search

Ons nieuws van zaterdag 10 september 2022

Grote aanwijzing dat de 'National Treasure'-serie zijn grote ster terughaalt
Series / Nieuws

Grote aanwijzing dat de 'National Treasure'-serie zijn grote ster terughaalt

National Treasure: Edge of History heeft grote plannen in petto.

Disney+ werkt op dit moment aan een National Treasure-serie en de kans bestaat dat we vroeg of laat een rol krijgen te zien van Nicolas Cage, de hoofdrolspeler in de eerdere geliefde films in de reeks.

Showrunner Cormac Wibberley onthulde even geleden al dat Cage mogelijk te zien zal zijn in seizoen twee, maar dat is nog niet bevestigd. Oorspronkelijk moesten Cage en actrice Diane Kruger kleinere rollen hebben in het eerste seizoen, maar dat plan werd geen werkelijkheid.

National Treasure: Edge of History gaat hinten naar Cage
In gesprek met Entertainment Weekly beschrijft de showrunner nu dat de relatie tussen Cage's personage Ben en Lisette Olivera's Jess in Edge of History te vergelijken is met de relatie tussen Tony Stark en Peter Parker in het Marvel Cinematic Universe.

"Dat is eigenlijk hoe we de relatie zagen als Ben Gates ooit zou komen opdagen," deelde Wibberley met EW. "Ze is eigenlijk Peter Parker voor hem en zou zeggen: 'Oh mijn god, het is Ben Gates! Wat moet ik doen?' Zo is ons universum. We zouden graag een van de andere originele acteurs gebruiken als we nog een seizoen krijgen. We hebben rollen voor iedereen."

National Treasure: Edge of History start op 14 december 2022 op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-serie blijft wereldwijd dominant presteren
Series / Nieuws

Deze Netflix-serie blijft wereldwijd dominant presteren

The Sandman staat boven series als Stranger Things, Virgin River en Locke & Key.

De serie The Sandman is eindelijk weer eens een genreserie die daadwerkelijk sterk is ontvangen en dat wordt beloond met heel wat kijkuren. De serie staat nog altijd bovenaan de streaminglijsten.

Volgens kijkcijferexpert Nielsen is de serie zelfs in populariteit gestegen. In de eerste week na de release stond de serie nog op de eerste plaats, maar nu staat de fantasyserie op de eerste stek.

The Sandman blijft dominant
The Sandman staat boven andere originals als Stranger Things, Virgin River en Locke & Key die recent nieuwe seizoenen kregen van de streamer.

De eerste original series van een andere dienst in de lijst van Niels is Only Murders In The Build van Hulu/Disney+, op een zevende plaats.



De synopsis voor The Sandman: Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.

Je kijkt The Sandman hier op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video cancelt nu al een van zijn grote series
Series / Nieuws

Prime Video cancelt nu al een van zijn grote series

De serie in kwestie werd compleet overschaduwd door andere grote releases als The Terminal List en The Rings of Power.

Paper Girls, een verfilming van Brian K. Vaughan en Cliff Chiangs gelijknamige comicreeks, wordt na slechts een seizoen al geschrapt door Amazon Prime Video.

Er werd door productiemaatschappij Legendary behoorlijk lang gewerkt aan de serie, maar het resulterende kijkersaantal was voor Amazon niet genoeg om ermee door te gaan.

Legendary zou nu naar verluidt wel op zoek zijn voor een nieuwe thuishaven voor de serie. Ze zoeken naar een partij die naar hun eigen woorden "weet mee te liften op de populariteit van series als Euphoria en The Sex Lives of College Girls".

Slechte timing?
Ondanks dat de serie eind juli haar debuut beleefde en veel positieve reacties kreeg van critici, werd Paper Girls overschaduwd door de publiciteit rondom Amazon-series als The Terminal List, The Boys en The Lord of the Rings: The Rings of Power. Vergelijkingen met Stranger Things deden het imago van de serie ook (onterecht?) geen goed.

Het eerste en mogelijk enige seizoen van Paper Girls is nu te streamen via Amazon Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game'-ster scoort hoofdrol in nieuwe 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

'Squid Game'-ster scoort hoofdrol in nieuwe 'Star Wars'-serie

Lucasfilm zoekt wereldwijd naar talent om het Star Wars-universum te bevolken.

Lee Jung-Jae, de Koreaanse acteur die nu wereldberoemd is door zijn hoofdrol in Squid Game, heeft zijn eerste rol in een groot Amerikaans project geboekt. Volgens Deadline zal de acteur namelijk een vand e hoofdrollen spelen in Star Wars: The Acolyte van Lucasfilm.

Jung-jae zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde Amandla Stenberg en Jodie Turner-Smith in de serie, die wordt ontwikkeld door Leslye Headland. Het betreft het eerste live-action Star Wars-project dat niet op enige manier is verbonden aan de Skywalker Saga.

The Acolyte zal zich ruim 100 jaar voor de gebeurtenissen uit Star Wars: The Phantom Menace afspelen en de vroege dagen van de wederopstanding van de Sith laten zien. Deze wederopstanding leidt uiteindelijk tote de creatie van de Galactic Empire.

Een nieuwe insteek
Showrunner Headland liet eerder al weten wat het concept van de serie zo opwindend maakt:

"De waarheid is dat ik het idee als megafan voorlegde aan Lucasfilm. En ik liet hen weten dat ik graag een tijdperk wil verkennen dat nog niet verkend is. En daar reageerden ze erg enthousiast op. We leunen dus niet op 'legacy characters'."





The Acolyte vanaf augustus 2023 te streamen zijn via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'The Crown' uit respect voorlopig stilgelegd
Series / Nieuws

Opnames 'The Crown' uit respect voorlopig stilgelegd

Voorlopig gaan ze even niet door met filmen uit respect voor de koningin.

Het plotse overlijden van de Britse koningin Elizabeth II kwam bij velen als een schok. Bij de makers van de serie The Crown even zo. De historische dramaserie neemt de kijker mee gedurende verschillende periodes in de regeerperiode van koningin Elizabeth II. Nu laten de makers van de serie weten waarom ze momenteel het filmen opgeschort hebben.

Maker van de serie Peter Morgan vertelt dat The Crown een liefdesbrief aan de koningin is en hij momenteel niets toe te voegen heeft dan stilte en respect. Hij gaat ervan uit dat het filmen ook uit respect zal stoppen. Eerder werd al verteld door regisseur van de serie Stephen Daldry dat als de serie in productie zou zijn terwijl de koningin zou komen te overlijden dat er direct gestopt zou worden met filmen.

Niet de eerste onderbreking
The Crown heeft al eens eerder de opnames stil moeten leggen. Begin dit jaar was er een diefstal waarbij aan €172.000 aan rekwisieten zijn buitgemaakt. Zo zijn juwelen, antieke spullen en een replica van een Fabergé ei gestolen. Het vijfde seizoen zit er aan te komen maar dit kan nog wel eens op zich laten wachten.

Wanneer de opnames weer van start gaan is nog niet bekend. Momenteel denken de makers terug aan de koningin die zij hebben gekend. Het was voor hen een koningin die geruststellend en als een moeder was. Een koningin die in tijden van moeilijkheden een baken van stabiliteit was.

In de tussentijd zijn alle afleveringen van The Crown te kijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max voegde deze week 9 series nieuw toe
Series / Featured

HBO Max voegde deze week 9 series nieuw toe

Het aanbod van HBO Max groeide deze week met 4 nieuwe seizoenen en 5 afleveringen.

Negen nieuwe titels zijn er deze week verschenen in het aanbod van HBO Max. Daarmee is het eigenlijk een relatief rustig weekje voor een streamingdienst die soms vijftien tot twintig toevoegingen doet. Maar we duiken er gewoon in!

Rick and Morty (seizoen 6): Na 20 jaar vermist te zijn staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging, omdat hij slechte invloed heeft op hun zoontje Morty.

Damages (seizoen 1-5): Elly Parsons is een net afgestudeerde, briljante en ook ambitieuze advocate. Ze mag meteen voor een grote ster aan de slag: Patty Hewes die bovenaan de New Yorkse advocatenwereld staat.

Mood (seizoen 1): Volgt de 25-jarige Sasha. Zij wil zangere sen rapper worden en navigeert door de aantrekkelijke wereld van sociale media. Daarbij moet ze het dunne lijntje tussen bevrijding en uitbuiting zien te bewandelen. Dit verhaal wordt verteld via haar originele en nieuwe liedjes.

Pocoyo (seizoen 4): Maak plezier en leer met Pocoyo! Elke aflevering neemt de jongsten van het gezin weer mee op een leuk en informatief avontuur.

NIEUWE AFLEVERINGEN
House of the Dragon (S01E03)
Rosell, New Mexico (S04E13)
Industry (S02E06)
Tuca & Bertie (S03E10)
Primal (S02E09)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings'-serie krijgt steun uit onverwachte hoek
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings'-serie krijgt steun uit onverwachte hoek

De acteurs en producenten uit de originele films konden de racistische opmerkingen niet langer accepteren...

Er is al bijzonder veel inkt gevloeid over de gloednieuwe Amazon-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. Heel wat mensen, bekend en onbekend, hebben er reeds hun zegje over gedaan. Nu is het de beurt aan de producenten van de originele films en enkele leden van de originele cast.

Ondanks het feit dat de nieuwe reeks goed bekeken wordt heeft ze ook te kampen met een aantal problemen. Lang niet iedereen blijkt bijvoorbeeld even grote fan te zijn. Onder meer de Amerikaanse topondernemer Elon Musk liet deze week nog optekenen dat hij vreest dat Tolkien zich omdraait in zijn graf. Toch best een sterke uitspraak...

De mening van Musk is wellicht nog het minste probleem voor de castleden van de reeks. Zij blijken immers geconfronteerd te worden met niet alleen racistische opmerkingen, maar zelfs ook met bedreigingen. De situatie wordt zo erg dat de originele castleden uit de films evenals de producenten zich eveneens genoodzaakt zagen om te reageren.

Krachtige boodschap
Concreet kozen acteurs Elijah Wood (Frodo), Dominic Monaghan (Merry) en Billy Boyd (Pippin) ervoor om via Twitter een foto de wereld in te sturen waar in de Elfentaal Neo-Sindarin: "Jullie zijn hier allemaal welkom" op te lezen staat. Ook Sean Aston (die in de films de rol van Sam heeft gespeeld) deelde het voorbeeld van zijn vroegere collega's.

Ook de makers van de reeks wilden graag hun steun betuigen aan de castleden van The Rings of Power. In een reactie stelden zij onder meer het volgende:

"Wij, de cast, vinden het belangrijk om ons te verenigen en onze solidariteit te tonen tegen het meedogenloze racisme evenals de vele bedreigingen en pesterijen waaraan sommige van onze gekleurde collega's dagelijks worden blootgesteld. We weigeren dit te negeren of te tolereren."

De racistische uitlatingen beperken zich in het geheel niet alleen tot de cast van The Rings of Power. Ook met name Steve Toussaint die in House of the Dragon de rol speelt van Lord Corlys Velaryon kreeg reeds heel wat racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze lugubere serie verovert Netflix nu helemaal
Series / Netflix Kijktip

Deze lugubere serie verovert Netflix nu helemaal

Een occulte soap, die mensen wereldwijd weet te intrigeren op Netflix.

De nieuwe serie Devil in Ohio wist deze week met een schokkend, deels waargebeurd verhaal de Netflix Top 10 binnen te komen. Het occulte lijkt te vermengen met een soapserie, die veel Netflix-kijkers weet te fascineren. Bekijk zelf hieronder of de serie wat is voor jou!

De synopsis van de serie luidt: "Wanneer de vijftienjarige Jules Mathis thuiskomt van school en een vreemd meisje in haar keuken aantreft, onthult haar moeder, een psychiater, dat Mae een van haar patiënten in het ziekenhuis is en een paar dagen bij hun familie zal logeren.

De synopsis vervolgt: "Maar al snel draagt Mae de kleren van Jules, slaapt ze in haar slaapkamer, verdringt ze haar positie in de schoolkrant en flirt ze met Jules' crush. En Mae is niet van plan om weg te gaan.".

De serie is zelf gebaseerd op een boek, die weer gebaseerd is op een naar verluidt waargebeurd verhaal uit Ohio. Een hele familie op een boerderij zou vermoord zijn, wat uiteindelijk leidde tot de veroordeling en executie van cultleider Jeffrey Lundgren.

Kan de serie tegen het echte verhaal op?
SerieTotaal-recensent Terence Shea kon de serie niet erg waarderen en gaf het slechts 2 uit de 5 sterren. Hij verklaarde: "'Devil in Ohio' had een pareltje kunnen zijn als er was gefocust op het fascinerende onderwerp van indoctrinatie, maar helaas moeten we het doen met de relatieproblemen van schoolmeiden."

Bekijk bij Netflix wat je er zelf van vindt, of bekijk de trailer hieronder!




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Lord of the Rings'-serie door Amazon is toevertrouwd aan onervaren producenten
Series / Nieuws

Waarom 'Lord of the Rings'-serie door Amazon is toevertrouwd aan onervaren producenten

Moet het altijd door ervaren producenten gemaakt worden of zijn goede ideeën voldoende?

De nieuwe serie Lord of the Rings: The Rings of Power is inmiddels een tijdje te bekijken en steeds meer mensen hebben het gezien. Leuk voor de fans is dat er steeds meer informatie van achter de schermen bekend wordt. Zo komt Amazon nu met een uitleg over de keuze van de zogenoemde 'showrunners'.

Een leuk feitje is dat Lord of the Rings: The Rings of Power nu al de duurste televisieserie aller tijden is. De kosten om überhaupt de rechten voor de serie te verwerven waren al $250 miljoen. Waarom Amazon het dan aandurft om zo'n enorm dure serie over te laten aan twee nog relatief onervaren producenten is dan de vraag.

Originele ideeën en een goede pitch
Patrick McKay en J.D. Payne zijn de geluksvogels geweest om de serie te mogen leiden. In hun plan vertelde ze over een 50 uur durende televisie-saga dat zich zou afspelen in een periode in Midden-aarde, duizenden jaren voor de gebeurtenissen in de Lord of the Rings verhalen. Hun plannen kwamen toevalligerwijs overeen met die van Simon Tolkien, kleinzoon van de schrijver van de originele boekenreeks J.R.R. Tolkien.

Simon Tolkien had namelijk al een soortgelijk idee voor een televisieserie. De jonge 'showrunners' waren voordat zij het idee gingen pitchen niet op de hoogte van Simon Tolkiens plannen. De kleinzoon die het Tolkien imperium beheert was vooral onder de indruk van de ideeën en het feit dat J.D. Payne daadwerkelijk de elfentaal uit de verhalen spreekt.

Kijk nu naar Lord of the Rings: The Rings of Power op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen