search

Ons nieuws van donderdag 1 september 2022

Eerste indruk 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Featured

Eerste indruk 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

We hebben de luxe van meerdere fantasyseries van hoge kwaliteit, maar The Rings of Power bewijst: there is one show to rule them all.

Regie: J.A. Bayona | Cast: Morfydd Clark (Galadriel), Robert Aramayo (Elrond), Markella Kavenagh (Eleanor Brandyfoot), Ismael Cruz Cordova (Arondir), Nazanin Boniadi (Bronwyn), e.a. | Speelduur: 62 minuten | Jaar: 2022

Je zou kunnen zeggen dat J.R.R. Tolkien boeken schreef, maar in feite schiep hij een wereld. Midden-aarde was niet louter een setting voor De Hobbit, In de Ban van Ring en De Silmarillion, maar een volledig uitgewerkte creatie met een geschiedenis, landschappen, rassen, talen, diersoorten en meer. Een klein deel daarvan vormt de basis voor The Lord of the Rings: The Rings of Power en het is te zien dat Tolkiens fundering net zo sterk is als het metaal van de ringen.

Terwijl de elven op hun continent Valinor een hemels leven leiden, komt aan de andere kant van de zee het kwaad onder leiding van Sauron in opstand. Zelf ook getroffen, besluiten de elven Midden-aarde te hulp te schieten. Het kwaad wordt enigszins verdrongen, maar Sauron leeft nog. Wanneer Galadriels broer dood wordt aangetroffen, trekt zij er met een handvol soldaten op uit voor wraak. Decennia gaan voorbij zonder enig spoor en men concludeert dat Sauron verslagen is. Galadriel denkt daar anders over.

"De duurste serie ooit gemaakt!" melden de media al twee jaar. Het is eraan af te zien, want The Rings of Power is een lust voor het oog. De liefde voor detail die regisseur Peter Jackson in zijn filmtrilogie van twintig jaar geleden toonde is overgenomen door de makers van deze serie. Je zou menig shot moeten pauzeren om alles wat betreft sets en kostuums goed te registreren. Ook de visuele effecten zijn een organisch onderdeel van wat je ziet. Componist Bear McCreary volgt in de muzikale voetstappen van Howard Shore en voorziet de beelden van een sprookjesachtige auditieve ondersteuning.

Is het louter pracht en praal? Absoluut niet. Het plot is de start van een nieuwe era waarin er (weer) iets episch gaat plaatsvinden, en dat voel je al vanaf de eerste aflevering. In de openingsscène leren we dat Galadriel vanaf jonge leeftijd het slachtoffer was van jaloezie en ongeloof, want ook onder de nobele elven bevinden zich figuren die niet houden van intellectuele uitblinkers. Ook andere personages verspreid over heel Midden-aarde hebben hun wel en wee waarin je gauw wordt betrokken.

Waar Game of Thrones seizoen na seizoen teerde op de belofte dat het kwaad eraan zat te komen (om in het laatste seizoen kortstondig op te duiken alvorens te worden verslagen), zegt men in Midden-aarde juist dat alles dik in orde is, terwijl de kijker en enkele wijze personages beter weten: het is er al. Het wordt een reis om niet te missen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Kleo'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Kleo'

Kleurrijke krimi over een huurmoordenares die wraak neemt op haar vijanden.

Regie: Viviane Andereggen, Jano Ben Chaebane | Cast: Jella Haase (Kleo), Dimitrij Schaad (Sven), Julius Feldmeier (Thilo), Marta Sroka (Anja), Vincent Redetzki (Uwe), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 48-56 minuten | Jaar: 2022

Kleo is een Stasi-agente die vijanden uit de weg ruimt. Ze blinkt uit in haar werk en heeft het goed voor elkaar, tot ze verraden wordt en achter de tralies belandt. Als de Berlijnse Muur valt en politieke gevangenen worden vrijgelaten uit de Oost-Duitse gevangenissen, krijgt Kleo gratie. Met haar herwonnen vrijheid heeft ze maar één doel: iedereen opsporen en vermoorden die verantwoordelijk is voor haar lijden. Dit uitgangspunt zorgt voor een heerlijk gewelddadige serie met meer dan genoeg verwikkelingen.

Terwijl Kleo poogt uit zoeken wat er precies is gebeurd, moet ze zien om te gaan met de voormalig West-Duitse agent Sven. Hij zag haar in haar Stasi-tijd een man vermoorden en wil aan zijn collega's bewijzen dat hij dat niet heeft verzonnen. Zijn baantje op de fraude-afdeling is hij zat en Kleo's zaak biedt hem een uitweg. Alsof dat nog niet genoeg is, is in Kleo's afwezigheid de wereldvreemde Thilo in haar oude appartement getrokken.

Kleo moet het niet hebben van ijzersterke psychologische diepgang of enige realiteitszin, maar van een heerlijk smeuïg verhaal dat met geuren en kleuren wordt verteld. Behalve een vrolijke esthetiek beschikt de serie over een strakke kadrering, een vlotte montage en een swingende soundtrack. De juiste ingrediënten dus om te vermaken en ondertussen oog en oor geven wat ze willen. Daarnaast is het simpelweg vermakelijk om te zien hoe Kleo haar vijanden een voor een, al dan niet gepland, uit de weg ruimt. Daarbij opduikende momenten van ongeloofwaardigheid kunnen door de overduidelijk grappige toon moeiteloos door de vingers worden gezien.

Kleo wordt vertolkt door een steengoede Jella Haase (eerder te zien in totaal andere rollen in Berlin, Alexanderplatz en Kokon), die zich vanwege Kleo's undercoverwerk mag hullen in een enorm gevarieerde garderobe en een grote verzameling pruiken. Haase weet al deze metamorfosen met volledige overtuiging te brengen. Elke incarnatie die ze speelt, heeft een andere houding en het is af en toe lastig om daar Kleo nog in te herkennen.

Ook Dimitrij Schaad is goed gecast als de schaapachtige politieman Sven, die hij van precies de juiste dosis onbeholpenheid voorziet zonder dat hij op de zenuwen gaat werken. Sven maakt overal continu een zooitje van, maar weet tegelijkertijd dingen op te merken die anderen over het hoofd zien. Hij zorgt voor veel komische momenten en biedt daarmee een goed tegenwicht voor de cynische Kleo.

Alle elementen bij elkaar zorgen ervoor dat de kijker zich geen moment verveelt en steeds benieuwd blijft naar wat er allemaal gaat gebeuren. Een aantal wendingen weet op een positieve manier te verrassen en ineens je perspectief volledig te veranderen. Het verhaal wordt in acht afleveringen efficiënt verteld en brengt alle lijntjes knap samen. Een van die afleveringen wordt op overtuigende wijze voor de helft gevuld met een flashback. Deze is dusdanig origineel vormgegeven, met sets die doen denken aan een theater, dat hij de kijker zal bijblijven.

Hoewel er opzetjes zijn die kunnen worden benut om het verhaal voort te zetten, voelt het niet alsof deze enkel dienen om lekker te kunnen cashen als de serie aanslaat. Dat geldt voor meer elementen. Veel personages zijn bijvoorbeeld dusdanig leuk en worden zo vol enthousiasme gebracht dat het makkelijk voor te stellen is dat ze een spin-off zouden kunnen krijgen, maar in hun huidige hoedanigheid zijn het functionele bijfiguren die met hun eigen stijl de serie kleur geven. Maar ongeacht of deze randpersonages mogen terugkeren, hoofdpersoon Kleo heeft, zeker vanwege Haase, genoeg potentie om vaker te mogen opdraven.

★★★★☆

Kleo is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spektakel in 'The Mighty Ducks: Game Changers' met nieuwe beelden seizoen 2
Series / Nieuws

Spektakel in 'The Mighty Ducks: Game Changers' met nieuwe beelden seizoen 2

Het is zomer voor de ijshockeyers, maar van vakantie is geen sprake.

Het seizoen zit erop, de zomerperiode is aangebroken. In het aankomende nieuwe seizoen van The Mighty Ducks: Game Changers zien we de ijshockeyers hun entree maken op de zomercampus. Van lol trappen, pizza's eten en uitrusten is geen sprake in dit spartaanse zomerkamp.

Het kamp wordt geleidt door voormalig NHL-speler Colin Cole, gespeeld door Josh Duhamel (Transformers, Life As We Know It). Hij begroet een grote groep kinderen die mee doen aan het zomerkamp met de vraag of zij "beter kunnen zijn dan het beste van het best". De druk zit er dan ook op als de bus van The Mighty Ducks aankomt op het kamp.

Duhamel voor Estevez
Disney+ heeft na het vertrek van The Mighty Ducks-ster Emilio Estevez de taak gehad om een vervanger te vinden voor de hoofdrol. Deze hebben ze gevonden in Josh Duhamel. Hij speelt tegenover het hoofd van de groep Alex Morrow, gespeeld door Lauren Graham (Gilmore Girls, Bad Santa).

Hoe dan ook zal het een seizoen worden met veel spektakel, en veel afzien voor The Mighty Ducks. Het nieuwe seizoen bevat 10 afleveringen. Kijk nu de nieuwe trailer om een beeld te krijgen van wat we kunnen verwachten in seizoen twee.

Het nieuwe seizoen van The Mighty Ducks: Game Changers verschijnt op 28 september. Je kijkt alle afleveringen op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Onder Vuur'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Onder Vuur'

De brandweerlieden van Post Oosteroever komen zowel tijdens hun werk als in hun privélevens voor de nodige uitdagingen te staan.

Regie: Joost Wynant | Cast: Louis Talpe (Orlando), Lien de Graeve (Dominique), Maarten Ketels (Vincent), Alissa Startor (Nina), Aimé Claeys (Tom), Wouter Bruneel (Boris), Sahin Avci (Gio), Sam Louwyck (Patrick), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 45-53 minuten | Jaar: 2022

Onder Vuur volgt het team van Post Oosteroever, een brandweerpost in Vlaanderen. Het werk komt met de nodige uitdagingen en ook privé hebben de brandweerlieden het stuk voor stuk niet makkelijk. Het zorgt voor een lekkere dramaserie die alle benodigde elementen bevat: spanning, liefde en verdriet komen allemaal aan bod. Hier en daar is zelfs een verrassende plotwisseling te bespeuren, maar helaas is er ook een hoge mate van voorspelbaarheid.

Het korps krijgt het nodige voor zijn kiezen als het voortbestaan van de kazerne in gevaar komt. Er is de beschuldiging van onprofessioneel handelen, er worden collega's geschorst en onderling ontstaan romances en vetes. Bij dat laatste punt steekt al gelijk de voorspelbaarheid de kop op. Als een nieuwe brandweerman in het team komt van een brandweervrouw die net haar relatie heeft beëindigd, kan het niet anders dan dat die twee iets met elkaar krijgen. Jammer dat niet eens geprobeerd wordt hier een verrassende wending aan te gegeven.

Onder Vuur mikt erop een realistische dramaserie te zijn, met personages die voor alledaagse dilemma's komen te staan. Dat komt tot uiting in welbekende ontwikkelingen zoals een liefdesverhaal, het verlies van een dierbare en iemand die mentaal een zware periode meemaakt. Maar zo nu dan gebeuren er dingen die net iets té toevallig zijn, waardoor niet alles even geloofwaardig overkomt.

Terwijl de vraag of de kazerne kan worden behouden als een rode draad door het seizoen loopt, zorgt de aandacht voor de privélevens van de diverse korpsleden voor een fijne afwisseling. Buiten werktijd krijgen ze eveneens te maken met allerhande emoties en persoonlijke worstelingen, al blijken hun privélevens vooral verweven te zijn met hun werk en collega's. Doordat het hoofdpersonage wisselt per aflevering, krijgt iedereen een eigen verhaal en voldoende diepgang. Het acteerwerk is van het niveau dat je van een dergelijke serie kunt verwachten: meer dan prima.

Hoewel het bij de eerste afleveringen nog wat inkomen is, wordt de voorspelbaarheid in de tweede helft van het seizoen een stuk minder, terwijl de spanning juist toeneemt. Daardoor blijkt Onder Vuur toch wel de moeite waard. Zoals te verwachten valt wordt het einde deels open gelaten, wat kansen biedt voor een tweede seizoen. Dit zou weleens een serie kunnen zijn die heel wat seizoenen meegaat.

★★★☆☆

Onder Vuur is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde en laatste seizoen 'Derry Girls' krijgt releasedatum
Series / Nieuws

Derde en laatste seizoen 'Derry Girls' krijgt releasedatum

Fans van de reeks hoeven niet lang meer te wachten op het vervolg...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ongeveer een jaar geleden werd bekend gemaakt dat er met zekerheid een derde seizoen zou verschijnen van Derry Girls. Nu weten we echter eindelijk ook wanneer dat precies het geval zal zijn.

In Derry Girls hebben we natuurlijk kennis gemaakt met Erin en haar vrienden. Zij zitten nog altijd op school en krijgen af te rekenen met de typische uitdagingen waar tieners niet alleen in Noord-Ierland, maar overal ter wereld mee worden geconfronteerd. Dat zal in het derde seizoen niet anders zijn.

Een jaar geleden kondigde streamingdienst Netflix de komst aan van een derde seizoen. De maker van de reeks, namelijk Lisa McGee gaf daarbij meteen aan dat het derde seizoen ook het laatste zou zijn.

7 oktober
Dat er met het derde seizoen een einde komt aan de reeks is geen verrassing. McGee had namelijk in het verleden reeds aangegeven dat het altijd de bedoeling was om slechts drie seizoenen te maken. Dit zal er volgens haar sowieso voor zorgen dat de reeks een natuurlijk einde zal hebben.

Het laatste seizoen van Derry Girls bestaat uit in totaal 7 afleveringen. Ze zijn allemaal vanaf 7 oktober 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix. Een trailer van het derde seizoen is momenteel nog niet beschikbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland wordt in 2023 in één klap veel groter
Series / Nieuws

Videoland wordt in 2023 in één klap veel groter

Alle content van RTL XL zal worden overgeheveld naar het aanbod van Videoland...

RTL heeft bekend gemaakt dat het stopt met RTL XL. De content zal echter gelukkig niet zomaar verloren gaan. Ze zal dan ook overgeheveld worden naar het aanbod van Videoland. Daardoor wordt laatstgenoemde vanaf 2023 in één klap een stuk groter.

RTL heeft het samenvoegen van de content van RTL XL en Videoland bekend gemaakt op de helppagina van RTL XL. Hier staat te lezen dat aan het begin van het nieuwe jaar RTL XL op zal houden met te bestaan. Gelukkig gaat alle content niet verloren, maar zal ze dus vanaf dat moment te bekijken zijn bij Videoland.

Abonnement
Eigenlijk is het zo dat de programma's van RTL XL nu reeds te bekijken zijn bij Videoland. Alleen is het zo dat mensen die ze willen bekijken daarvoor een abonnement dienen af te sluiten. Wie gebruik maakte van RTL XL had de mogelijkheid om gedurende zeven dagen na de uitzending de content nog gratis terug te kijken.

Sowieso heeft Videoland als streamingdienst ondertussen een meer dan aardige groei laten optekenen. Sinds vorig jaar heeft ze dan ook de kaap van één miljoen betalende abonnees overschreden.

Aan het einde van het jaar, meer bepaald in de maand december werd door RTL nog bekend gemaakt dat de prijzen voor de streamingdienst met één euro per maand werden verhoogd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'Manifest' wordt terug ontzettend emotioneel
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Manifest' wordt terug ontzettend emotioneel

Ook het einde van het derde seizoen van de reeks was alvast behoorlijk emotioneel...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder raakte al bekend dat het vierde seizoen van de serie Manifest een behoorlijke tijdssprong zal maken. Nu zijn echter nog meer details bekend gemaakt over het aankomende vierde seizoen dat vanaf november te zien zal zijn.

Het derde seizoen van Manifest eindigde met een schokkende gebeurtenis. Nog groter was de verbazing toen duidelijk werd dat NBC geen brood meer zag in een vervolg waardoor Netflix zich (gelukkig) geroepen voelde om het stokje over te nemen.

Had Netflix bovenstaande niet gedaan dan waren er ons naar eigen zeggen heel wat emotionele verhaallijnen bespaard gebleven. De schok aan het einde van het derde seizoen was groot, maar ook het vervolg zit volgens de streamingdienst boordevol met pijnlijke momenten. Daarbij zou vooral het personage van Ben, gespeeld door Josh Dallas, het opnieuw zwaar te verduren krijgen.

Michaela
Ondanks het feit dat de serie een tijdssprong maakt van twee jaar zal in het vierde seizoen duidelijk worden dat Ben nog steeds kapot is van verdriet. Dat zorgt ervoor dat er ook een nieuwe, nog uitgebreidere rol is weggelegd voor Michaela. Zij wordt bestempeld als een "ouder voor iedereen".

Manifest staat er sowieso om bekend een serie te zijn die de nodige plottwists niet uit de weg gaat. Het lijkt er in ieder geval naar uit te zien dat ook het vierde seizoen terug verrassend en vooral zeer emotioneel gaat worden.

Het eerste deel van het vierde seizoen van Manifest verschijnt op Netflix op 10 november 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Only Murders in the Building' seizoen 2
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Only Murders in the Building' seizoen 2

Het succesverhaal van de drie amateurdetectives wordt op waardige wijze voortgezet.

Regie: Jamie Babbit, Cherien Dabis, John Hoffman, e.a. | Cast: Selena Gomez (Mabel Mora), Steve Martin (Charles-Haden Savage), Martin Short (Oliver Putnam), Jayne Houdyshell (Bunny Folger), Tina Fey (Cinda Canning), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 29-38 minuten | Jaar: 2022

Aan het begin van het tweede seizoen van Only Murders in the Building ziet het er niet goed uit voor Charles, Oliver en Mabel. Een nieuw mysterie dient zich aan als buurvrouw Bunny Folger dood wordt gevonden in het appartement van Mabel en het lijkt erop deze moord bedoeld is om laatstgenoemde erin te luizen. Waar de meeste mensen ervoor zouden kiezen in de luwte te wachten tot alles overwaait, kiezen de drie amateurdetectives ervoor het heft in eigen hand te nemen om hun namen te zuiveren en gerechtigheid te vinden voor Bunny.

Het was even afwachten of een tweede seizoen van Only Murders in the Building zou kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen die het succesvolle eerste seizoen creëerde. Bunny Folgers dood lijkt op het eerste gezicht minder interessant dan de moord op Tim Kono. Het motief lijkt duidelijk, want het slachtoffer was niet geliefd, dus de vraag is dan ook waar dit verhaal nog heen kan gaan. Maar door de introductie van nieuwe personages, geheime gangen door het Arconia-hotel en wederom een connectie met een van de hoofdpersonages weet de formule zich nogmaals te bewijzen.

Only Murders in the Building is nog steeds de perfecte combinatie van moordmysterie en sitcomhumor. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en hun sterke dynamiek brengt de boel tot leven. In het hoofdplot van seizoen twee verschuift de focus van Mabel naar Charles, waardoor we meer leren over zijn achtergrond. Verder maken we kennis met drie belangrijke personages: de bijna-dochter van Charles, een nieuwe date voor Mabel en de assistent van podcastkoningin Cinda Canning. Hoewel ze allemaal op een bepaald punt in het onderzoek een bijdrage leveren, hadden ze beter in het verhaal kunnen worden geïntegreerd.

Toegegeven, het begin van het Bunny Folger-mysterie is wat rommelig. Als kijker word je verschillende kanten opgestuurd, maar elk pad loopt dood en de daadwerkelijke richting van het verhaal lijkt verloren te zijn. Gelukkig komt alles uiteindelijk redelijk bij elkaar. De oplossing is slim en grijpt zelfs terug naar elementen uit het eerste seizoen. Daarnaast is de inzet dit seizoen een stuk hoger, met Mabel als hoofdverdachte voor het merendeel van de afleveringen, dus de toon wordt iets serieuzer, maar de luchtigheid blijft wel behouden.

Na een tweede seizoen waar weinig op aan te merken valt, is het wachten op seizoen drie. De opzet is er al, met een nieuw slachtoffer aan het einde van het tweede seizoen. We lijken er alvast vanuit te kunnen gaan dat het plot van het derde seizoen zich grotendeels zal afspelen rond het hoofdpersonage dat nog relatief weinig in het spotlicht heeft gestaan: theaterregisseur Oliver Putnam.

★★★★★

Only Murders in the Building is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden van thrillerserie 'Santo' over beruchte drugsdealer
Series / Nieuws

Eerste beelden van thrillerserie 'Santo' over beruchte drugsdealer

De gloednieuwe serie zal in september reeds te bekijken zijn op streamingdienst Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De gloednieuwe Spaanse thrillerserie Santo werd nog maar recent door Netflix aangekondigd of we krijgen de eerste beelden al voorgeschoteld. Die eerste beelden doen alvast het beste vermoeden!

In de gloednieuwe serie Santo maken we kennis met Santo, één van 's werelds meest gezochte drugsdealers. Hoewel, kennismaken is misschien wat veel gezegd. Het is namelijk zo dat niemand het gezicht kent van deze beruchte drugsdealer.

In de reeks krijgen twee agenten de taak om samen te werken met slechts één doel voor ogen, namelijk deze beruchte persoon opsporen. De vraag is echter hoe je iemand moet zoeken wanneer je zijn gezicht niet kent?

16 september
Het plot van Santo klinkt alvast ontzettend veelbelovend en dat geldt zeker ook voor de trailer die op de wereld werd losgelaten. De eerste beelden maken namelijk vrij goed duidelijk wat we van deze aankomende, spannende serie zullen kunnen verwachten.

Santo is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 16 september 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
En: is 'Lord of the Rings: The Rings of Power' een succes?
Series / Nieuws

En: is 'Lord of the Rings: The Rings of Power' een succes?

De ratings van Lord of the Rings: The Rings of Power zijn binnen: is het wat volgens Rotten Tomatoes?

124 recensies verder en The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft een mooie rating op Rotten Tomatoes. De serie is misschien wel de meest geanticipeerde van dit moment en gaat morgen dan eindelijk van start op Prime Video.

Twee afleveringen lanceert de streamingdienst morgen en daarna is er wekelijks een nieuwe te zien, tot half oktober, want dan is het acht afleveringen tellende eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power alweer voorbij.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Lang vreesden heel wat mensen dat The Lord of the Rings: The Rings of Power helemaal niet zo goed zou zijn.

Als we af mogen gaan op de recensies van critici, blijkt die vrees onterecht. Na 124 recensies staat de serie op een sterke 83 procent op Rotten Tomatoes.

Dat betekent dat verreweg de meeste critici, die allemaal alvast twee afleveringen mochten zien van The Lord of the Rings: The Rings of Power, positief zijn over de serie en vinden dat de show een goede start maakt.

The Lord of the Rings: The Rings of Power draait om de tweede era van Midden-Aarde van Tolkien en vertelt het verhaal van de opkomst van Sauron en de strijd tegen hem.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Middle-earth bloeit op in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Nieuws

Middle-earth bloeit op in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Volgens The Rings of Power-ster Lloyd Owen bloeit het Middle-earth dat we in de serie gaan zien volledig op.

Het is bijna zover: morgen kunnen we eindelijk de eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power bekijken! Acteur Lloyd Owen heeft het over de wereld die we te zien gaan krijgen.

Het Middle-earth dat we in de boeken en films van The Lord of the Rings zagen is er anders aan toe dan de wereld die we in The Rings of Power aan zullen treffen. Logisch, want de serie vindt plaats in een geheel andere tijdsperiode.

Middle-earth in The Rings of Power
The Rings of Power speelt zich namelijk af in de Second Age, duizenden jaren eerder dan het verhaal van The Lord of the Rings in de Third Age. De wereld ziet er logischerwijs dus heel anders uit, wat we volgens acteur Lloyd Owen zeker gaan merken:

"Als je alleen de films kent - die gebaseerd zijn op de boeken - dat is een erg duister punt in de geschiedenis van Middle-earth. Er is niet veel over voor iedereen. En dus zit je vast in dat beetje van de wereld, dat stukje Middle-earth. Ditmaal, duizenden jaren eerder, zal je zien dat veel gemeenschappen op het toppunt van hun macht zijn. Dus de dwergen van Khazad-dûm, die zo goed als verdwenen zijn in de Third age, je ziet hen op het toppunt van hun macht, de elven op het toppunt of hun macht, Númenor op het toppunt van hun macht."

Een heel andere wereld dus. Of deze versie van Middle-earth net zo grijpend zal zijn als het Middle-earth dat we uit The Lord of the Rings kennen, valt natuurlijk nog maar te bezien.

We gaan er snel genoeg achter komen. De eerste twee afleveringen van The Rings of Power staan 2 september op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-showrunner geeft seizoen 4 hint
Series / Nieuws

'The Boys'-showrunner geeft seizoen 4 hint

Het filmen van The Boys seizoen 4 is bezig en de showrunner heeft ons een hint gegeven.

Eerder dit jaar zagen we The Boys seizoen 3 op Amazon Prime Video, en momenteel wordt er al hard gewerkt aan het volgende seizoen. Showrunner Eric Kripke hint naar wat er komen gaat...

Seizoen 3 van The Boys eindigde met een gevecht tussen The Boys en Homelander, hoewel ook Queen Maeve en Soldier Boy erbij waren betrokken. Wie aan welke kant stond was niet altijd even duidelijk, maar één ding was zeker: Starlight keerde zich officieel tegen de organisatie waar ze toe behoort: The Seven.

The Boys seizoen 4
Starlight is nu dus officieel een van The Boys. Geen wonder dus dat ze niet meer terug te vinden is op de muurschildering van The Seven waar ze ooit bij hoorde.

Opvallend genoeg staan Translucent en Black Noir er nog wel op, ondanks dat beide personages dood zijn. Zij, in ieder geval, hebben The Seven niet openlijk in de steek gelaten.

The Boys-showrunner Eric Kripke tweette dit ongetwijfeld met de intentie om te laten zien dat Starlight nu officieel een vijand is van The Seven, met alle gevolgen van dien.

The Boys seizoen 4 is nu in ontwikkeling. Wanneer het spektakel moet verschijnen, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 geweldige hitseries die op Netflix een daverend succes zijn
Series / Netflix Kijktip

3 geweldige hitseries die op Netflix een daverend succes zijn

Deze drie series kregen een miljoenenpubliek en zijn wereldwijd hoog gewaardeerd.

Netflix behaalde met deze drie topseries enorme successen. Ontdekt zelf of je ze al kent of dat je misschien een nieuwe favoriet hebt voor de komende tijd!

You | Kijk nu! | 3 seizoenen
De serie volgt volgt het verhaal van Joe Goldberg, een manager van een boekhandel in New York, die na een ontmoeting met Guinevere Beck, een ambitieuze schrijfster, smoorverliefd op haar wordt.

Hij voedt zijn giftige obsessie over zijn nieuwe vlam met behulp van sociale media en andere technologieën om haar aanwezigheid te volgen en alle obstakels voor hun romance uit de weg te ruimen.



Inventing Anna | Kijk nu! | 9 afleveringen
Een journalist met veel te bewijzen onderzoekt de zaak van Anna Delvey, de op Instagram legendarische Duitse erfgename die de harten veroverde van de New Yorkers, en verder hun geld stal. Maar is Anna de grootste oplichtster van New York, of is ze gewoon de nieuwe verbeelding van de Amerikaanse droom?

Anna en de verslaggever vormen een duistere, maar grappige haat-liefdeverhouding terwijl Anna op haar proces wacht en de verslaggever tegen de klok vecht om de grootste vraag in NYC te beantwoorden: wie is Anna Delvey?



Extraordinary Attorney Woo | Kijk nu! | 16 afleveringen
In de serie volgen de kijkers het verhaal van de Zuid-Koreaanse Woo Young-woo (Park Eun-bin), een autistische advocate, die werkzaam is bij een groot advocatenkantoor. Advocate Woo heeft een eidetisch geheugen dat haar tot een briljante advocate maakt. Ze is in staat bijzonder veel wetten te herinneren om de beweringen van de advocaat van de tegenpartij te weerleggen en sterke argumenten op te bouwen om haar zaken te ondersteunen.

Omdat ze verschilt van haar collega's, wordt haar manier van communiceren in het begin door de meerderheid gezien als vreemd en onhandig. Maar gestaag laat de serie op een steeds meer innemende wijze zien hoeveel gangbare misvattingen er zijn over het gebrek aan sociale vaardigheden en emotionele intelligentie bij autisten

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De mooie Jennifer Connelly vindt nieuwe serie
Series / Nieuws

De mooie Jennifer Connelly vindt nieuwe serie

De actrice uit Snowpiercer en Top Gun: Maverick speelt straks in Dark Matter.

De afgelopen periode zagen we de mooie actrice Jennifer Connellr in actie in de serie Snowpiecer op Netflix en de succesvolle bioscoopfilm Top Gun: Maverick. Binnenkort gaat ze aan de slag voor Apple TV+.

Connelly, die we kennen uit films als Labyrinth (1986), The Rocketeer (1991) en Dark City (1998) gaat een rol spelen in de serie Dark Matter. Ze zal te zien zijn naast Joel Edgerton in de negen afleveringen tellende sie die gebaseerd is op de roman van 'Blake Crouch'.

Dark Matter
Het verhaal volgt Jason Dessen (Edgerton), een natuurkundige en familieman die - op een avond terwijl hij door de straten van Chicago naar huis loopt - wordt ontvoerd naar een alternatieve versie van zijn leven. Het wonder verandert al snel in een nachtmerrie wanneer hij probeert terug te keren naar zijn realiteit te midden van het multiversum van levens die hij had kunnen leiden.

In dit labyrint van verbijsterende werkelijkheden begint hij aan een schrijnende reis om terug te keren naar zijn echte familie en hen te redden van de meest angstaanjagende vijand die je je kunt voorstellen: hijzelf.

Wanneer de serie moet verschijnen is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst NPO Start lijkt ook echt interessant te gaan worden
Series / Nieuws

Streamingdienst NPO Start lijkt ook echt interessant te gaan worden

De Nederlandse streamingdienst van de Publieke Omroep heeft grotere plannen.

We kennen allemaal de grote Amerikaanse streamingdiensten Netflix, HBO Max en Disney+. Maar er zijn ook Nederlandse diensten. Denk dat aan Videoland en ook NPO Start van de Publieke Omroep.

De Publieke Omroep wil namelijk zijn streaming-app NPO Start uitbouwen tot een volwaardig alternatief in de Nederlandse streamingmarkt. Dit onthulde Frans Klein, directeur Video van de Nederlandse Publieke Omroep tijdens de opening van het nieuwe tv-seizoen. Dit meldt Emerce.

NPO Start straks een goed alternatief
"We investeren in NPO Start dat een volwassen speler wordt; met verdieping van de verhalen op tv en programma's specifiek voor het on demand publiek. Via socials, sites en apps gaat de NPO de dialoog aan en wordt extra online content geboden."

"Op het gebied van journalistiek kijkt de publieke omroep meer dan ooit "“ bij nieuwe en vertrouwde titels "“ naar vernieuwende vormen. Niet alleen voor tv, maar vooral ook online en on demand, om een nieuw en breed publiek te bereiken. Voorbeelden daarvan zijn de nieuwe titels Pointer Checkt op npo3.nl en YouTube en Nieuwsuur: #Ophef op NPO Start."

Het laatste zei Klein over de situatie dat de omroepen dit jaar zijn overgegaan naar genremanagement en integraal programmeren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Flinke tegenslag voor 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

Flinke tegenslag voor 'House of the Dragon' seizoen 2

House of the Dragon: Miguel Sapochnik stopt als showrunner voor seizoen 2.

Afgelopen twee maandagen verschenen de eerste afleveringen voor House of the Dragon, de prequelserie op de hit Game of Thrones. Tot op heden wordt de serie sterk ontvangen, maar nu is er wel even een tegenvaller voor seizoen twee.

Het vervolg is reeds officieel goedgekeurd, maar nu wordt duidelijk dat de showrunner niet terugkeert. Miguel Sapochnik is namelijk opgestapt. HBO moet dus op zoek naar een nieuwe leider van de serie.

Showrunner House of the Dragon stapt op
Miguel Sapochnik regisseerde een handvol afleveringen van Game of Thrones, waaronder 'Hardhome en Battle of the Bastards'. Hoewel hij House of the Dragon achter zich zal laten, zal een andere Game of Thrones-veteraan opstaan om hem te vervangen.

Alan Taylor, die tijdens de eerste paar seizoenen van de originele serie veel afleveringen regisseerde, zal zich bij het tweede seizoen van House of the Dragon voegen als regisseur en uitvoerend producent.

In een verklaring over zijn vertrek zei Miguel Sapochnik:

"Om de afgelopen jaren in het GOT-universum te hebben gewerkt, was een eer en een voorrecht, vooral de laatste twee jaar met de geweldige cast en crew van HOUSE OF THE DRAGON. Ik ben zo trots op wat we hebben bereikt met seizoen één en dolblij met de enthousiaste reacties van onze kijkers.

Het was ongelooflijk moeilijk om te beslissen om verder te gaan, maar ik weet dat het de juiste keuze is voor mij, persoonlijk en professioneel. Maar terwijl ik dat doe, ben ik diep getroost te weten dat Alan zich bij de serie zal voegen.

Hij is iemand die ik al heel lang ken en respecteer, en ik geloof dat deze kostbare serie niet in veiligere handen kan zijn. Ik ben zo blij om deel uit te maken van de HBO- en House of the Dragon-familie en natuurlijk wens ik Ryan en zijn team succes en het allerbeste met seizoen twee en daarna."

Je vindt de serie op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman' behaalt indrukwekkende mijlpaal
Series / Nieuws

'The Sandman' behaalt indrukwekkende mijlpaal

De extreem populaire serie zet een nieuw record op Netflix!

Onlangs heeft Netflix zijn nieuwste wekelijkse kijkcijfers vrijgegeven en daaruit blijkt een heuglijk gegeven voor de recente fantasyhit The Sandman. De populaire serie is namelijk in totaal 53,79 miljoen uur bekeken in de week van 22 augustus tot 28 augustus, waardoor de serie het aantal van 300 miljoen bekeken uren overschrijdt sinds het in première ging. Een flinke prestatie!

Het kijkersaantal voor The Sandman is ongelooflijk hoog geweest sinds het debuut van de serie op 5 augustus. De serie werd meer dan 69 miljoen uur bekeken in de eerste drie dagen.

In de eerste volledige week steeg dit aantal tot een verbijsterende 127 miljoen uur. In totaal is The Sandman nu al meer dan 328 miljoen uur bekeken.

Gaat de serie de Netflix Top 10 in?
In de huidige Netflix Top 10 heeft The Sandman een steevaste plek. In de Netflix Top 10 ooit in de eerste 28 dagen maakt de serie helaas weinig kans. In de categorie Engelstalige shows is de drempel bijzonder hoog, aangezien de laagste serie al meer dan 484 miljoen uren heeft.

Om deze droom waar te maken moet de serie in slechts een paar dagen nog 160 miljoen uren bij elkaar harken, wat zeer onwaarschijnlijk lijkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week komt 'Elvis' al online bij HBO Max op deze datum!
Films / Nieuws

Deze week komt 'Elvis' al online bij HBO Max op deze datum!

De film over het popicoon vindt al vlotjes zijn weg naar het kleine scherm.

Bijzonder gauw zullen de abonnees van HBO Max de op één na hoogst verdienende muziekbiopic aller tijden rechtstreeks vanuit huis kunnen kijken!

De synopsis van de film van Baz Luhrmann luidt als volgt: "De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien door het prisma van zijn gecompliceerde relatie met zijn enigmatische manager, Colonel Tom Parker."

De synopsis gaat verder: "Het verhaal duikt in de complexe dynamiek tussen Presley en Parker over een periode van meer dan 20 jaar. Van Presleys opkomst tot zijn ongekende sterrendom zien we het icoon tegen de achtergrond van het evoluerende culturele landschap van Amerika. Centraal in die reis staat één van de meest belangrijke en invloedrijke mensen in Elvis' leven, Priscilla Presley."

Na de première van de film op het filmfestival van Cannes dit jaar zorgde de film voor meer dan 270 miljoen dollar in het laatje van de makers. Elvis heeft Austin Butler in de hoofdrol als de King of Rock en Tom Hanks als Presley's manager, Colonel Tom Parker. Olivia De Jonge vertolkt Presley's vrouw, Priscilla.

Wanneer komt de film online bij HBO Mac?
HBO Max heeft de releasedatum van Elvis vastgesteld op vrijdag 2 september om 3 uur ET/12 uur PT. Sinds maandag 8 augustus 2022 is de biopic al te zien geweest tegen betaling bij Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie bepaalt toekomst Prime Video
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie bepaalt toekomst Prime Video

Lord of the Rings: The Rings of Power is een serie waar heel veel van af hangt.

The Lord of the Rings: The Rings of Power moet slagen. De toekomst van Prime Video's studio Amazon Studios hangt er namelijk van af. Als deze serie, waar zoveel druk op staat, niet slaagt, zou dat zomaar eens gevolgen kunnen hebben.

Dat is het verhaal van een anonieme bron binnen Amazon tegenover Business Insider. Het gaat om een bron die een voormalig studio-baas geweest zou zijn.

De serie moet slagen
"De reden waarom het moet slagen, is omdat de bazen van Amazon dat vereisen. Als het niet slaagt, gaan er vragen komen van Andy Jassy en het bestuur", aldus de anonieme insider tegenover Business Insider.

De bron voegde ook toe: "Als we van dit intellectueel eigendom geen succes kunnen maken, waarom bestaat Amazon Studios dan überhaupt? Het moet slagen. Er is geen andere mogelijkheid."

Natuurlijk moet The Lord of the Rings: The Rings of Power ook slagen omdat het inmiddels de duurste televisieserie ooit gemaakt is. Met een budget van meer dan 50 miljoen dollar per aflevering, is het in elk geval een gewaagd project.

The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich af in de Tweede Era van Midden-Aarde en toont een tijd waarin Sauron pas net in opkomst is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie fantasyseries die je echt niet wil missen
Series / Featured

Drie fantasyseries die je echt niet wil missen

We zetten series van Netflix, HBO Max en Prime Video voor je op een rij.

Lord of the Rings: The Rings of Power gaat deze week van start op Prime Video. Maar de serie lanceert met slechts acht afleveringen en je moet ook nog eens elke week wachten op een nieuwe aflevering.

Genoeg reden dus om even drie toffe fantasyseries op een rij te zetten die je kan kijken om je behoefte naar meer fantasy te vervullen tijdens het lange wachten op nieuwe afleveringen van Lord of the Rings: The Rings of Power.

The Witcher op NETFLIX: Geralt of Rivia is een monsterjager die in z'n eentje over het Continent zwerft, van opdracht naar opdracht. Hij worstelt met het vinden van zijn plek in de wereld, waarin mensen vaak gestoorder zijn dan de beesten waar hij op jaagt.

The Wheel of Time op PRIME VIDEO: De levens van vijf jonge dorpelingen veranderen voor altijd als er een vreemde, machtige vrouw arriveert die beweert dat één van hen het kind is van een oude profetie met de macht om de balans tussen Licht en Duister te verstoren. Vertrouwen ze deze vreemdeling "“ of elkaar "“ met het lot van de wereld voor de Duistere uit zijn gevangenis breekt en de Laatste Slag aanvangt.

Game of Thrones op HBO MAX: Negen adellijke families strijden om heerschappij over het land Westeros, terwijl een oeroude vijand terugkeert na millennia afwezig te zijn geweest.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max voegt 8 films nieuw toe in september
Films / Featured

HBO Max voegt 8 films nieuw toe in september

Check hier het nieuwe aanbod aan films voor op HBO Max in september.

Elke maand komt HBO Max alvast met een hele reeks titels die je nieuw kunt verwachten. Vandaag hebben we een preview op alle films die HBO Max in de maand september toevoegt.

VANAF 2 SEPTEMBER
ELVIS: In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker.

NOG ZONDER RELEASEDATUM
HBO Max liet ook alvast weten dat er nog een hele reeks andere films verschijnt op het platform, maar die hebben nog geen datum gekregen. We kunnen dus enkel zeggen dat de volgende films ook online komen in september:

Annabelle Comes Home: Annabelle is een onheilspellende pop die kwade geesten wakker maakt. De nieuwste film in de horrorfranchise van James Wan.

Spider-Man: Homecoming: Eerste film met Tom Holland als de nieuwe Spider-Man! Hij moet het opnemen tegen de Vulture.

Sherlock Gnomes: Animatiefilm waarin twee tuinkabouters een onderzoek leiden.

The Karate Kid (franchise): Alle films! Da's cool, want de serie Cobra Kai die op Netflix te zien is doet het momenteel erg goed.

The Evil Dead: Gruwelijke horrorfilm van Marvel-regisseur Sam Raimi, die draait om een gruwelijke vloek die losgelaten wordt door een stel tieners in een bos.

Godzilla: Welk deel is niet zeker, maar het monster van Toho komt in Veramerikaniseerde vorm naar HBO Max.

Wonder Woman 1984: Tweede solofilm voor Gal Gadot als Wonder Woman, waarin ze het opneemt tegen Pedro Pascal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.