search
Deze horror-franchise wordt een HBO-serie!
Series / Nieuws

Deze horror-franchise wordt een HBO-serie!

Er gaan heel wat hoofden exploderen als deze serie op de buis komt.

HBO heeft aangekondigd dat ze van David Cronenbergs Canadese horrorklassieker Scanners een serie gaan maken.

Emmy-winnaar William Bridges (Black Mirror: USS Callister) zal dienst doen als scenarist en showrunner van de serie. Yann Demange (Lovecraft Country) zal de pilot-aflevering regisseren en produceren voor HBO, Wayward Films en Media Res Studio (The Morning Show, Pachinko).

In de oorspronkelijke film uit 1981 volgen we een groepje mensen met telepatische en telekinetische krachten genaamd 'Scanners'. Een factie van deze groep wordt geleid door de machtsbeluste Revok (Michael Ironside). tegelijkterijd is er een veiligheidsdienst die zelf Scanners inhuurt om Revok te stoppen.

Mind. Blown.
De serie wordt al enkele jaren ontwikkeld, maar wordt nu dus echt gemaakt. Scanners wordt omschreven als een ruwe thriller die zich richt op twee vrouwen die aan de rand van de moderne maatschappij leven.

Het duo wordt achtervolgd door een aantal agenten met onvoorstelbare krachten. De twee moeten daarom alles op alles zetten om de agenten te vermijden.

Cronenberg, Michael Ellenberg, Lindsey Springer, Meredith Duff, Sarah Sullivan, René en Fanny-Laure Malo, Pierre David, Clark Peterson en Aaron Gilbert zijn allen uitvoerend producenten van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen