search
'She-Hulk' verklaart dit bizarre moment uit 'Shang-Chi'
Series / Nieuws

'She-Hulk' verklaart dit bizarre moment uit 'Shang-Chi'

De serie en de film hebben meer gemeen met elkaar dan men op het eerste gezicht zou denken.

In Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings duikt op een abrupt moment plots het figuur Abomination op, en bijna even snel is hij weer verdwenen. She-Hulk: Attorney at law biedt eindelijk duidelijkheid over wat dat merkwaardige moment te betekenen had.

Abomination (Tim Roth) was voor het laatst te zien in The Incredible Hulk voordat Shang-Chi (Simu Liu) en zijn vriendin Katy (Awkwafina) hem in een vechtclub in Hong Kong tegenkomen.

In de club, beheerd door Shang-Chi's zus Xialing (Meng'er Zhang), vecht Blonsky, oftewel Abomination, in een kooi tegen Wong (Benedict Wong), en dankzij wat trucjes van Wong weet Abomination zichzelf bewusteloos te slaan. Nadat de wedstrijd is afgelopen, wisselen Blonsky en Wong wat vriendelijke woorden in de kleedkamer, voordat ze weer abrupt via portalen vertrekken.

De verklaring uit She-Hulk
De scène gaat te snel voorbij om afleidend te zijn, maar de opname van Abomination in de film voelt nog steeds behoorlijk willekeurig aan. Abomination keerde wederom terug in de tweede aflevering van She-Hulk, samen met Wong.

In de aflevering gaat Jennifer Walters (Tatiana Maslany) met tegenzin akkoord om Blonsky's advocaat te zijn bij zijn voorwaardelijke hoorzitting. De man is nu een hippie geworden, met een voorliefde voor meditatie en haiku's schrijven. Jammer genoeg eindigde de aflevering met beelden van zijn gevecht met Wong die viraal gingen, wat zijn zaak niet ten goede komt.

Wanneer Jen Blonsky confronteert in aflevering 3, houdt hij vol dat hij uit zijn cel werd gedwongen en vertelt haar contact op te nemen met Wong. Jen slaagt er uiteindelijk in om met hem in contact te komen, en Wong bevestigt dat Blonsky de waarheid spreekt.

In Doctor Strange in The Multiverse of Madness werd onthuld dat Wong nu de Sorceror Supreme is, maar tijdens de gebeurtenissen in Shang-Chi was hij dat blijkbaar nog niet. Als onderdeel van zijn training om de titel te verdienen, moest hij het opnemen tegen een "waardige tegenstander" - en hij koos Abomination.

De afleveringen over de groene heldin kunnen nu bekeken worden op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen