search
Netflix opnieuw voor de rechter omwille van successerie 'Inventing Anna'
Series / Nieuws

Netflix opnieuw voor de rechter omwille van successerie 'Inventing Anna'

Het is lang niet voor het eerst dat de streamingdienst zich moet verantwoorden voor de rechtbank...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Inventing Anna kan toch op z'n minst worden bestempeld als een bescheiden succes voor streamingdienst Netflix. Nu zou de reeks de streamingdienst echter zomaar in de problemen kunnen brengen.

De bal ging aan het rollen toen de reeks werd bekeken door Rachel Williams, een medewerker van de oplichtster Anna Sorokin. Zij is van mening dat nagenoeg alles rond haar personage is verzonnen waardoor zij nu in een (extra?) slecht daglicht wordt geplaatst. Williams zei daar het volgende over:

"In de reeks Inventing Anna heeft Netflix er duidelijk voor gekozen om het personage van Williams voor dramatische doeleinden zaken te laten doen of zeggen die haar afschilderen als een hebzuchtige, snobistische, ontrouwe, laffe en oneerlijke vrouw."

Profiteur
In de reeks is er één scène te zien waarin Williams door een advocaat wordt gedwongen om toe te geven dat Sorokin de rekening van alle uitjes had betaald. Volgens de aanklacht die werd ingediend was het de bedoeling van deze scène om op z'n minst te impliceren dat Williams een profiteur is. Daar kan de dame dus duidelijk niet mee overweg.

Of Williams en haar team hun slag uiteindelijk thuis zullen halen voor de rechtbank is nog maar zeer de vraag. Ze moeten er immers in slagen om aan te tonen dat er wel degelijk sprake is van lasterlijke uitspraken. Bewezen moet dan ook worden dat de portrettering die werd neergezet door Netflix niet is gebaseerd op de waarheid of een verdraaiing van die waarheid.

Netflix zelf heeft op de hele kwestie nog niet gereageerd.

Aanbevolen artikelen