USS Enterprise in 'Star Trek' van troon gestoten door nieuw sterrenschip?

Universum 'Star Trek' krijgt

De goeie, ouwe USS Enterprise krijgt een flinke concurrent binnen de vloot.

Mitchell van Vuren, 13-09-2022 07:54

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Voor tientallen jaren is de USS Enterprise-E het vlaggenschip van de Starfleet geweest. Maar Star Trek: Lower Decks onthult dat de USS Cerritos een bijna even grote reputatie krijgt als de Enterprise zelf. Is de langdurige dominantie van de USS Enterprise op beeld hiermee afgelopen?
In de derde aflevering van het derde seizoen van Star Trek: Lower Decks werken de Ensigns van de Cerritos samen met de Lower Deckers van de USS Carlsbad om gevaarlijke psychische mijnen aan te pakken. Deze mijnen brengen fantasieën tot leven voordat zij een persoon plots in een standbeeld kunnen doen veranderen.

Gedurende de aflevering leren Beckett Mariner (Tawny Newsome), Brad Boimler (Jack Quaid), en Samanthan Rutherford (Eugene Cordero) tevens dat de USS Cerritos eigenlijk in hoger aanzien staat bij de Lower Deckers van de andere California-klasse sterrenschepen dan de USS Enterprise.

De status van de USS Cerritos
Als vlaggenschip van de Verenigde Federatie van Planeten wordt de USS Enterprise-E, net als de hele lijn van sterrenschepen die de naam 'Enterprise' dragen, erkend als het grootste schip van de Starfleet.

Het blijkt echter dat de gevechten van de Cerritos met de Pakleds en de vele vreemde ontmoetingen gedurende Star Trek: Lower Decks zijn doorgedrongen tot de andere Cali-klasse schepen. De Cerritos is dus een legende geworden, die de USS Enterprise in haar schaduw dreigt te zetten.

De Cerritos is van groot belang voor de andere ondersteuningsschepen, die ook meer respect van de hele Starfleet willen, en Freeman's schip is zo een inspiratie geworden voor de rest van de Cali-klasse. Het is hartverwarmend dat de USS Cerritos een echte speler is geworden binnen de Starfleet, en dit kan gelezen worden als een meta-commentaar op hoe Star Trek: Lower Decks zijn reputatie heeft verworven als een 'realistische' Star Trek-show.

Seizoen 3 van Star Trek: Lower Decks is nu te volgen bij Paramount+.

Bron: ScreenRant

Lees meer over: star trek lower decks, uss enterprise, uss cerritos, paramount plus

Populair nieuws