Opnames 'The Crown' uit respect voorlopig stilgelegd

'The Crown' legt hierom de opnames stil

Voorlopig gaan ze even niet door met filmen uit respect voor de koningin.

Glenn Walsh, 10-09-2022 10:17

Het plotse overlijden van de Britse koningin Elizabeth II kwam bij velen als een schok. Bij de makers van de serie The Crown even zo. De historische dramaserie neemt de kijker mee gedurende verschillende periodes in de regeerperiode van koningin Elizabeth II. Nu laten de makers van de serie weten waarom ze momenteel het filmen opgeschort hebben.
Maker van de serie Peter Morgan vertelt dat The Crown een liefdesbrief aan de koningin is en hij momenteel niets toe te voegen heeft dan stilte en respect. Hij gaat ervan uit dat het filmen ook uit respect zal stoppen. Eerder werd al verteld door regisseur van de serie Stephen Daldry dat als de serie in productie zou zijn terwijl de koningin zou komen te overlijden dat er direct gestopt zou worden met filmen.

Niet de eerste onderbreking
The Crown heeft al eens eerder de opnames stil moeten leggen. Begin dit jaar was er een diefstal waarbij aan €172.000 aan rekwisieten zijn buitgemaakt. Zo zijn juwelen, antieke spullen en een replica van een Fabergé ei gestolen. Het vijfde seizoen zit er aan te komen maar dit kan nog wel eens op zich laten wachten.

Wanneer de opnames weer van start gaan is nog niet bekend. Momenteel denken de makers terug aan de koningin die zij hebben gekend. Het was voor hen een koningin die geruststellend en als een moeder was. Een koningin die in tijden van moeilijkheden een baken van stabiliteit was.

In de tussentijd zijn alle afleveringen van The Crown te kijken op Netflix.
Bron: IndieWire

Lees meer over: The Crown, Netflix, Olivia Colman

Populair nieuws