'The Lord of the Rings'-serie krijgt steun uit onverwachte hoek

Originele LOTR-cast verdedigt 'The Rings of Power'

De acteurs en producenten uit de originele films konden de racistische opmerkingen niet langer accepteren...

Geoffrey Ketels, 10-09-2022 08:59

Er is al bijzonder veel inkt gevloeid over de gloednieuwe Amazon-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. Heel wat mensen, bekend en onbekend, hebben er reeds hun zegje over gedaan. Nu is het de beurt aan de producenten van de originele films en enkele leden van de originele cast.
Ondanks het feit dat de nieuwe reeks goed bekeken wordt heeft ze ook te kampen met een aantal problemen. Lang niet iedereen blijkt bijvoorbeeld even grote fan te zijn. Onder meer de Amerikaanse topondernemer Elon Musk liet deze week nog optekenen dat hij vreest dat Tolkien zich omdraait in zijn graf. Toch best een sterke uitspraak...

De mening van Musk is wellicht nog het minste probleem voor de castleden van de reeks. Zij blijken immers geconfronteerd te worden met niet alleen racistische opmerkingen, maar zelfs ook met bedreigingen. De situatie wordt zo erg dat de originele castleden uit de films evenals de producenten zich eveneens genoodzaakt zagen om te reageren.

Krachtige boodschap
Concreet kozen acteurs Elijah Wood (Frodo), Dominic Monaghan (Merry) en Billy Boyd (Pippin) ervoor om via Twitter een foto de wereld in te sturen waar in de Elfentaal Neo-Sindarin: "Jullie zijn hier allemaal welkom" op te lezen staat. Ook Sean Aston (die in de films de rol van Sam heeft gespeeld) deelde het voorbeeld van zijn vroegere collega's.

Ook de makers van de reeks wilden graag hun steun betuigen aan de castleden van The Rings of Power. In een reactie stelden zij onder meer het volgende:

"Wij, de cast, vinden het belangrijk om ons te verenigen en onze solidariteit te tonen tegen het meedogenloze racisme evenals de vele bedreigingen en pesterijen waaraan sommige van onze gekleurde collega's dagelijks worden blootgesteld. We weigeren dit te negeren of te tolereren."

De racistische uitlatingen beperken zich in het geheel niet alleen tot de cast van The Rings of Power. Ook met name Steve Toussaint die in House of the Dragon de rol speelt van Lord Corlys Velaryon kreeg reeds heel wat racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd.


Lees meer over: The Lord of the Rings The Rings of Power, The Lord of the Rings, serie, series, Amazon, Prime Video

Populair nieuws