Waarom ‘Lord of the Rings’-serie door Amazon is toevertrouwd aan onervaren producenten

 ‘Lord of the Rings’ serie gerund door onervarenen

Moet het altijd door ervaren producenten gemaakt worden of zijn goede ideeën voldoende?

Glenn Walsh, 10 september 2022 08:00

De nieuwe serie Lord of the Rings: The Rings of Power is inmiddels een tijdje te bekijken en steeds meer mensen hebben het gezien. Leuk voor de fans is dat er steeds meer informatie van achter de schermen bekend wordt. Zo komt Amazon nu met een uitleg over de keuze van de zogenoemde ‘showrunners’.
Een leuk feitje is dat Lord of the Rings: The Rings of Power nu al de duurste televisieserie aller tijden is. De kosten om überhaupt de rechten voor de serie te verwerven waren al $250 miljoen. Waarom Amazon het dan aandurft om zo’n enorm dure serie over te laten aan twee nog relatief onervaren producenten is dan de vraag.

Originele ideeën en een goede pitch
Patrick McKay en J.D. Payne zijn de geluksvogels geweest om de serie te mogen leiden. In hun plan vertelde ze over een 50 uur durende televisie-saga dat zich zou afspelen in een periode in Midden-aarde, duizenden jaren voor de gebeurtenissen in de Lord of the Rings verhalen. Hun plannen kwamen toevalligerwijs overeen met die van Simon Tolkien, kleinzoon van de schrijver van de originele boekenreeks J.R.R. Tolkien.

Simon Tolkien had namelijk al een soortgelijk idee voor een televisieserie. De jonge ‘showrunners’ waren voordat zij het idee gingen pitchen niet op de hoogte van Simon Tolkiens plannen. De kleinzoon die het Tolkien imperium beheert was vooral onder de indruk van de ideeën en het feit dat J.D. Payne daadwerkelijk de elfentaal uit de verhalen spreekt.

Kijk nu naar Lord of the Rings: The Rings of Power op Prime Video.
Bron: CNBC

Lees meer over: Lord of the Rings, Rings of Power, Amazon, Prime

Populair nieuws