search

Ons nieuws van zondag 4 september 2022

RECAP 'Lord of the Rings: The Rings of Power' (aflevering 1 en 2)
Series / Featured

RECAP 'Lord of the Rings: The Rings of Power' (aflevering 1 en 2)

Wat gebeurt er in de eerste afleveringen van Lord of the Rings: The Rings of Power?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Lord of the Rings: The Rings of Power is dan eindelijk van start. De komende weken blikken we telkens weer terug op wat je hebt kunnen zien. Vandaag aflevering 1 en 2 van de serie.

We duiken er meteen in, dus let op: vanaf hier volgen SPOILERS.

Het begin van alles
We beginnen The Lord of the Rings: The Rings of Power met een voiceover van Galadriel, die vertelt dat ze zich een tijd kan herinneren voordat het allemaal helemaal mis ging. De wereld was zo jong dat er zelfs geen zonsopgang was geweest.

De jonge Galadriel blijkt een echte vechtersbaas te zijn geweest en het was aan haar broer Finrod om de boel te kalmeren. Hij interrumpeert in een gevecht tussen Galadriel en een andere gemene elfen-knul die haar bootje liet zinken. Daarna volgt een korte samenvatting: we zien dat de elfen van hun idyllische leven in het westen naar Midden-Aarde reisden om Morgoth en diens legers te bevechten. Ook zien we dat Finrod om het leven komt en Galadriel zweert zijn taak uit te voeren, namelijk Sauron te doden.

Gevaarlijke missie[b]
Een paar eeuwen later is Galadriel nog altijd op jacht naar Sauron, op zoek naar tekenen, waarvoor ze met haar compagnie heel Midden-Aarde afreist. Maar haar kompanen hebben er geen vertrouwen meer in, wat verwoord wordt door Thondir. Zelfs nadat Galadriel een sneeuwtrol doodt, zien ze het niet meer zitten, waarmee hun reis tot een einde komt.

[b]De Harfoots!

The Lord of the Rings: The Rings of Power stelt ons ook meteen voor aan de Harfoots. Een volkje dat heerlijke levens blijken te leiden, in een vrij tempoloos geheel. En ze hebben bijzondere Ierse accenten.

Helemaal aan het einde van The Lord of the Rings: The Rings of Power aflevering 1 zien we dat het verhaal van de Harfoots snel tempo gaat krijgen, want The Stranger valt uit de lucht. Een personage dat cruciaal zou zijn bij het scheppen van de Ringen, dus is het dan stiekem Sauron?

Naar het westen gaan
Terug bij de elfen leert Galadriel dat ze van High King Gil-galad toestemming heeft gekregen om terug te reizen naar de Undying Lands van Valinor. Maar aan het einde van de eerste aflevering springt ze vlak voor het moment dat ze het licht van Valinor mag betreden van het schip, zo zonder plan, voedsel of drinken, de oceaan in. Gelukkig is er in de volgende aflevering Halbrand die haar kan redden.

Een romance
In de Southlands ontmoeten we Arondir en de andere elfen die al eeuwenlang (bijna duizend jaar!) over een mensenvolk waken omdat zij ooit voor Morgoth vochten. Arondir is er al 79 jaar en verliefd geworden op de mens Bronwyn. Heel fijn vindt hij het dus niet dat hij mag gaan nadat Gil-galad besloten heeft de oorlog tot een einde te verklaren.

Dat die oorlog helemaal niet voorbij is weten we al, mede door het gebroken zwaard in handen van de zoon van Bronwyn, Theo, dat het symbool van Sauron op het handvest heeft. En er is een gevaarlijk monster dat erop jaagt!

De mijnen en dwergen
In Khazad-dûm ontmoeten we de dwergen. Celebrimbor (met een k-klank aan het begin, niet de c die je wellicht zou verwachten) en Elrond hopen hulp te krijgen van King Durin om de grootste smederij ooit te maken. Enkel Elrond mag naar binnen en weet via een slim spelletje een band op te bouwen met zijn vroegere vriend Prins Durin. Leuk zijn vooral de momenten tussen Elrond en Disa, de vrouw van Durin.

Wat vonden we ervan?
Prima start: Goed, eigenlijk is het best een prima start voor de serie. De eerste aflevering begint behoorlijk traag, mede doordat er zoveel personages zijn die aan ons voorgesteld moeten worden. We zien veel van Galadriel, die duidelijk de protagonist van de serie is. En het geheel ziet er prachtig uit, met name Lindon en later ook het stadje van Arondir.

Flink tempo: Natuurlijk is dit niet het Midden-Aarde zoals we dat kennen van Peter Jackson, maar is dat erg? Als de rest van de serie hetzelfde tempo heeft als aflevering 2, komt het geheid goed!

Prachtige muziek: Kudo's voor de muziek verder: elk moment heeft wel een koor lijkt het, wat niet goedkoop geweest kan zijn. Componist Bear McCreary (die alle muziek componeerde, op het themalied na, dat van Howard Shore komt) slaagt erin prachtige muziek te maken!

Briljante openingstitels: Die zien er werkelijk fantastisch uit. Er zit een diep verhaal achter, van de schepping van Midden-Aarde tot het smeden van de ringen. Slim van Amazon, want het laat een diepe kennis van de geschiedenis van Midden-Aarde zien!

Handige kaart: Ergens is het wel handig, dat bij nieuwe locaties we over de kaart van Midden-Aarde zweven. Tegelijk voelt het een beetje goedkoop, misschien door de helikopter-shots van Nieuw-Zeeland die er overheen gelegd zijn?

De Eagles!: Aan het begin in de proloog van Galadriel, zien we de grote strijd tegen Morgoth en ook de Eagles zijn er. Alleen wordt er ook eentje op gruwelijke wijze gedood.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings': Wie is nou die Stranger?
Series / Nieuws

'Lord of the Rings': Wie is nou die Stranger?

Lord of the Rings begint meteen met een groot mysterie, dat wordt nog wat!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zit een groot mysterie in de eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Fans vragen zich af wie The Stranger is, en daar gaan we nu over speculeren.

Veel fans namen aan dat The Stranger in The Lord of the Rings: The Rings of Power niemand minder dan Sauron zou kunnen zijn. Maar het verhaal lijkt complexer te zijn. De schurk mist al eeuwen in Midden-Aarde en het wezen dat landt bij de Harfoots doet niet meteen denken aan de vertrouwde luitenant van Morgoth.

The Lord of the Rings: The Rings of Power en The Stranger
The Stranger wordt gespeeld door Daniel Weyman en gevonden door Nori de Harfoot. Hij kan niet communiceren en is duidelijk naar iets op zoek. Hij lijkt ook nog eens duistere krachten te hebben. Bovendien crasht hij in een ring van vuur die niet heet is.

Wat weer doet denken aan het moment waarop Galadriel eerder in de eerste aflevering zegt dat een plek zo kwaad kan zijn, dat zelfs vuur geen warmte afgeeft.

Het zou gek zijn dat Sauron zo snel al te zien is. Een mogelijkheid is dat hij een van de Ainur is, de Holy Ones, de eerste en meest machtige wezens die door Eru Ilúvatar geschapen zijn voor het begin van de wereld. Dan zou hij Tilon, de man van de maan, kunnen zijn.

Anderen vragen zich af of hij wellicht Gandalf is. Maar een goede mogelijkheid lijkt dan eerder dat hij een van de blauwe tovenaars zijn, van wie we bijna niets weten.

Duidelijk is wel dat The Stranger op zoek is naar een onbekende locatie in Midden-Aarde, want hij tekent steeds sterrenstelsels. Verwacht de komende weken snel meer!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur wordt de schurk in 'Superman'-serie
Series / Nieuws

Deze acteur wordt de schurk in 'Superman'-serie

Volgens de geruchten zou Chad L. Coleman het personage Bruno Mannheim gaan spelen.

Acteur Chad L. Coleman heeft naar verluidt de rol van de belangrijkste schurk in het derde seizoen van Superman & Lois van de Amerikaanse zender The CW gekregen. Hieronder de details.

Voormalig Arrow co-ster David Ramsey, die een gastrol had als John Diggle in de Superman-serie en talloze afleveringen van de serie regisseerde, onthulde het nieuws als onderdeel van een panel op DragonCon. Dit meldt The Direct.

Schurk in Superman-serie
De rol van Coleman is op dit moment niet bevestigd, hoewel er wordt gespeculeerd dat hij Intergang-leider Bruno Mannheim zou kunnen zijn.

De naam van dat personage werd door Diggle in de finale van het tweede seizoen benoemd.

Coleman is een genre-veteraan die bekend staat om zijn terugkerende of vaste rollen in tal van spraakmakende series, waaronder zijn rollen als Tyreese Williams in meerdere seizoenen van The Walking Dead, als Fred Johnson, het hoofd van de OPA in Syfy/Amazons The Expanse en als de Moclan-officier Klyden in The Orville van FOX/Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitstekend nieuws voor fans 'The Lord of the Rings'
Series / Nieuws

Uitstekend nieuws voor fans 'The Lord of the Rings'

Het eerste seizoen is nu op Prime Video gestart, op naar seizoen 2.

Na de grootse aftrap van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power richt Amazon zich alweer op dat wat er nog moet gaan komen: het tweede seizoen.

De Rings of Power-showrunner JD Payne onthulde in gesprek met RadioTimes.com dat de serie nog maar een paar weken verwijderd is van de start van de productie van seizoen 2, met al bijna geschreven scripts.

"We hebben onze drafts geschreven [voor seizoen 2]. We zijn een paar weken verwijderd van de start van de productie," meldde de showrunner.

Eerste seizoen goed afgetrapt
Met 84 procent als de "Average Tomatometer" was de aftrap onder de critici ruim voldoende. Gewoon goed dus. Op 2 september verschenen de eerste twee afleveringen en er werden kijkersrecords geboekt op Prime Video.

Uiteindelijk moeten er vijf seizoenen van de peperdure serie verschijnen. Vooralsnog zijn de vooruitzichten goed dat dit ook echt gaat gebeuren. Of seizoen 2 in 2023 gaat verschijnen, valt wel te betwijfelen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde 7 series nieuw toe afgelopen week
Series / Featured

Disney+ voegde 7 series nieuw toe afgelopen week

Disney+ liet zijn aanbod weer flink groeien met heel wat nieuwe series.

7 series zijn er deze week nieuw te streamen op Disney+. Een prima score, want de streamingdienst heeft ook heel wat weken gehad met minder nieuws voor zijn abonnees. We duiken er meteen in!

Aus dem Tagebuch eines Uber Fahrers (seizoen 1): De Duitse versie van de Australische hitkomedie volgt Uberchauffeur Ben, die de lessen die hij van zijn passagiers leert toepast om zijn plek in de wereld te vinden.

American Horror Stories (seizoen 2): Een wekelijkse serie met nieuwe verhalen van de makers van American Horror Story. Elke aflevering heeft voor een groot deel nieuwe castleden, maar soms zijn er ook wat oude bekenden die je terug ziet keren. Een topserie van Ryan Murphy.

Air Crash Investigation (seizoen 21): Elke aflevering weer onderzoeken experts een nieuwe vliegtuigcrash. Elke keer duiken ze diep in de oorzaken.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Solar Opposites (S03E10)
High School Musical: The Musical: The Series (S03E06)
Fearless: The Inside Story of the AFLW (S01E02)
She-Hulk: Attorney at Law (S01E03)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video lanceerde deze week dé fantasyserie en veel meer nieuws
Series / Featured

Prime Video lanceerde deze week dé fantasyserie en veel meer nieuws

We zetten zoals je van ons gewend bent het nieuwe aanbod van Prime Video op een rij.

Deze week is van Prime Video. Zonder meer, met de lancering van Lord of the Rings: The Rings of Power! En deze week kwam men met twee seizoenen van The Office en van Top Gear. Voor elk wat wils dus.

Lord of the Rings: The Rings of Power (seizoen 1): Een groep bekende en nieuwe personages moet de strijd aangaan met het kwaad dat opnieuw zijn intrede doet in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen tot de majestueuze wouden van Lindon; van het Eilandkoninkrijk Númenor tot de verste uithoeken van de kaart, deze rijken en personages zullen een erfenis smeden die nog lang na hun dood zal voortleven.

The Office (seizoen 1 en 2): In het eerste seizoen voert Michael Scott (Steve Carell), regionaal manager van Dunder-Mifflin, de documentairemakers en zijn personeel mee langs een reeks lotgevallen vol ongepast gedrag, goedbedoelde maar misplaatste opmerkingen en een hoop voorbeelden van slechte managementvaardigheden.

Top Gear (seizoen 15-19): Elke aflevering weer maken Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May hilarische dingen mee.

LEGO City Adventures (seizoen 2): LEGO City Avonturen komt met nieuwe boeven en misdaden in de stad waar fantasie geen grenzen kent.

The Last Ship (seizoen 2-4): Kapitein Tom Chandler en zijn crew moeten een geneesmiddel vinden nadat een pandemie wereldwijd miljarden slachtoffers eist.

LEGO Friends: Girls on a Mission (seizoen 2): Vijf beste vriendinnen hopen hun thuisstadje te redden.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Making the Cut (S03E05 en S03E06)
Star Trek: Lower Decks (S03E02)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Grand Tour' komt snel met nieuwe special: Check hier de trailer!
Series / Trailer

'The Grand Tour' komt snel met nieuwe special: Check hier de trailer!

The Grand Tour gaat ditmaal naar Scandinavië voor een grote rondrit door prachtig gebied.

The Grand Tour komt terug met weer een gloednieuwe special: A Scandi Flick. Onderaan dit bericht vind je een vrij lange trailer die al het plezier teaset waar we ons alvast op kunnen voorbereiden.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May reizen in de special door Scandinavië, waar het erg, erg ijzig en koud is. Het trio krijgt te maken met bevroren en ijskoud water dat in hun auto's loopt, auto's die van de weg glijden en voertuigen die gewoon bevriezen. En natuurlijk is de oplossing van Clarkson voor dat laatste er de fik in steken.

The Grand Tour-trailer
Er zijn heel wat uitdagingen te overwinnen in de special van Prime Video, The Grand Tour.

Zo zien we dat het trio houten hutjes moeten rondslepen, rijden door een duistere tunnel en de nacht doorbrengen in een museum.

Tegelijk weten we van James May dat, ondanks al het plezier dat je ziet, deze special van The Grand Tour zich ook weer wat meer op auto's moet focussen.

Hieronder de trailer. De special van The Grand Tour komt op 16 september naar prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' breekt alle records voor Prime Video
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' breekt alle records voor Prime Video

Lord of the Rings The Rings of Power doet het behoorlijk goed op Prime Video.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is nu een paar dagen te zien op Prime Video. En vandaag bevestigt Amazon dat de serie alle voorgaande records van het streamingplatform verbroken heeft.

Prime meldt niet wat zij zien als een view op hun dienst, maar vertelt wel dat The Lord of the Rings: The Rings of Power door meer dan 25 miljoen kijkers bekeken is op de eerste releasedag. Daarmee is het een serie die de grootste première ooit beleefde op de streamingdienst Prime Video.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-kijkcijfers
The Lord of the Rings: The Rings of Power kostte natuurlijk ook enorm veel geld om te maken en we hoorden deze week zelfs van een anonieme insider dat de serie de toekomst van Prime Video als streamingdienst zou bepalen.

Inmiddels is duidelijk dat de gok op The Lord of the Rings: The Rings of Power zich goed uitbetaald heeft en dat de serie een hit is bij de kijker.

De voornaamste vraag is nu echter wel, of die kijkcijfers vastgehouden kunnen worden, of dat de kijkcijfers terug gaan zakken en het uiteindelijk toch niet de grote hit blijkt die het nu lijkt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk' met de grond gelijk gemaakt om CGI
Series / Nieuws

'She-Hulk' met de grond gelijk gemaakt om CGI

She-Hulk scoort niet heel goed bij fans als het op de CGI aankomt, die niet altijd even mooi is.

Lang niet iedereen is blij met hoe She-Hulk: Attorney at Law er ineens uitziet. Na twee afleveringen waarin de visuele effecten eigenlijk nog behoorlijk mooi waren, valt het ineens enorm tegen.

De CGI in de eerste twee afleveringen van She-Hulk: Attorney at Law, een nieuwe serie van Marvel Studios die voor Disney+ gemaakt wordt, was gewoon goed. Daar was niets op aan te merken, wat slim is ook.

She-Hulk: Attorney at Law
Kritiek op She-Hulk: Attorney at Law bleef daarmee rond dat element uit. Maar intussen is de serie ingehaald door het budget, lijkt het bijna wel, want fans zijn nu behoorlijk kritisch op hoe de show er inmiddels uitziet.

Fans vinden bijvoorbeeld dat She-Hulk, de grote groene variant van Jennifer Walters, er bij vlagen uitziet alsof ze zo uit een videospelletje is komen lopen.

Hieronder doen we een greep uit de vele reacties die de CGI in She-Hulk: Attorney at Law trok:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote debuut op foto's van 'Law & Order'-serie
Series / Nieuws

Grote debuut op foto's van 'Law & Order'-serie

Actrice Camilla Belle neemt scènes op met Christopher Meloni.

Het derde seizoen van Law & Order: Organized Crime wordt op dit moment opgenomen en er hebben zich een aantal nieuwe namen bij de cast gevoegd,

Nu hebben we hieronder een eerste foto van actrice Camilla Belle, bekend uit onder meer Stranger Calls die een scene opneemt met hoofdrolspeler Christopher Meloni.

In de serie speelt Meloni de rol van de bekende Elliot Stabler. Belle zal te zien zijn als het personage Pearl Serrano. Via Just Jared hebben we nu foto's van het tweetal.

Camilla Belle en Christopher Meloni
Het personage van Pearl Serrano wordt gelinkt aan Teddy Silas die wordt gespeeld door een van de andere nieuwe castleden van de serie Gus Halper (Fear The Walking Dead, Love Life).

De enige beschrijving van hun rollen tot nu toe stelt dat ze een machtspaar uit New York City zijn, maar verder is er nog niets onthuld.

Deze maand zullen alle drie de Law & Order-series terugkeren met een nieuw seizoen.

Bekijk op de website van Just Jared de foto's met Camilla Belle en Christopher Meloni.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gamemakers 'The Last Of Us' zijn razend enthousiast over nieuwe beelden van de HBO serie
Series / Nieuws

Gamemakers 'The Last Of Us' zijn razend enthousiast over nieuwe beelden van de HBO serie

Het is altijd maar de vraag of eer gedaan wordt aan originele werken. Dat zit hier wel goed.

Gamefanaten zijn vast bekend met de reeks videogames van The Last Of Us. Volgens velen een van de beste games ooit gemaakt. Sinds het uitbrengen van de eerste game in 2013 was het publiek al erg lovend. Het is derhalve altijd maar de vraag of een 'real life' bewerking van eerder gemaakte werken goed wordt ontvangen. Bij de ontwikkelaars van de videogame zit het in ieder geval wel goed.

In een interview met Shaun Escayg, een van de ontwikkelaars van de originele games, vertelt hij hoe hij de eerste beelden ervaarde van de nieuwe serie The Last Of Us van HBO. Hij beschreef het als "lightning in a bottle". Het was voor hem alsof de serie opnieuw aan een avontuur begon.

Kippenvel van de trailer
Ook ontwerper van de originele spellen Matthew Galant was razend enthousiast. Het spel werd vanaf de basis opgebouwd en hij was er vanaf het begin bij. Het plan was om een post-apocalyptische sci-fi avontuur te maken over een man en een jong meisje die door omstandigheden met elkaar de avonturen moeten aangaan.

Matthew Gallant heeft dus dit hele proces meegemaakt en is erg blij met de nieuwe serie. Hij vertelt dat hij bij het kijken van de nieuwe trailer kippenvel kreeg. En dat voor zo'n korte trailer. Hij kreeg het gevoel dat hij de trailer steeds opnieuw wilde kijken om alle details mee te krijgen.

Ook zo enthousiast over de nieuwe beelden? Het is nog even wachten totdat HBO's The Last Of Us uitkomt. HBO geeft aan dat dit in 2023 wordt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 aankomende Disney+ Originals wil je niet missen
Series / Featured

Deze 3 aankomende Disney+ Originals wil je niet missen

Disney+ maakt natuurlijk veel nieuwe content en daarvan lichten we drie titels uit.

Disney+ is pas een paar jaar onderweg en nu al een van de grootste streamingdiensten van de wereld. Om de streamingmarkt helemaal te kunnen veroveren, wordt natuurlijk fors ingezet op originele content.

Vandaag lichten we drie opwindende projecten voor je uit waar Disney+ op dit moment aan werkt en waar we niet op kunnen wachten. Het gaat specifiek om drie toffe fantasyseries!

Drie grote fantasyseries
Willow: Deze fantasyserie volgt op de film uit 1988 met dezelfde naam, die ooit bedacht werd door George Lucas. De serie brengt onder meer acteur Warwick Davis terug en moet op 30 november 2022 van start gaan op Disney+.

Percy Jackson and the Olympians: Na twee behoorlijk tegenvallende films, probeert schrijver Rick Riordan nogmaals om zijn Percy Jackson-boeken tot leven te brengen. Ditmaal met intense eigen betrokkenheid! Percy is de zoon van de god Poseidon, maar wordt beschuldigd van het stelen van de bliksemflits van Zeus.

Star Wars: Andor: Deze serie is later deze maand te zien op Disney+ en vertelt het oorsprongsverhaal van Cassian Andor, de beroemde rebel uit de film Rogue One: A Star Wars Story. We zien hoe hij van einzelgänger ging naar een held die zijn leven offerde voor het groter goed.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Andor' heeft nu al een probleem
Series / Featured

'Star Wars: Andor' heeft nu al een probleem

De serie Star Wars: Andor lijkt richting een probleempje te gaan van meerdere Star Wars-series.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als Star Wars Andor eindelijk te zien is op 21 september 2022, zal de serie een soort strijd moeten voeren die ingaat tegen de slechte gewoontes van Disney.

Star Wars Andor is de vierde live-action Star Wars-serie die in drie jaar tijd verschijnt op Disney+, naast vier nog eens aankomende live-action series, animatieprojecten en nieuwe seizoenen van The Mandalorian en The Book of Boba Fett die we kunnen verwachten.

Star Wars Andor maakt een foutje
Star Wars Andor is een prequel op Rogue One: A Star Wars Story en speelt zich vijf jaar voor die film af. Het eerste seizoen volgt de avonturen van Cassian Andor gedurende 1 jaar, in de vroege dagen van de rebellie.

De serie Star Wars Andor krijgt ook een tweede seizoen. Die moet over de vier jaar daarna gaan en niet alleen de oorsprong van Cassian Andor en zijn betrokkenheid bij de rebellie laten zien, maar ook duiken in de individuele verhalen van personages die zijn impact ondervonden.

Star Wars Andor draait wederom om oorlog, om verlies, offers, eenheid en hoop. Dat is het thema van zo'n beetje alles wat we tot nu toe gezien hebben in de franchise.

Daarmee loopt men echt het risico om van Star Wars Andor een herhaling te maken van eerdere projecten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de Red Wedding van 'House of the Dragon'
Series / Featured

Dit is de Red Wedding van 'House of the Dragon'

House of the Dragon zal ook wel een gruwelijk moment laten zien, net als Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Red Wedding is het meest beruchte en schokkende moment in Game of Thrones. Waarmee de vraag rijst, wat het soortgelijke moment zal zijn in prequelserie House of the Dragon. Nou, dat is er!

Aan het einde van het derde seizoen van Game of Thrones vond de Red Wedding plaats. Het was een keerpunt, waarin meerdere belangrijke personages om het leven kwamen en daarmee ook bepaalde plotpunten helemaal eindigden.Voor het publiek was nu ook echt duidelijk dat niemand meer veilig zou zijn. Daarnaar werd natuurlijk al gehint met de dood van Ned Stark, maar de Red Wedding maakte het definitief duidelijk.

Een gruwelijk moment
House of the Dragon bevat natuurlijk ook zo'n gruwelijk moment. Dat moet bijna wel.

Vroeg in de Dance of the Dragons, de burgeroorlog die plaatsvindt tussen de familie Targaryen, wordt Prince Lucerys Velaryon, de zoon van Rhaenyra Targaryen, gedood in een drakengevecht met zijn neef, Aemond Targaryen (zoon van King Viserys en zijn tweede vrouw, Alicent Hightower). Daarmee claimt Daemon wraak: "een zoon voor een zoon".

Dat roept op tot wraak, waarbij Blood (een slager) en Cheese (een rattenvanger) ingehuurd worden door Daemon om een van de zoons van King Aegon II Targaryen te doden. Dat doen ze op gruwelijke wijze, waarbij ze de vrouw van Aegon, Queen Helaena, dwingen te kiezen welke zoon sterft.

Blood en Cheese eisen dat zij kiest tussen haar twee zoons. Ze biedt haar eigen leven, maar dat weigeren ze en als het te lang duurt, dreigen ze haar dochter seksueel te misbruiken. De koningin kiest uiteindelijk haar jongste zoon Maelor, maar Blood hakt daarop het hoofd van zoon Jaehaerys af. Het tweetal vlucht uit de Red Keep met het hoofd. Het is een bruut, gruwelijk moment en Helaena herstelt daar nooit van.

Het gebeurt allemaal vrij vroeg in de Dance of the Dragons, maar is wel een van de meest gruwelijke momenten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is dat bizarre zwaard in 'Lord of the Rings: The Rings of Power'?
Series / Featured

Wat is dat bizarre zwaard in 'Lord of the Rings: The Rings of Power'?

Lord of the Rings: The Rings of Power bevat een wel heel opmerkelijk zwaard.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lord of the Rings: The Rings of Power laat een vreemd zwart zwaard zien. In dit artikel vertellen je wat dat zwaard zou kunnen zijn.

Het zwaard was voor het eerst te zien in de SDCC-trailer voor Lord of the Rings: The Rings of Power, waarin het personage Theo (Tyroe Muhafidin) het zwaard vast hield. Opmerkelijk was vooral het moment waarop het zwaard 'opnieuw' vorm kreeg, in een zweem van rook en vuur.

Lord of the Rings: The Rings of Power
Er bestaat een beroemd, magisch, zwart zwaard in Midden-Aarde, Gurthang genaamd. Gurthang werd gebroken in de Eerste Era, en zou daarom dus in deze staat kunnen verkeren. Maar het zwaard is magisch en heeft een geest van zichzelf, wat zou kunnen verklaren waarom het op zo'n gekke manier opnieuw gesmeed wordt.

Gurthang heette eigenlijk Anglachel en is een legendarisch zwaard dat gemaakt werd door de elf Eöl. Hij gebruikte metaal uit een meteoriet, maar gaf het zwaard een bloeddorst en persoonlijkheid.

Anglachel vormde een band met zijn oorspronkelijke eigenaar, de elfen-krijger Beleg Cúthalion. Maar tragedie sloeg toe, toen Beleg per ongeluk gedood werd door zijn eigen zwaard. Vervolgens kreeg een man genaamd Túrin Turambar het in handen en noemde hij het Gurthang.

Uiteindelijk kwam ook hij om het leven en brak het zwaard in stukken. Wellicht dat de jonge Theor gelinkt is aan het House of Hador van Túrin. Het zwaard werd door generaties doorgegeven en gebruikt om de dienaars van Morgoth te verslaan, waaronder Glaurung de draak.

Lord of the Rings: The Rings of Power zie je vanaf 2 september op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.