search

Ons nieuws van maandag 26 september 2022

Recensie Netflix-serie 'Die Kaiserin'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Die Kaiserin'

Tegen alle verwachtingen in verbindt het lot de Habsburgse keizer met de eigenzinnige Elisabeth.

Regie: Katrin Gebbe, Florian Cossen | Cast: Devrim Lingnau (Elisabeth), Philip Froissant (Franz Joseph), Almila Bagriacik (Leontine von Apafi), Melika Foroutan (Aartshertogin Sophie), Johannes Nussbaum (Maximiliaan), Elisa Schlott (Helene), Jördis Triebel (Ludovika), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 51-61 minuten | Jaar: 2022

Die Kaiserin vertelt het verhaal van de jonge, eigenzinnige keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. Terwijl de moeders van Elisabeth en keizer Franz Joseph hun uiterste best doen de meest geschikte partner voor hun kind te vinden, worden zij verliefd op elkaar. Het is liefde op het eerste gezicht en Franz Joseph besluit niemand anders te willen trouwen dan Elisabeth.

Elisabeth blijkt met haar sterke eigen wil niet zonder slag of stoot binnen het Weense hof te passen. Ze trekt haar eigen plan, tegen alle adviezen van haar schoonmoeder in. Haar rebelse gedrag wordt haar niet in dank afgenomen en het is maar de vraag of de liefde tussen Franz Joseph en Elisabeth sterk genoeg is om de druk van het hof te overleven.

Elisabeth en Franz Joseph trouwden in 1854 met elkaar. Die Kaiserin speelt zich dus af in een schitterende entourage, met paleistuinen, prachtige koetsen en natuurlijk de jurken waar Sisi om bekendstaat. Die Kaiserin brengt je terug naar de negentiende eeuw en dompelt je onder in de luxe waarin de hofhouding in die tijd leefde. Een luxe die in schril contrast staat tot het dagelijks leven van de Oostenrijkse burger in die tijd. Elisabeth werd er dan ook van weerhouden het volk op te zoeken, iets wat zij juist belangrijk vond om regelmatig te doen.

Het levensverhaal van Sisi heeft al vaker geleid tot films, series, documentaires en theaterstukken. Aan Devrim Lingnau de schone taak om Romy Schneider te evenaren in haar rol als Sisi. En dat doet ze uitstekend. Met haar energie weet ze goed het eigenwijze en strijdlustige karakter van de keizerin naar voren te brengen. Ze laat zien dat Elisabeth echt een keizerin van het volk was.

Die Kaiserin lijkt het eerste seizoen van een veelbelovende serie. Aan het einde van de zesde aflevering rijzen er een aantal vragen. Verlaat Elisabeth echt het hof? Of is haar liefde voor Franz Joseph en het kind dat zij verwachten sterker dan haar drang om in vrijheid te leven? En voor wie zich deze geschiedenislessen niet kan herinneren: hoe verloopt haar leven verder? Als dit tempo wordt aangehouden zullen er nog vele seizoenen moeten volgen om het leven van Elisabeth volledig te beschrijven.

Het is dus niet de vraag óf er een tweede seizoen komt, maar vooral wanneer en op welk punt in het leven van Elisabeth de serie dan verdergaat. Het is algemeen hoe het leven van Elisabeth verder is verlopen, dus wie de spanning er graag inhoudt en met smart wacht op een tweede seizoen moet zich vooral niet verder verdiepen in de geschiedenis van de Habsburgse keizerin.

★★★★★

Die Kaiserin is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie vol piraten van HBO Max start opnames voor seizoen 2
Series / Nieuws

Serie vol piraten van HBO Max start opnames voor seizoen 2

Het eerste seizoen van de reeks is in Nederland te streamen op HBO Max...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van piraten opgelet! De opnames van het tweede seizoen van de populaire serie van HBO Max, namelijk Our Flag Means Death zijn aangevat. Voor de opnames van de reeks trekt de cast richting het verre Nieuw-Zeeland.

De gloednieuwe piratenserie viel zowel bij de kijkers als bij de critics meteen in de smaak. Op de gespecialiseerde website IMDB krijgt de reeks voorlopig dan ook een mooie score van 7,8/10. Het succesvolle eerste seizoen heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de verwachtingen voor het vervolg ook zeer hooggespannen staan.

HBO Max
In de serie Our Flag Means Death volgen we onder meer het doen en laten van de rijke landeigenaar Stede Bonnet. Hij wordt op een zeker ogenblik overvallen door een heuse midlifecrisis waardoor hij beslist om zijn veilige leventje op te geven om piraat te worden. Dat blijkt echter al snel niet helemaal zoals verwacht uit te pakken.

De cast van de serie bestaat uit namen zoals Nathan Foad, Samson Kayo, Vico Ortiz, Ewen Bremner, Joel Fry, Matt Maher, Kristian Nairn, Con O'Neill, Guz Khan, David Fane, Rory Kinnear, Samba Schutte, Nat Faxon, Fred Armisen en Leslie Jones.

Wie Our Flag Means Death nog niet heeft gezien heeft uiteraard nog altijd de mogelijkheid om het eerste seizoen te bekijken. Dat is mogelijk op de streamingdienst HBO Max. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. Wanneer het tweede seizoen te zien zal zijn is tot dusver nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale'-acteur veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord op zijn moeder
Series / Nieuws

'Riverdale'-acteur veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord op zijn moeder

De acteur gaf zichzelf aan nadat hij zijn moeder in het achterhoofd had geschoten...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De jonge acteur Ryan Grantham, onder meer bekend van Riverdale en iZombie is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De jongeman zou niet alleen zijn moeder hebben vermoord, bovendien bleek hij ook plannen te hebben voor een massamoord.

Grantham besloot om zich aan te geven bij de politie nadat hij op 31 maart van 2020 zijn moeder doodschoot toen ze aan de piano zat. De jongeman schoot zijn moeder naar eigen zeggen in het achterhoofd omdat ze niet mocht zien wat zijn gebreken waren. Grantham zou niet alleen te kampen hebben gehad met een depressie, daarnaast bleek hij ook een overmatig cannabisgebruiker.

Riverdale
De acteur is onder meer bekend omwille van zijn rol in de populaire Netflix-serie Riverdale. In die serie speelde hij de zoon van een vrachtwagenchauffeur die zonder de toestemming van zijn vader zijn vrachtwagen stal om er vervolgens de vader van Archie mee dood te rijden.

De moord op zijn moeder was niet het enige wat de jongeman voor ogen had. Bovendien zou hij namelijk ook plannen hebben gehad voor een heuse massamoord. Eén van de doelwitten zou de Canadese premier Justin Trudeau zijn geweest.

Grantham kreeg levenslang voor de moord op zijn moeder en zou ten vroegste binnen 14 jaar in aanmerking kunnen komen voor een vervroegde vrijlating.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk krijgt 'The Last of Us' de eerste trailer van HBO Max!
Series / Trailer

Eindelijk krijgt 'The Last of Us' de eerste trailer van HBO Max!

De grootse gameverfilming heeft rollen voor Pedro Pascal (The Mandalorian) als Joel en Bella Ramsey als Ellie.

Fans kijken al een tijdje uit naar de eerste echte beelden uit de gameverfilming The Last of Us en vandaag komt de streamer HBO Max met de eerste teaser. Check de beelden hieronder!

The Last of Us is gebaseerd op de baanbrekende en goed verkopende game uit 2013 van ontwikkelaar Naughty Dog en uitgever Sony Computer Entertainment. In 2020 verscheen het vervolg The Last of Us Part II en recent verscheen de remake van het origineel, The Last of Us Part I.

Met een script van Neil Druckmann, de assistent creatief regisseur bij de game, en Craig Mazin (The Hangover Part II, Part III) zijn er hoofdrollen voor Pedro Pascal (The Mandalorian) als Joel en Bella Ramsey (Game of Thrones) als Ellie.

HBO Max maakt The Last of Us: eerste trailer
De HBO-serie volgt de gebeurtenissen in de eerste game en is aangevuld met nieuwe elementen om meer diepgang te geven aan het verhaal en de personages. Of het tweede seizoen dan de tweede game verfilmt, is nog niet bekend.

Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen en het is voor nu alleen bekend dat de serie ergens in 2023 op HBO Max zal verschijnen. Geniet van onderstaande eerste beelden.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: het allerlaatste seizoen van 'Dynasty'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: het allerlaatste seizoen van 'Dynasty'

Jammer maar helaas, na dit seizoen stopt 'Dynasty' ermee.

Goed nieuws en slecht nieuws: Dynasty staat eindelijk op Netflix. Maar het is ook het aller laatste seizoen.

Waar de Amerikanen al in december 2021 naar het vijfde seizoen van Dynasty konden kijken, moesten wij nog even geduld hebben. Het laatste seizoen staat namelijk nu pas op Netflix.

In de dramaserie volgen we de turbulente levens van twee gigantisch rijke - en rivaliserende - families: de Carringtons en de Colby's. Het vorige seizoen eindige met een giga cliffhanger over hoofdpersonage Fallon Carrington (Elizabeth Gillies). Nu komen we eindelijk te weten hoe dat afloopt.

Laatste seizoen
Naast dat we ontzettend blij zijn dat Dynasty eindelijk weer is te zien, is er ook slecht nieuws. De reboot van de hitserie uit de jaren 80 stopt na dit seizoen. De Amerikaanse producer CW trekt de stekker eruit.

Waarom ze daar voor hebben gekozen, is een goede vraag. Op Netflix wordt de show ontzettend goed bekeken. Bij ieder nieuw seizoen staat de serie altijd in de top 10 van de streamingdienst.

Dynasty seizoen 5 staat nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Monster: The Jeffrey Dahmer story' is traumatiserend en gaat te ver
Series / Nieuws

'Monster: The Jeffrey Dahmer story' is traumatiserend en gaat te ver

Nabestaanden van de slachtoffers geven hun ongezouten mening over de 'onnodige' serie.

Op voorhand was wel te verwachten dat een serie over de Amerikaanse kannibaal, necrofiel en seriemoordenaar Jeffrey Dahmer wat stof zou doen opwaaien. De serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story is nog maar een paar dagen oud en veel mensen hebben het er over. Maar nu laten nabestaanden van de slachtoffers van zich horen.

Eerder werd al bekend dat er veel kijkers zijn die vrij uitgesproken waren over de serie. Over het algemeen zijn mensen erg te spreken over de acteerkwaliteiten, met name die van hoofdrolspeler Evan Peters. Maar veel mensen werden er op zijn zachtst gezegd neerslachtig van.

Serie is blijvend traumatiserend
Op Instagram schrijft Eric Perry, die een van de nabestaanden van slachtoffer Errol Lindsey is, dat de serie voor onnodig leed zorgt. Hij schrijft Ik zal niemand vertellen wat ze wel of niet moeten kijken en ik weet dat 'true crime' momenteel populair is maar mijn familie is boos over deze serie. Het is blijvend traumatiserend en waarvoor? Hoeveel films, series of documentaires hebben we nodig?"

In zijn post is ook een video geplaatst met de echte beelden van tijdens de zaak in de jaren 90 alsmede de beelden uit Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Op het internet hebben mensen ook al compilaties gemaakt van de interviews met Jeffrey Dahmer met daarnaast de corresponderende scènes uit de serie. Hieronder is een voorbeeld te zien.

Voorlopig raken de mensen nog niet uitgesproken over Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Je kijkt alle afleveringen op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe schattenjacht in populaire serie 'Outer Banks' seizoen 3 van Netflix
Series / Nieuws

Nieuwe schattenjacht in populaire serie 'Outer Banks' seizoen 3 van Netflix

Hoe ver wil je gaan om je schat te bemachtigen? Die vraag stelt de trailer van Outer Banks seizoen 3.

Tijdens het Tudum Netflix fan-event is een trailer van Outer Banks seizoen 3 getoond. Hoe ver wil je gaan om je schat te bemachtigen? Dat is de vraag die in de trailer gesteld wordt.

De trailer van Outer Banks seizoen 3 begint op een prachtig strand met kokosnoten en azuurblauw water. De serie maakt een terugkeer in 2023.

Outer Banks-trailer
Outer Banks is een coming-of-age-verhaal dat een hechte groep tieners volgt, oftewel de Pogues. Ze draaien een beetje door in hun jacht op schatten. Chase Stokes, Madelyn Cline, Madison Bailey, J.D. en Rudy Pankow spelen de hoofdrollen.

Voor het derde seizoen sluiten Andy McQuen (Mrs. Davis, Station Eleven), Fiona Palomo (Control Z, La Negociadora) en Lou Ferrigno Jr (S.W.A.T., Stargirl) zich aan bij de cast.

Outer Banks is sinds de release van het eerste seizoen al een hit op Netflix. Het tweede seizoen stond vier weken aan de top van de lijst toen hij voor het eerst verscheen. De serie is gecreëerd door Jonas Pate, Josh Pate en Shannon Burke, die allemaal terugkeren als showrunners en uitvoerend producenten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie 'The White Lotus' van HBO Max start op deze dag aan seizoen 2
Series / Nieuws

Topserie 'The White Lotus' van HBO Max start op deze dag aan seizoen 2

Na ruim een jaar wachten maakt HBO Max vandaag eindelijk bekend wanneer seizoen twee van 'White Lotus' verschijnt, met bijna een hele nieuwe cast.

De populaire HBO Max serie The White Lotus komt terug. En de Emmy-winnende serie verschijnt sneller dan verwacht.

Het eerste seizoen ging over verschillende vakantiegangers en hotelmedewerkers in een luxe-resort op Hawaï. De bedoeling is dat de gasten er een weekje relaxen, maar er gaat van alles mis.

Seizoen twee
Nu speelt de satirische serie zich af in een exclusief Siciliaans resort, waar we wederom verschillende gasten en medewerkers volgen.

Voor het tweede seizoen van White Lotus keert alleen Jennifer Coolidge terug, die de nogal aparte weduwe Tanya McQuoid speelt. Verder zien we Murray Abraham als Bert di Grasso, Adam DiMarco als Albie di Grasso, Meghann Fahy als Daphne Babcock en Theo James als Cameron Babcock

Emmy's
De serie werd dit jaar maar liefst 20 keer genomineerd voor de Emmy's in dertien verschillende categorieën. De serie won er tien en werd daarmee de meest bekroonde serie van dit jaar.

Het tweede seizoen van White Lotus is vanaf 31 oktober te zien op HBO Max. Bekijk hieronder alvast de trailer.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-fantasyserie 'Shadow and Bone' wil je wat laten zien uit seizoen 2
Series / Nieuws

Netflix-fantasyserie 'Shadow and Bone' wil je wat laten zien uit seizoen 2

Netflix heeft via een nieuwe trailer een eerste blik gegeven op de outfits uit Shadow and Bone seizoen 2.

In een korte clip laat Netflix de outfits zien van een aantal belangrijke Shadow and Bone-personages.

In de clip zien we de personages Nikolai, Tolya, Tamar en Wylan gekleed in hun nieuwe kleding voor het tweede seizoen van Shadow and Bone.

Teaser Shadow and Bone
Check de trailer hieronder om er zelf achter te komen hoe de sterren uit Shadow and Bone er komend seizoen uitzien. Gebaseerd op de YouTube-comments vallen de nieuwe outfits in ieder geval in de smaak, want de reacties daar zijn enkel positief.

Shadow and Bone wordt door sommigen vergeleken met Game of Thrones, en die vergelijking is niet geheel onterecht. Net als de populaire fantasyserie is Shadow and Bone gebaseerd op een boekenserie. Het eerste seizoen is gebaseerd op het eerste boek uit de trilogie, genaamd Shadow and Bone. Het tweede boek in de serie heet Siege and Storm; het derde boek Six of Crows.

In juni van dit jaar waren de cast en crew klaar met het filmen van Shadow and Bone seizoen 2, maar dat betekent niet dat we de serie binnenkort al op Netflix kunnen verwachten. Post-productie is namelijk begonnen en dat kan gemakkelijk een half jaar duren.

Verwacht het tweede seizoen van Shadow and Bone dus niet voor 2023, wellicht in februari of maart.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-sterren nemen emotioneel afscheid van de serie
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-sterren nemen emotioneel afscheid van de serie

In een nieuwe documentaire nemen The Walking Dead-fans emotioneel afscheid van de serie.

Later dit jaar komt The Walking Dead na elf lange seizoen tot een einde, maar niet voordat fans de tijd hebben genomen om afscheid te nemen van de serie. Daar is zelfs een documentaire aan toegewijd.

De documentaire, genaamd Generation Dead, is een documentaire die het verhaal volgt van een vader en zoon terwijl ze verschillende iconische locaties filmen waar The Walking Dead gefilmd is.

The Walking Dead-documentaire
Zo zien we dat Benjamin Younger en Lamontre Grant Senoia en Georgia bezoeken als onderdeel van hun tour, aangezien daar veel scènes van de serie zijn gefilmd.

Vooral voor echte The Walking Dead-fans zal het kijken van de documentaire nostalgische gevoelens oproepen. De serie is immers al meer dan twaalf jaar bezig, en daardoor een belangrijk onderdeel geworden van het leven van veel fans.

Naast het verhaal van Benjamin en Lamontre laten ook een aantal bekende acteurs uit de serie van zich horen. Zo zien we Lauren Cohan (Maggie), Norman Reedus (Daryl), Melissa McBride (Carol) en Jeffrey Dean Morgan (Negan) voorbijkomen.

De documentaire is geregisseerd door Raquel Cepeda, met de uitvoerende producenten Sacha Jenkins, Kevin Dreyfuss en Katherine Dore tevens aan het project verbonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meest absurde Netflix-serie tot op heden krijgt eerste beelden
Series / Trailer

Meest absurde Netflix-serie tot op heden krijgt eerste beelden

Deze overdosis aan humor, schattigheid en verbijstering kan zomaar de nieuwe grote Netflix-hit worden.

De trailer is uit van een nieuwe Netflix-serie, die zacht uitgedrukt absurd te noemen is. De Japanse serie gaat namelijk over… een gedreprimeerd ei. Gudetama kan vertaald worden als 'lui ei' en heeft ook daadwerkelijk deze vorm. Bekijk zelf in de trailer hoe het populaire stripfiguurtje ontsnapt uit de koelkast!

Gudetama komt niet zomaar uit de lucht vallen. In 2014 had het figuurtje al een eigen serie in Japan, en was het in eerste instantie gericht op jeugdige kijkers. Millenials konden zich echter verbazingwekkend goed herkennen in de lethargie van Gudetama, kenmerkend voor de huidige jeugdcultuur. Wie vindt zichzelf nou ook niet soms heel erg zielig, en heeft geen zin om op te staan?

Gudetama vond via deze route al snel een groot fandom binnen Azië en kreeg zelfs een eigen Twitteraccount. Netflix kon natuurlijk niet lang achterblijven en bood het figuurtje een eigen serie aan.


De absurde trailer van Gudetama: An Eggcellent Adventure
De serie is een hybride versie van liveaction en CGI, wat het een aparte en schattige stijl geeft. Hieronder is de trailer al te bekijken.

Vanaf 13 december zullen de avonturen van Gudetama te volgen zijn tijdens zijn epische zoektocht naar zijn moeder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-makers komen met peperdure serie
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-makers komen met peperdure serie

Ja, je leest het goed: de makers van Breaking Bad werken aan een nieuwe gave serie.

Breaking Bad-maker en Better Call Saul-medebedenker Vince Gilligan's werkt aan een gloednieuwe serie voor Apple TV+.

Waar zijn nieuwe show over gaat, weten we nog niet, maar hem kennende wordt het vast weer iets spectaculairs. Wat we wel weten is dat de techgigant in ieder geval twee seizoenen heeft besteld.

Het project, dat momenteel nog geen titel heeft, wordt een gemengd genredrama genoemd. De makers hebben Saul-actrice Rhea Seehorn al weten te strikken om de hoofdrol te spelen.

Nieuwe serie
Naast Vince Gilligan als uitvoerend producent werken ook Jeff Frost en Diane Mercer mee aan de nieuwe serie.

Zeker tien netwerken en streamingsdiensten waren geïnteresseerd in het nieuwe project. Uiteindelijk was het Apple TV+ dat de rechten wist te kopen. Daar moet een flink prijskaartje aan hebben gehangen, want naar schatting lopen de kosten per aflevering op tot 15 miljoen dollar.

Je kunt Breaking Bad in zijn geheel kijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel actie in eerste beelden 'Vikings: Valhalla' seizoen 2
Series / Nieuws

Veel actie in eerste beelden 'Vikings: Valhalla' seizoen 2

Eerder werd door Netflix ook al de komst van een derde seizoen van de reeks bevestigd...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met veel spanning wordt er nu al door de fans uitgekeken naar het verschijnen van het tweede seizoen van de serie Vikings: Valhalla. Netflix heeft ondertussen al een klein tipje van de sluier gelicht door de eerste beelden de wereld in te sturen.

In de eerste beelden van het tweede seizoen zien we (hoe kan het ook anders) enkele oude bekenden opduiken. Het gaat hierbij meer bepaald om Leif Eriksson en Freydis Eriksdotter. Ook Harald Sigurdsson is opnieuw van de partij. Zij binden een laatste stevige strijd aan met Olaf en zijn krijgers.

2023
Ondanks het feit dat Netflix nu al de eerste beelden op de wereld loslaat is het jammer genoeg zo dat we nog even moeten wachten op het verschijnen van het tweede seizoen. Deze staat namelijk gepland voor "ergens" in de loop van het jaar 2023.

Ondanks het feit dat het tweede seizoen van Vikings: Valhalla dus nog moet verschijnen is het zo dat Netflix eerder ook al de komst van een derde seizoen heeft bevestigd. Voor elk seizoen geldt dat ze zou bestaan uit acht afleveringen waardoor fans nu reeds zijn verzekerd van in totaal minstens 24 episodes.

Ben jij ook benieuwd naar de eerste beelden die de wereld zijn ingestuurd van Vikings: Valhalla? Dan moet je absoluut de onderstaande trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De levende hand 'Thing' uit Netflix-serie 'Wednesday' is onthuld in gave clip
Series / Trailer

De levende hand 'Thing' uit Netflix-serie 'Wednesday' is onthuld in gave clip

De beroemde hand zonder eigenaar wordt flink aangepakt in deze nieuwe clip van de aankomende serie.

Voor fans van de klassieke serie The Addams Family uit 1964 brengt Netflix steeds meer materiaal naar buiten over de remake, die in dit jaar uit zal gaan komen. Ditmaal speelt in een van de clips Thing de hoofdrol, de bekende hand die een onmisbaar onderdeel is van het griezelige gezinnetje. Bekijk de grappige clip hieronder!

Volgens de officiële synopsis, die Netflix online heeft gezet, zal de nieuwe show Wednesday focussen op de dochter van de Addams-familie terwijl ze langzaam meer grip krijgt op haar paranormale krachten.

Ze probeert verder een moordpartij in het nabijgelegen stadje te verijdelen en het mysterie op te lossen, dat haar ouders in zijn ban hield 25 jaar geleden. Kortom, Netflix lijkt de bekende personages opnieuw tot leven te laten komen in het formaat van een tienerserie.



De nieuwste clip van The Addams Family
Of dat goed of slecht zal uitvallen, zal binnenkort gaan blijken. In de nieuwe clip worden al meer van de motieven van dochter Wednesday weggegeven, evenals haar verhouding tot het 'huisdier' Thing.

Bekijk de clip zelf hieronder. Vanaf 23 november zal de serie te vinden zijn bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie van Netflix krijgt eerste trailer voor afrondend derde seizoen
Series / Nieuws

Topserie van Netflix krijgt eerste trailer voor afrondend derde seizoen

Prima ontvangen Dead to Me krijgt een laatste derde seizoen van de streamer.

Netflix begon in 2019 met de tragikomedie Dead to Me en in 2020 verscheen al het tweede seizoen. Door de coronacrisis werd het derde en afrondende seizoen flink vertraagd, maar nu weten we dat deze te zien is in november dit jaar.

De hoofdrollen in de serie zijn voor Christina Applegate, Linda Cardellini en James Marsden. De laatste had in seizoen twee nog een dubbelrol. Er zijn ook rollen voor onder meer Max Jenkins, Sam McCarthy, Luke Roessler en Edward Asner.

In de serie Dead to Me is een heetgebakerde weduwe op zoek naar de doorrijder die haar man doodreed. Ze ontmoet een excentrieke optimist die niet is wat ze lijkt te zijn.

Eerste trailer voor laatste seizoen Dead to Me
De komedieserie werd bedacht door Liz Feldman en de ontvangst is prima te noemen. Applegate kreeg zelfs twee keer een nominatie voor de Primetime Emmy Award for Outstanding Lead Actress in a Comedy Series. De serie en Cardellini een keer.

Wil je nog snel de eerste twee seizoenen gaan kijken, dan kan dat uiteraard op Netflix. Er staan al twintig afleveringen voor je klaar. Hieronder de trailer voor seizoen 3.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topdrukte deze week op HBO Max met veel nieuwe series
Series / Featured

Topdrukte deze week op HBO Max met veel nieuwe series

HBO Max voegt weer een hele rits nieuwe series toe aan zijn aanbod deze week.

Elke zaterdag zetten we al het nieuws voor je op een rij op HBO Max. Deze week is dat even anders, maar hebben we deze zondag gewoon het overzicht voor je. We duiken er meteen in!

Los Espookys (seizoen 2): Opkomende cabaretiers Julio Torres en Ana Fabrega voegen zich bij Fred Armisen en Lorne Michaels voor een komische nieuwe serie over een groep excentrieke vrienden die hun passie voor honger omzetten in een eigenaardig bedrijf.

The Zen Diaries of Garry Shandling (seizoen 1): Intieme tweedelige documentaire die het leven en de carrière van de legendarische komiek Garry Shandling in beeld brengt.

Eagleheart (seizoen 2): Eagleheart volgt US Marshal Chris Monsanto tijdens zijn strijd tegen misdaad met zijn twee partners: de trage Brett en trage Susie. Ze gaan achter drugssmokkelaars, kunstdieven, kidnappers en oplichters aan, met geweld en gruwelijke doden tot gevolg.

The Outlaws (seizoen 1): Zeven delinquenten beginnen aan hun taakstraf, het renoveren van een gebouw. De groep zit dicht op elkaar waardoor spanningen toenemen, vooroordelen op de proef worden gesteld en levens zich met elkaar verstrengelen.

EN DEZE AFLEVERINGEN
Rick and Morty (S06E03)
House of the Dragon (S01E05)
Industry (S02E08)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Snabba Cash' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Snabba Cash' seizoen 2

Weet het tempo van het eerste seizoen niet vast te houden.

Regie: Jesper Ganslandt, Måns Månsson | Cast: Evin Ahman (Leya), Alexander Abdallah (Salim), Olle Sarri (Tomas Storm), Dada Fungula Bozela (Ravy), Ali Alarik (Tim) e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 38-49 minuten | Jaar: 2022

Het eerste seizoen van de Zweedse serie Snabba Cash liet de kijker uitgeput achter. De spanningsboog die opgebouwd werd door de vrije cameratechniek in combinatie met ijzersterk acteerwerk maakte de serie hypnotiserend en zeer bingewaardig. Dit creëerde hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen, die helaas niet worden waargemaakt.

In het eerste seizoen leefden we intens mee met de gehaaide Leya, die probeerde te slagen in de dynamische wereld van de start-ups, en haar tragische romance met Salim, die probeerde te overleven in de al even enerverende wereld van de drugsbendes. Van Salim hebben we helaas afscheid moeten nemen en dus wordt het verhaal van Leya in seizoen twee opgevuld met een hele berg onnodige en oninteressante nieuwe personages. Dit verstoort het boeiende tempo van het voorgaande seizoen, waardoor de aandacht van de kijker niet kan worden vastgehouden.

De derde-seizoen-vloek die series op Netflix teistert lijkt bij Snabba Cash al in het tweede seizoen toe te slaan. Verrassend is dat wel. De serie is gebaseerd op de populaire boeken van Jens Lapidus, dus je zou kunnen verwachten dat elk seizoen bij goede uitvoering net zo geslaagd zou zijn als het boek. Werk baseren op reeds succesvol gebleken boeken, strips, films en pretparkattracties "“ wat in de hedendaagse remakecultuur natuurlijk in overvloed gebeurt "“ is dus geen garantie voor succes. Les geleerd.

Hoewel de snelheid en intensiteit nog lijkt op die van het eerste seizoen, zijn de gebeurtenissen minder heftig en de nieuwe personages (en dat zijn er een hoop) onvoldoende uitgediept en daarom meestal onsympathiek en saai. Een hele horde kinderen wordt aan het dealen geholpen, zonder dat er echt wordt ingegaan op de achtergronden en motivaties. Dat is een gemiste kans, want het ronselen van kinderen door drugsdealers "“ wat in Nederland ook gebeurt "“ is een shockerend en intrigerend probleem dat meer aandacht verdient.

Kwetsbare jongeren ronselen voor werk in de drugswereld is een proces van jaren en begint daarom vaak op jonge leeftijd, zodat na jarenlang institutioneel racisme omringd door blanke leeftijdsgenoten die de kansen wel krijgen, de vriendelijk lachende, met geld strooiende drugsdealer de enige lijkt die je echt begrijpt. Dit had voor een boeiende verhaallijn kunnen zorgen, maar in plaats daarvan kijken we naar zinkend schip Leya, die toch echt nog dommere keuzes maakt dan in het eerste seizoen, onderbroken door saaie nevenverhaallijnen. Maar niet getreurd: de boeken vormen een trilogie, dus Snabba Cash krijgt nog een herkansing.

★★☆☆☆

Snabba Cash is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Uncle from Another World'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Uncle from Another World'

Deze vermakelijke anime blinkt nergens in uit, maar weet toch een lach op het gezicht te toveren.

Regie: Shigeki Kawai | Cast (stemmen): Takehito Koyasu (Ojisan), Jun Fukuyuma (Takafumi), Mikako Komatsu (Fujimiya), Haruka Tomatsu (Elf), Aoi Yûki (Mabel), e.a. | Aantal afleveringen: 7 | Speelduur: 23-24 minuten | Jaar: 2022

Al zeventien jaar ligt de oom van Takafumi er als een kasplantje bij, als gevolg van een tragisch auto-ongeluk. Plots ontwaakt hij en begint te praten in een onbekende taal. Takafumi begrijpt er geen snars van, maar schrikt zich kapot als zijn oom met een toverspreuk wat spullen de lucht in doet vliegen. Takafumi zit wat krap bij kas en zijn oom heeft een woonplek nodig, dus ontstaat een ingenieus plan: de oom wordt een YouTube-ster. In online video's laat hij zijn magische krachten zien om zo bakken met geld te verdienen.

De oom maakt al snel duidelijk dat hij de zeventien jaar dat hij in coma lag, in een magische wereld heeft geleefd. Het is een bizarre premisse waar luchtig mee wordt omgegaan. Daar ligt ook meteen de kracht van deze anime: hij neemt zichzelf niet te serieus. De serie is grappig en niet te zwaar van stof. Simpel doch effectief. Er zijn weliswaar al meer dan genoeg van dergelijke series, maar Uncle from Another World doet net genoeg om zich te onderscheiden.

De humor is namelijk goed uitgewerkt en vertaalt zich in de meeste gevallen ook goed naar het Westen, wat veel andere anime niet lukt. Het gebruik van uitvergrote contrasten wordt goed toegepast. De buitengewone krachten van de oom worden bijvoorbeeld gebruikt voor alledaagse dingen als besparen op verzendkosten van de vele videogames en spelcomputers die het duo koopt. In de eerste aantal afleveringen zitten ook veel grappen over de oom die zich verbaast over normale, hedendaagse dingen. Dit is de eerste paar keer leuk, maar wordt daarna veel te vaak herhaald.

Wat wel elke keer leuk blijft, is hoe er met de verwachtingen van de kijker wordt gespeeld. Er zijn talloze scènes met een duidelijke opzet die vervolgens een compleet andere richting inslaan. Dit betreft vooral de moed van de oom in de andere wereld. Hij komt eerst over als de prins op het witte paard, om vervolgens een ongemakkelijke 'otaku' (geek) zijn. Ondanks dat dit vaak gebeurt, houdt de serie het fris. In deze grappen zitten ook vaak leuke verwijzingen naar andere grote anime als Attack on Titan.

Latere afleveringen nemen vooral bepaalde genres op de hak. Uncle from Another World verandert onverwacht steeds meer in een harem-serie (één protagonist die gewild is door meerdere personages van het andere gender), maar vooral om bepaalde elementen van dit genre belachelijk te maken. De blosjes zijn overal roze, er wordt links en rechts gekreund om niks en vrouwelijke personages worden ietwat seksistisch geportretteerd. Een treffende persiflage, al zal deze stijl en invulling mogelijk niet iedereen bevallen. De serie wordt hierdoor namelijk wat minder toegankelijk voor de kijker die minder bekend is met dergelijke anime.

De animatiestijl is redelijk simplistisch, maar kiest zijn momenten om bepaalde gezichten of scènes extreem gedetailleerd te tonen. De serie bevat weliswaar niet de mooiste of meest vloeiende animatie, maar de momenten die gepakt worden, zijn hoogtepunten. Het openingsfilmpje (niet geheel onbelangrijk bij anime) is daarentegen erg leuk geanimeerd met sterke verwijzingen naar de wereld van videogames.

Omdat de serie zichzelf zo niet serieus neemt, bereikt zij nooit ongekende hoogtes of kwaliteit. Er wordt getracht nog wat dieper in te gaan op populariteit die gebaseerd is op uiterlijk en hoe mensen hiermee worstelen, maar er is met zeven afleveringen te weinig tijd om hiermee echt diepgang aan de serie te geven. De laatste aflevering eindigt ook bijzonder abrupt. Het verhaal is nog niet rond, maar er is ook geen opzetje voor een mogelijk volgend seizoen. Een rare keuze die het gevoel geeft dat de serie eigenlijk nog helemaal niet klaar was.

Uncle from Another World vindt niet opnieuw het wiel uit, maar heeft ook zeker niet die intentie. De zeven afleveringen lenen zich niet om in één ruk te kijken, maar komen het beste tot hun recht in kleine hapjes. Het brein zal niet aangezet worden, er zullen geen nieuwe inzichten komen, maar de mondhoeken zullen meer dan eens naar boven krullen, en dat is eigenlijk het enige dat Takafumi en zijn oom willen.

★★★☆☆

Uncle from Another World is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Witcher'-serie komt opeens met opvallende nieuwe naam
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Witcher'-serie komt opeens met opvallende nieuwe naam

The Witcher: Blood Origins van Netflix heeft actrice Minnie Driver aangetrokken.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat we nog dit jaar de prequelserie The Witcher: Blood Origins kunnen verwelkomen op Netflix. De serie is uiteraard een prequel op The Witcher waarin onder meer Henry Cavill de show steelt.

In The Witcher: Blood Origins zijn er rollen voor onder meer Lenny Henry, Michelle Yeoh, Sophia Brown, Laurence O'Fuarain, Dylan Moran, Jacob Collins-Levy en Francesca Mills. Deze namen zijn al een tijdje bekend.

Nu wordt duidelijk dat ook Minnie Driver, bekend uit Good Will Hunting en Will & Grace een rol speelt in Blood Origins. Dit werd onthuld tijdens Tudum, het speciale online event van Netflix dat afgelopen weekend plaatsvond.

Minnie Driver in Blood Origins
Ook is bekend welke rol ze zal spelen. In de miniserie met zes afleveringen speelt Driver het personage Seanchai. "Welkom bij onze clan, Minnie Driver! We kunnen niet wachten om je op het Continent te zien," valt er op Twitter te lezen.

The Witcher: Blood Origins wordt op 25 december online gezet door Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlize Theron is betoverend in nieuwe Netflix-film
Films / Nieuws

Charlize Theron is betoverend in nieuwe Netflix-film

Een nieuwe trailer laat zien wat we kunnen verwachten van de film The School of Good and Evil.

Het grote Netflix fan-event Tudum is vol in gang en dat betekent dat we van alle aankomende films en series wel iets te zien krijgen. Zo ook van The School of Good and Evil, een film die gaat over een school voor magie.

In de nieuwe trailer zien we de verschillende personages in actie, waaronder Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie, Charlize Theron en Kerry Washington. De clip laat het publiek zien hoe dingen werken op de magische school.

Nieuwe trailer The School of Good and Evil
The School of Good and Evil is een film gebaseerd op de boekenserie van schrijver Soman Chainani. Het verhaal moet een verfrissend beeld schetsen van sprookjes, waarin we twee jonge dames volgen die naar een magische school mogen.

De trailer leert het publiek verschillende zaken, zoals het feit dat "je vingergloed helpt je bewust te worden van de kracht in je." Ook zeggen ze: "Als je vinger gloeit, kun je emoties aanboren die krachtig genoeg zijn om een spreuk uit te spreken."

The School of Good and Evil verschijnt 19 oktober op Netflix. Check de onderstaande clip om een indruk te krijgen van het verhaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 nieuwe series wil je komende week sowieso niet missen
Series / Featured

Deze 3 nieuwe series wil je komende week sowieso niet missen

We zetten drie nieuwe toffe titels die eraan zitten te komen voor je op een rij.

Elke maandag zetten we de nieuwe series op een rij die je in elk geval niet wil missen. Daarbij baseren we ons op de berichten die de grootste streamingdiensten van dit moment uitbrengen met previews voor de komende maanden.

Deze week hebben we drie series, waarvan eentje van Disney+ en twee van Netflix. Van HBO Max en Prime Video weten we op moment van schrijven helaas nog niet welke topseries er in elk geval aankomen.

VANAF 28 SEPTEMBER OP DISNEY+
The Old Man: The Old Man gaat over Dan Chase, die tientallen jaren geleden ontsnapte aan de CIA en sindsdien een afgezonderd bestaan leidt. Wanneer een huurmoordenaar probeert Chase uit te schakelen, leert de oude agent dat hij, om zijn toekomst veilig te stellen, vrede moet zien te sluiten met zijn verleden. De assistent-directeur voor contraspionage van de FBI wordt opgeroepen om Chase te vinden vanwege zijn gecompliceerde verleden met de voortvluchtige.

VANAF 29 SEPTEMBER OP NETFLIX
The Empress: Als de rebelse Elisabeth verliefd wordt op keizer Frans en zijn onverwachte bruid wordt, komt zij terecht in een wereld van intriges en spanningen aan het Weense hof.

VANAF 30 SEPTEMBER OP NETFLIX
Floor is Lava (seizoen 3): Teams nemen het tegen elkaar op in kamers vol met lava. Ze springen van stoelen, hangen aan gordijnen en slingeren aan kroonluchters. Nee, serieus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series op Netflix zijn deze week helemaal nieuw
Series / Featured

Deze series op Netflix zijn deze week helemaal nieuw

We zetten het nieuwe aanbod van Netflix de komende dagen voor je op een rij.

Elke week duiken we in het complete nieuwe aanbod van Netflix. Sommige weken zijn er wel meer dan tien nieuwe series die eraan zitten te komen. Deze week kennen we vijf titels.

VANAF 28 SEPTEMBER
Inside the World's Toughest Prisons (seizoen 6): Onderzoeksjournalisten laten zich vrijwillig opsluiten in de gewelddadigste gevangenissen ter wereld, waar intimidatie en wreedheid heersen.

Too Hot to Handle: Brazil (seizoen 2): Supersexy, jonge Brazilianen ontmoeten elkaar in een droomresort aan het strand. Ze kunnen 500.000 real winnen, maar dan moeten ze wel van elkaar afblijven.

VANAF 29 SEPTEMBER
The Empress: Als de rebelse Elisabeth verliefd wordt op keizer Frans en zijn onverwachte bruid wordt, komt zij terecht in een wereld van intriges en spanningen aan het Weense hof.

VANAF 30 SEPTEMBER
Floor is Lava (seizoen 3): Teams nemen het tegen elkaar op in kamers vol met lava. Ze springen van stoelen, hangen aan gordijnen en slingeren aan kroonluchters. Nee, serieus.

VANAF 2 OKTOBER
Forever Queens: Deze serie volgt het leven van de Mexicaanse showbizz-iconen Lucí­a Méndez, Laura Zapata, Sylvia Pasquel en Lorena Herrera die zichzelf herontdekten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt een maar liefst 39 (!) series nieuw toe in oktober
Series / Featured

Netflix voegt een maar liefst 39 (!) series nieuw toe in oktober

Check hier het complete overzicht met al het nieuws dat naar Netflix komt.

Elke maand zetten we op een rij wat je nieuw kan verwachten op de grootste streamingdiensten van dit moment. Vandaag is Netflix aan de beurt en zien we tientallen nieuwe series voor oktober op de planning staan!

VANAF 2 OKTOBER
Forever Queens: Deze serie volgt het leven van de Mexicaanse showbizz-iconen Lucí­a Méndez, Laura Zapata, Sylvia Pasquel en Lorena Herrera die zichzelf herontdekten.

VANAF 5 OKTOBER
Bling Empire (seizoen 3): Deze realityserie volgt LA's superrijke Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse plezierzoekers die helemaal losgaan met fantastische feesten, glamour en drama.

Nailed It! (seizoen 7): In deze realityserie gaan de slechtste thuisbakkers met elkaar de strijd aan om 10.000 dollar te winnen. Hiervoor moeten ze eetbare meesterwerken namaken.

High Water: In 1997 moeten wetenschappers en de plaatselijke overheid in Wroclaw beslissingen op leven en dood nemen wanneer een allesvernietigende vloedgolf de stad bedreigt.

The Fight for Justice: Paolo Guerrero: De voetballer Paolo Guerrero gaat een zware wettelijke strijd aan nadat hij positief getest wordt op cocaïne.

VANAF 7 OKTOBER
Derry Girls (seizoen 3): In het politiek onrustige Noord-Ierland van de jaren 90 staan vijf scholieren voor de uitdagingen waarmee tieners overal ter wereld worden geconfronteerd.

Glitch: Een politieagent en een arts worden geconfronteerd met een mysterie vol emotie als zeven plaatselijke inwoners onverklaarbaar uit de dood opstaan, kerngezond.

The Midnight Club: In een ziekenhuis voor terminale tieners sluiten leden van een exclusieve club een ijzingwekkend pact: Wie als eerste sterft moet een teken sturen vanuit het graf.

The Mole: In deze nieuwe versie van de klassieke cultserie voltooien twaalf spelers uitdagingen terwijl ze proberen vast te stellen wie van hen de missies saboteert.

Man on Pause: Een 50-jarige familieman zit in de penopauze en raakt geobsedeerd door verandering. Hij besluit geluk na te jagen, maar verknoeit het volledig.

VANAF 8 OKTOBER
Little Women: Drie zussen die alleen elkaar hebben en nooit genoeg geld, raken verstrikt in een samenzwering met mensen met rijkdom en macht.

VANAF 11 OKTOBER
The Cage: Een relatietherapeut probeert zijn ruziënde cliënten van een scheiding af te praten terwijl hij zelf ook worstelt met romantische dilemma's.

VANAF 12 OKTOBER
Belascoarán, PI: Héctor Belascoarán laat zijn kantoorbaan en saaie huwelijk achter zich en wordt privédetective om schokkende criminele zaken op te lossen in Mexico-Stad in de jaren 70.

Easy-Bake Battle: Getalenteerde hobbykoks stellen hun vaardigheden en creativiteit op de proef om snelle en eenvoudige gerechten te maken die overheerlijk en een mooie geldprijs waard zijn.

Wild Croc Territory: Matt Wright en zijn onverschrokken team van krokodillenexperts vangen en verplaatsen enkele van 's werelds gevaarlijkste reptielen in de wilde Australische outback.

VANAF 13 OKTOBER
Sue Perkins: Perfectly Legal: Sue Perkins gaat de confrontatie aan met middelbare leeftijd door Latijns-Amerikaanse landen te ervaren op avontuurlijke, schokkend legale en soms gevaarlijke manieren.

The Playlist: In dit fictieve verhaal willen een Zweedse tech-ondernemer en zijn partners een revolutie ontketenen in de muziekindustrie met een legaal streamingplatform.

VANAF 14 OKTOBER
Everything Calls for Salvation: Wanneer hij onvrijwillig wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, moet Daniele opnieuw leren leven - en liefhebben - met de hulp van zijn medepatiënten.

Holy Family: Een familie die zich verbergt voor een schokkend geheim in Madrid, merkt dat nieuwe relaties hun plannen compliceren en het verleden hen inhaalt.

Mismatched (seizoen 2): Na een rampzalige koppelpoging door hun families raken twee tieners langzaamaan bevriend tijdens een zomercursus, waarna ze steeds meer voor elkaar gaan voelen.

Black Butterflies: Hij mist de inspiratie voor zijn tweede boek. En dus gaat een schrijver akkoord een memoire te schrijven voor een stervende man.

Take 1: Gerenommeerde muzikanten halen alles uit de kast om een nummer van hun keuze zo goed mogelijk live te vertolken en dat allemaal in één enkele take.

VANAF 17 OKTOBER
Once Upon a Small Town: Een dierenarts verhuist tegen zijn zin vanuit de grote stad naar het platteland. Daar ontmoet hij een van de inwoners: een politieagente met een aardig geheim.

VANAF 18 OKTOBER
Somebody Feed Phil (seizoen 6): Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond, reist de wereld rond en leert de lokale keuken en cultuur van bijvoorbeeld Bangkok, Lissabon en Mexico-Stad kennen.

Unsolved Mysteries (volume 3; aflevering 1-3 op 18 oktober, aflevering 4-6 op 25 oktober): Deze spannende revival van de bekende documentaireserie gaat over waargebeurde, raadselachtige verdwijningen, schokkende moorden en bovennatuurlijke ervaringen.

VANAF 19 OKTOBER
Love Is Blind (seizoen 3; aflevering 1-4 op 19 oktober, aflevering 5-7 op 26 oktober): Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.

Notre-Dame: Deze dramaserie, gebaseerd op werkelijke verhalen van Franse brandweerlieden, bekijkt de impact van de brand in de Notre-Dame in 2019 op een diverse groep Parijzenaars.

The Green Glove Gang: Na een mislukte overval ontlopen drie oudere inbreeksters de politie door zich in een verzorgingstehuis te verstoppen. Daar ontdekken ze een duister geheim.

VANAF 21 OKTOBER
28 Days Haunted: Drie teams brengen elk 28 dagen door op de meest spookachtige locaties van Amerika voor een paranormaal experiment dat is gebaseerd op de theorieën van Ed en Lorraine Warren.

Barbarians II: Een Romeinse officier moet kiezen tussen het machtige rijk waarin hij is opgegroeid en zijn eigen volksstam. Zijn tweestrijd leidt tot een episch historisch conflict.

From Scratch: Een kunstenares wordt verliefd op een Italiaanse chef-kok en begint aan een reis vol liefde, pijn, veerkracht en hoop over verschillende continenten en door verschillende culturen.

High: Confessions of an Ibiza Drug Mule: Michaella McCollum werd gearresteerd voor cocaïnesmokkel. Ze vertelt zelf het verhaal van haar schokkende reis door de wereld van de illegale drugshandel.

VANAF 24 OKTOBER
Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities: Bizarre nachtmerries ontvouwen zich in acht angstaanjagende verhalen in deze visueel verbluffende, huiveringwekkende horrorcollectie, samengesteld door Guillermo del Toro.

VANAF 27 OKTOBER
Dubai Bling: Stap uit de privéjet en stap binnen in een zinderende sociale kring in Dubai. Overdadige feesten, verbluffende skylines en verbazingwekkende mode zijn hier de norm.

VANAF 28 OKTOBER
The Bastard Son & The Devil Himself: Gevangen tussen twee strijdende clans, moet de zoon van een beruchte heks die verantwoordelijk is voor een dodelijke massamoord, zijn plek in de wereld vinden.

Big Mouth (seizoen 6): In deze gedurfde comedy van ware vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg zetten de verrassingen en verschrikkingen van de puberteit het leven van tieners op zijn kop.

If Only

Drink Masters: Wereldberoemde mixologen proberen hun beste cocktail te maken en zo 100.000 dollar te winnen.

VANAF 29 OKTOBER
Deadwind (seizoen 3): Slechts enkele maanden na een tragisch verlies onderzoekt rechercheur Sofia Karppi de moord op een vrouw die banden heeft met een bouwbedrijf in Helsinki.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gal Gadot in trailer voor 'Heart of Stone' van Netflix
Films / Trailer

Gal Gadot in trailer voor 'Heart of Stone' van Netflix

De Wonder Woman-actrice laat zich in de nieuwe film van een andere kant zien

Netflix en Skydance hebben een eerste blik op de internationale spionage-thriller Heart of Stone vrijgegeven in de vorm van een gave featurette. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

De cast van de actiefilm wordt aangevoerd door Wonder Woman-actrice Gal Gadot en bestaat verder uit namen als Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey, Matthias Schweighofer (Army of the Dead), Sophie Okonedo (Hotel Rwanda) en Alia Bhatt.

The name's Stone, Rachel Stone
De exacte plot wordt nog geheimgehouden, maar we weten wel dat Gadot een spion genaamd Rachel Stone speelt. Het lijkt erop dat haar personage een hoop exotische plaatsen gaat bezoeken en te maken krijgt met een paar epische actie-momenten.

Greg Rucka (The Old Guard) en Allison Schroeder (Hidden Figures) schreven het script van de film en Tom Harper (The Aeronauts) regisseert.

Heart of Stone zal ergens in 2023 te streamen zijn via Netflix. Meer onthullingen over de film zullen in de komende maanden volgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer stalker-serie 'The Watcher' van Netflix
Series / Trailer

Eerste trailer stalker-serie 'The Watcher' van Netflix

Na You zijn stalkers helemaal 'hot', maar wordt The Watcher net zo'n succes?

Netflix heeft de gloednieuwe trailer onthuld voor de thriller-serie The Watcher. De serie is gebaseerd op een gelijknamig artikel van Reeves Wiedeman uit New York magazine. Dit artikel zorgde ervoor dat er heel wat extra nummers van het blad werden verkocht.

Henry Joost en Ariel Schulman regisseren de serie, die gebeurt is op een waargebeurd verhaal. We zien hoe de familie Brannock verhuist naar een woning in New Jersey dat ogenschijnlijk hun droomhuis is.

Een enge stalker
Al snel wordt hun leven een levende hel als ze onheilspellende brieven ontvangen van iemand die zichzelf 'The Watcher' noemt. En dat leidt tot het blootleggen van sinistere zaken die hun buurt al jaren geheim probeert te houden.

De indrukwekkende cast van de serie bestaat uit namen als Naomi Watts, Bobby Cannavale, Jennifer Coolidge, Mia Farrow, Richard Kind, Margo Martindale, Christopher McDonald, Noma Dumezweni en Terry Kinney.

De zeven-delige miniserie werd geproduceerd door Ryan Murphy en is vanaf 13 oktober a.s. te streamen via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult beelden 'Bridgerton'-spinoff met India Amarteifio als Queen Charlotte
Series / Video/clip/featurette

Netflix onthult beelden 'Bridgerton'-spinoff met India Amarteifio als Queen Charlotte

In Queen Charlotte: A Bridgerton Story krijgen we een jonge Charlotte te zien.

Een paar dagen geleden kregen we al een eerste foto voor de Bridgerton-spinoffserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Tijdens het Tudum-event heeft Netflix nu een eerste clip vrijgegeven uit de serie.

De spin-off richt zich overduidelijk op Queen Charlotte (1744-1818), een eerdere koningin van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland. In de moederserie wordt ze gespeeld door Golda Rosheuvel en in de spinoff zal India Amarteifio de jonge Charlotte spelen.

In Queen Charlotte: A Bridgerton Story krijgen we ook rollen te zien van onder meer Adjoa Andoh / Arsema Thomas as Lady Danbury, Ruth Gemmell / Connie Jenkins-Greig als Violet, Hugh Sachs / Sam Clemmett als Brimsley en Michelle Fairley als Princess Augusta.

Queen Charlotte: eerste clip
De clip laat zich op YouTube als volgt omschrijven: "Charlotte, ontmoet George. De eerste ontmoeting van een romance die leidde tot de Bridgerton-samenleving zoals we die kennen."

Het is nog niet bekend wanneer Queen Charlotte: A Bridgerton Story, een eenmalige miniserie, op Netflix verschijnt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.