search
'Riverdale'-acteur veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord op zijn moeder
Series / Nieuws

'Riverdale'-acteur veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord op zijn moeder

De acteur gaf zichzelf aan nadat hij zijn moeder in het achterhoofd had geschoten...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De jonge acteur Ryan Grantham, onder meer bekend van Riverdale en iZombie is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De jongeman zou niet alleen zijn moeder hebben vermoord, bovendien bleek hij ook plannen te hebben voor een massamoord.

Grantham besloot om zich aan te geven bij de politie nadat hij op 31 maart van 2020 zijn moeder doodschoot toen ze aan de piano zat. De jongeman schoot zijn moeder naar eigen zeggen in het achterhoofd omdat ze niet mocht zien wat zijn gebreken waren. Grantham zou niet alleen te kampen hebben gehad met een depressie, daarnaast bleek hij ook een overmatig cannabisgebruiker.

Riverdale
De acteur is onder meer bekend omwille van zijn rol in de populaire Netflix-serie Riverdale. In die serie speelde hij de zoon van een vrachtwagenchauffeur die zonder de toestemming van zijn vader zijn vrachtwagen stal om er vervolgens de vader van Archie mee dood te rijden.

De moord op zijn moeder was niet het enige wat de jongeman voor ogen had. Bovendien zou hij namelijk ook plannen hebben gehad voor een heuse massamoord. Eén van de doelwitten zou de Canadese premier Justin Trudeau zijn geweest.

Grantham kreeg levenslang voor de moord op zijn moeder en zou ten vroegste binnen 14 jaar in aanmerking kunnen komen voor een vervroegde vrijlating.

Aanbevolen artikelen