Netflix gaat mogelijk stoppen met bingen

Netflix gaat mogelijk stoppen met bingen

Netflix wil het bingemodel gaan heroverwegen om meer abonnees aan zich te binden.

Jim Pedd, 12 september 2022 08:33

Het bingemodel is natuurlijk bekend geworden dankzij Netflix. Toen de streamingdienst nog praktisch de enige van significant belang was, kwamen series allemaal telkens in 1 klap online.
Netflix onderscheidde zichzelf van de concurrentie door het bingen mogelijk te maken. Kijkers waren massaal aan de streamingdienst gekluisterd als bijvoorbeeld op vrijdagavond weer een compleet nieuw seizoen te zien was van hun favoriete serie.

Einde aan het bingen?
Maar helaas is het niet alleen rozengeur en maneschijn voor Netflix. Vandaag blijkt dat het mogelijk zover komt dat het bingen helemaal afgeschaft wordt.

De toegenomen concurrentie van streamingdiensten als Disney+, HBO Max, Prime Video, Hulu, Apple TV+, Peacock en meer maken dat het Netflix niet meer zo voor de wind gaat als voorheen.

Netflix maakt daarom al enige wijzigingen door, zoals een nieuwe abonnementsvorm waarbij je minder betaalt en tegelijk advertenties krijgt.

En er gaat alsmaar meer geld naar nieuwe content. Maar om kijkers langer te binden aan zijn streamingdienst, overweegt Netflix volgens Puck News nu ook te stoppen met het bingen. Zo blijven mensen wekenlang gekluisterd aan een serie en zal de serie ook langer het nieuws domineren.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Netflix, bingemodel, bingen

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws