'Lord of the Rings': Wie is nou die Stranger?

'Lord of the Rings': Wie is nou die Stranger?

Lord of the Rings begint meteen met een groot mysterie, dat wordt nog wat!

Jim Pedd, 4 september 2022 18:43

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er zit een groot mysterie in de eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Fans vragen zich af wie The Stranger is, en daar gaan we nu over speculeren.
Veel fans namen aan dat The Stranger in The Lord of the Rings: The Rings of Power niemand minder dan Sauron zou kunnen zijn. Maar het verhaal lijkt complexer te zijn. De schurk mist al eeuwen in Midden-Aarde en het wezen dat landt bij de Harfoots doet niet meteen denken aan de vertrouwde luitenant van Morgoth.

The Lord of the Rings: The Rings of Power en The Stranger
The Stranger wordt gespeeld door Daniel Weyman en gevonden door Nori de Harfoot. Hij kan niet communiceren en is duidelijk naar iets op zoek. Hij lijkt ook nog eens duistere krachten te hebben. Bovendien crasht hij in een ring van vuur die niet heet is.

Wat weer doet denken aan het moment waarop Galadriel eerder in de eerste aflevering zegt dat een plek zo kwaad kan zijn, dat zelfs vuur geen warmte afgeeft.

Het zou gek zijn dat Sauron zo snel al te zien is. Een mogelijkheid is dat hij een van de Ainur is, de Holy Ones, de eerste en meest machtige wezens die door Eru Ilúvatar geschapen zijn voor het begin van de wereld. Dan zou hij Tilon, de man van de maan, kunnen zijn.

Anderen vragen zich af of hij wellicht Gandalf is. Maar een goede mogelijkheid lijkt dan eerder dat hij een van de blauwe tovenaars zijn, van wie we bijna niets weten.

Duidelijk is wel dat The Stranger op zoek is naar een onbekende locatie in Midden-Aarde, want hij tekent steeds sterrenstelsels. Verwacht de komende weken snel meer!
Bron: CBM

Lees meer over: Lord of the rings the rings of power, lord of the rings, LOTR, Prime video, amazon

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws