Slimme zombies in 'The Walking Dead' vinden hun oorsprong al vroeg in de serie

Slimme zombies 'The Walking Dead' eerder te zien

In het laatste seizoen van The Walking Dead zorgt een "nieuw soort zombie" voor problemen.

Bram de Groot, 19 september 2022 15:06

Na elf seizoenen en heel wat personages en zombies eindigt de serie The Walking Dead dit jaar. Niet helemaal uiteraard, aangezien de meeste gezichten terugkeren in spin-offs.
Het staartje van de moederserie blijkt nu met een nieuw soort zombie voor de dag te komen. "Ik heb verhalen gehoord over Walkers die muren kunnen beklimmen en deuren kunnen openen," zei het personage Aaron (Ross Marquand) in een trailer voor het derde deel van seizoen elf.

Slimme zombies uit seizoen 1
De slimme zombies met hersenen waren overigens al eerder te zien. "Er is een reden waarom hij deze specifieke woorden gebruikt," zei showrunner Angela Kang in een interview met EW. "En het zal een aantal flinke problemen veroorzaken voor onze mensen."

In de trailer was daadwerkelijk een zombie te zien die over een hek klimt en een deurkruk omdraait. "We hebben dat eerder in de serie gezien," voegde Walking Dead-chef Scott M. Gimple toe.

"Het is snel verdwenen in de discussies die er over de serie zijn. Je kunt in de trailer zien dat er ander gedrag is, maar dit is geen heruitvinding," zei Gimple. "Het gaat over iets dat al in de serie zit."

De Walkers met wat menselijke trekjes waren ook in de eerste afleveringen van de serie te zien. Zo zien we een klein Walker-meisje een knuffelbeer oppakken en probeert de (zombie)vrouw van Morgan (Lennie James) de deur van haar huis te openen.

Vanaf 2 oktober
The Walking Dead keert voor de laatste keer terug op 2 oktober met de aflevering "Lockdown" en op 20 november wordt de allerlaatste aflevering online gezet.Bron: EW

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Disney, Ross Marquand, Angela Kang

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws