search
'The Last of Us'-monsters zijn een keer géén zombies, maar wat dan wel?
Series / Nieuws

'The Last of Us'-monsters zijn een keer géén zombies, maar wat dan wel?

Het leven in een post-apocalyptische wereld een keer niet zonder de geijkte monsters.

De real-life serie The Last of Us die momenteel in de maak is gaat komend jaar in première. De serie draait om het leven van Joel en Ellie die zich een weg proberen te banen door een verscheurd landschap vol vijanden en monsters. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn deze monster dus geen zombies, maar wat zijn het dan wel?

Spelers van de originele computerspellen The Last of Us en The Last of Us 2 zijn bekend met de monsters uit de games. Ze duiken op de meest onverwachte momenten op en delen het voorkomen van de bekende zombies. Maar dit zijn dus eigenlijk gewone mensen. In de games, maar ook in de aankomende serie, zijn normale mensen ook tegenstanders maar de verwerpelijk lelijke monster zijn dus de 'geïnfecteerden'.

Technisch gezien geen zombies
Ze komen in een verscheidenheid aan soorten zoals de 'Runners', 'Stalkers' en 'Clickers'. Elk met hun eigen eigenschappen. Het waren eerst normale mensen maar zijn tragisch genoeg ten prooi gevallen aan een gevaarlijke schimmelinfectie. Deze infectie zorgt ervoor dat mensen agressief raken en elke niet-geïnfecteerde persoon aanvallen, die op hun beurt ook weer geïnfecteerd raken. Naarmate de schimmelinfectie groeit veranderen de mensen langzaam in vreselijk uitziende, monsterlijke wezens.

Ze zwalken, grommen en vallen in hordes aan. Het lijkt natuurlijk wel een beetje op dat het zombies zijn maar er zit een verschil: zombies behoren tot de ondoden. Het zijn mensen die eerst sterven en daarna tot 'leven' komen als zombies door magie of wetenschap. De 'geïnfecteerden' zijn dus wel degelijk nog levende mensen.

Het duurt nog even voor de serie uitkomt maar kijk hier alvast naar de eerste beelden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen