Wat is dat bizarre zwaard in 'Lord of the Rings: The Rings of Power'?

Wat is dat bizarre zwaard in Lord of the Rings?

Lord of the Rings: The Rings of Power bevat een wel heel opmerkelijk zwaard.

Jim Pedd, 4 september 2022 08:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Lord of the Rings: The Rings of Power laat een vreemd zwart zwaard zien. In dit artikel vertellen je wat dat zwaard zou kunnen zijn.
Het zwaard was voor het eerst te zien in de SDCC-trailer voor Lord of the Rings: The Rings of Power, waarin het personage Theo (Tyroe Muhafidin) het zwaard vast hield. Opmerkelijk was vooral het moment waarop het zwaard 'opnieuw' vorm kreeg, in een zweem van rook en vuur.

Lord of the Rings: The Rings of Power
Er bestaat een beroemd, magisch, zwart zwaard in Midden-Aarde, Gurthang genaamd. Gurthang werd gebroken in de Eerste Era, en zou daarom dus in deze staat kunnen verkeren. Maar het zwaard is magisch en heeft een geest van zichzelf, wat zou kunnen verklaren waarom het op zo'n gekke manier opnieuw gesmeed wordt.

Gurthang heette eigenlijk Anglachel en is een legendarisch zwaard dat gemaakt werd door de elf Eöl. Hij gebruikte metaal uit een meteoriet, maar gaf het zwaard een bloeddorst en persoonlijkheid.

Anglachel vormde een band met zijn oorspronkelijke eigenaar, de elfen-krijger Beleg Cúthalion. Maar tragedie sloeg toe, toen Beleg per ongeluk gedood werd door zijn eigen zwaard. Vervolgens kreeg een man genaamd Túrin Turambar het in handen en noemde hij het Gurthang.

Uiteindelijk kwam ook hij om het leven en brak het zwaard in stukken. Wellicht dat de jonge Theor gelinkt is aan het House of Hador van Túrin. Het zwaard werd door generaties doorgegeven en gebruikt om de dienaars van Morgoth te verslaan, waaronder Glaurung de draak.

Lord of the Rings: The Rings of Power zie je vanaf 2 september op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Lord of the Rings The Rings of Power, Lord of the Rings, LOTR, Prime Video

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws