Middle-earth bloeit op in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Volgens The Rings of Power-ster Lloyd Owen bloeit het Middle-earth dat we in de serie gaan zien volledig op.

Niels Arts, 01-09-2022 12:15

Het is bijna zover: morgen kunnen we eindelijk de eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power bekijken! Acteur Lloyd Owen heeft het over de wereld die we te zien gaan krijgen.
Het Middle-earth dat we in de boeken en films van The Lord of the Rings zagen is er anders aan toe dan de wereld die we in The Rings of Power aan zullen treffen. Logisch, want de serie vindt plaats in een geheel andere tijdsperiode.

Middle-earth in The Rings of Power
The Rings of Power speelt zich namelijk af in de Second Age, duizenden jaren eerder dan het verhaal van The Lord of the Rings in de Third Age. De wereld ziet er logischerwijs dus heel anders uit, wat we volgens acteur Lloyd Owen zeker gaan merken:

"Als je alleen de films kent - die gebaseerd zijn op de boeken - dat is een erg duister punt in de geschiedenis van Middle-earth. Er is niet veel over voor iedereen. En dus zit je vast in dat beetje van de wereld, dat stukje Middle-earth. Ditmaal, duizenden jaren eerder, zal je zien dat veel gemeenschappen op het toppunt van hun macht zijn. Dus de dwergen van Khazad-dûm, die zo goed als verdwenen zijn in de Third age, je ziet hen op het toppunt van hun macht, de elven op het toppunt of hun macht, Númenor op het toppunt van hun macht."

Een heel andere wereld dus. Of deze versie van Middle-earth net zo grijpend zal zijn als het Middle-earth dat we uit The Lord of the Rings kennen, valt natuurlijk nog maar te bezien.

We gaan er snel genoeg achter komen. De eerste twee afleveringen van The Rings of Power staan 2 september op Prime Video.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Lord of the Rings, The Rings of Power, Middle earth, Amazon Prime Video

Populair nieuws