search
'Squid Game'-ster scoort hoofdrol in nieuwe 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

'Squid Game'-ster scoort hoofdrol in nieuwe 'Star Wars'-serie

Lucasfilm zoekt wereldwijd naar talent om het Star Wars-universum te bevolken.

Lee Jung-Jae, de Koreaanse acteur die nu wereldberoemd is door zijn hoofdrol in Squid Game, heeft zijn eerste rol in een groot Amerikaans project geboekt. Volgens Deadline zal de acteur namelijk een vand e hoofdrollen spelen in Star Wars: The Acolyte van Lucasfilm.

Jung-jae zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde Amandla Stenberg en Jodie Turner-Smith in de serie, die wordt ontwikkeld door Leslye Headland. Het betreft het eerste live-action Star Wars-project dat niet op enige manier is verbonden aan de Skywalker Saga.

The Acolyte zal zich ruim 100 jaar voor de gebeurtenissen uit Star Wars: The Phantom Menace afspelen en de vroege dagen van de wederopstanding van de Sith laten zien. Deze wederopstanding leidt uiteindelijk tote de creatie van de Galactic Empire.

Een nieuwe insteek
Showrunner Headland liet eerder al weten wat het concept van de serie zo opwindend maakt:

"De waarheid is dat ik het idee als megafan voorlegde aan Lucasfilm. En ik liet hen weten dat ik graag een tijdperk wil verkennen dat nog niet verkend is. En daar reageerden ze erg enthousiast op. We leunen dus niet op 'legacy characters'."





The Acolyte vanaf augustus 2023 te streamen zijn via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen