Deze lugubere serie verovert Netflix nu helemaal

Akelige, waargebeurde miniserie in Netflix Top 10

Een occulte soap, die mensen wereldwijd weet te intrigeren op Netflix.

Mitchell van Vuren, 10 september 2022 08:57

De nieuwe serie Devil in Ohio wist deze week met een schokkend, deels waargebeurd verhaal de Netflix Top 10 binnen te komen. Het occulte lijkt te vermengen met een soapserie, die veel Netflix-kijkers weet te fascineren. Bekijk zelf hieronder of de serie wat is voor jou!

De synopsis van de serie luidt: “Wanneer de vijftienjarige Jules Mathis thuiskomt van school en een vreemd meisje in haar keuken aantreft, onthult haar moeder, een psychiater, dat Mae een van haar patiënten in het ziekenhuis is en een paar dagen bij hun familie zal logeren.

De synopsis vervolgt: “Maar al snel draagt Mae de kleren van Jules, slaapt ze in haar slaapkamer, verdringt ze haar positie in de schoolkrant en flirt ze met Jules’ crush. En Mae is niet van plan om weg te gaan.”.

De serie is zelf gebaseerd op een boek, die weer gebaseerd is op een naar verluidt waargebeurd verhaal uit Ohio. Een hele familie op een boerderij zou vermoord zijn, wat uiteindelijk leidde tot de veroordeling en executie van cultleider Jeffrey Lundgren.

Kan de serie tegen het echte verhaal op?
SerieTotaal-recensent Terence Shea kon de serie niet erg waarderen en gaf het slechts 2 uit de 5 sterren. Hij verklaarde: “‘Devil in Ohio’ had een pareltje kunnen zijn als er was gefocust op het fascinerende onderwerp van indoctrinatie, maar helaas moeten we het doen met de relatieproblemen van schoolmeiden.”

Bekijk bij Netflix wat je er zelf van vindt, of bekijk de trailer hieronder!
Lees meer over: devil in ohio, netflix, Jeffrey Lundgren

Populair nieuws