search

Ons nieuws van donderdag 29 september 2022

3 spannende series op Netflix die je gezien moet hebben
Series / Netflix Kijktip

3 spannende series op Netflix die je gezien moet hebben

De redactie van SerieTotaal tipt weer drie sterke series, die op jouw kijklijstje thuishoren!

Wat te kijken deze week? De redactie van SerieTotaal geeft antwoord op jouw vragen met deze drie dikke aanraders op Netflix, die je gezien moet hebben!

Die Kaiserin | Kijk nu! | 6 afleveringen
De jonge keizerin Elisabeth, ook wel bekend onder de naam Sisi, heeft al meerdere films aan haar gewijd gekregen. Met dit kostuumdrama waagt ook Netflix een poging het leven van de opstandige, eigenzinnige keizerin weer kleur te geven.

Zij moet, samen met haar keizerlijke echtgenoot, haar weg vinden bij het hof vol etiquette, intriges en een keiharde machtsstrijd. Er staat het keizerlijke duo voldoende uitdagingen te wachten; zullen ze het samen aankunnen?



Salvation | Kijk nu! | 2 seizoenen
Een asteroïde wordt ontdekt, die binnen zes maanden zal inslaan op de Aarde. Wereldwijd slaat de paniek toe, en men probeert wanhopig een oplossing te verzinnen.

Een MIT-student en een miljardair lijken op elkaar aangewezen met een plan, dat mogelijk de Aarde van volledige vernietiging kan gaan redden.



Katla | Kijk nu! | 8 afleveringen
In deze IJslandse serie verstoort het uitbarsten van een vulkaan het reilen en zeilen van een nabijgelegen dorpje. Een vol jaar later lijkt de vrede nog steeds niet te zijn teruggekeerd onder de dorpsbewoners, alsof de vulkaan meer in hen heeft wakker gemaakt dan men had kunnen denken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit gaat de nieuwe 'The Walking Dead'-serie anders doen
Series / Nieuws

Dit gaat de nieuwe 'The Walking Dead'-serie anders doen

De geliefde The Walking Dead-personages Rick en Michonne krijgen een spin-off, maar de serie wordt iets anders dan we gewend zijn.

Het elfde en laatste seizoen van The Walking Dead komt dit jaar ten einde, maar dat betekent niet het einde van de franchise. In tegendeel, want er komen nog genoeg spin-offs uit om naar uit te kijken. Bijvoorbeeld een spin-off over Rick en Michonne.

Het was een grote verrassing toen Rick Grimes (Andrew Lincoln) de hitserie The Walking Dead verliet. Maar zijn vertrek blijkt niet permanent te zijn, want hij keert terug voor een spin-off.

The Walking Dead spin-off
De spin-off gaat over Rick en Michonne, want voor wie anders kan Lincoln terugkeren? Veel is er nog niet over de serie bekend, maar onlangs heeft showrunner Scott M. Gimple enkele interessante details gedeeld.

Zo teast hij dat dit "epische liefdesverhaal" plaatsvindt in een locatie die we nog niet eerder in The Walking Dead hebben gezien. Rick en Michonne zijn dus ergens heen gevlucht ver van hun geschiedenis vandaan, misschien wel om bepaalde bekende gezichten te vermijden.

Toen Rick ontwaakte van zijn coma in de allereerste aflevering van The Walking Dead, "ontdekte hij een nieuwe wereld". En dat is precies wat hij in zijn spin-off ook gaat doen.

Ook geeft aan dat de dynamiek tussen Rick en Michonne, vooral aan het begin van de nieuwe serie, wellicht anders gaat zijn dan we van de twee gewend zijn. Ze zijn immers een lange tijd niet bij elkaar geweest, en er is een hoop veranderd.

Maar het zal allemaal wel goed komen. Gimple noemt het verhaal namelijk niet voor niets een "love story", toch?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'

Indringend portret van een gewetenloze lustmoordenaar met een grote nadruk op de personages.

Regie: Carl Franklin, Clement Virgo, Jennifer Lynch, e.a. | Cast: Evan Peters (Jeffrey Dahmer), Richard Jenkins (Lionel Dahmer), Niecy Nash (Glenda Cleveland), Molly Ringwald (Shari Dahmer) Michael Learned (Catherine Dahmer), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 45-63 minuten | Jaar: 2022

Dat het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer een regelrecht cliché was is haast een understatement. Zijn jeugd werd gedomineerd door ruziënde ouders, die uiteindelijk uit elkaar gingen. Ma lief was aan de pillen en bekommerde zich enkel om Jeffreys jongere broertje David. Vader Lionel was zorgzaam maar plantte onbewust een moordlustig zaadje bij de vierjarige Jeffrey door hem te interesseren voor dode, veelal aangereden beesten. Op latere leeftijd kon Jeffrey niet van de fles afblijven, waardoor hij uit het leger werd gegooid.

Daar kwam nog eens bij dat Jeffrey homoseksuele gevoelens bij zichzelf ontdekte. Zijn eerste van de in totaal zeventien moorden gebeurde min of meer per ongeluk toen hij naar huis meegebrachte lifter neersloeg nadat die niet op Jeffreys avances wilde ingaan. Jeffrey kreeg zijn kick niet zozeer van het doden van veelal zwarte jongemannen, maar van het omvormen van zijn slachtoffers in wat hij zombies noemde. Zo zouden ze voor eeuwig bij hem blijven. Daarnaast leed de seriemoordenaar aan de merkwaardige fetisj dat hij opgewonden raakte van de glanzende aanblik van interne organen.

Als er de afgelopen week een serie was die veelvuldig de media haalde, dan was het wel Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story. De opspraak ging niet alleen over de wrede methodiek van Dahmer – hij onthoofde en doorboorde zijn slachtoffers, sneed de lichamen in stukken en gooide ze in zuur en at hun organen – maar ook over het gebrek aan betrokkenheid van de nabestaanden van de slachtoffers. Voor hen werd het trauma opnieuw opgerakeld omdat ze onaangekondigd werden geconfronteerd met een nieuwe serie uit de koker van Ryan Murphy.

Murphy's catalogus laveert tussen raak indringend en regelrechte kitsch. Maar na zijn uitstekende serie over de moordenaar van Gianni Versace is het met Jeffrey Dahmer opnieuw raak. Murphy bracht over het voetlicht dat hij vooral de slachtoffers een stem wilde geven. Deze gedachte bevreemdt enigszins wanneer je nog maar vijf van de tien afleveringen hebt gezien. Het perspectief kantelt daarna rigoureus, met als dramatisch hoogtepunt de aflevering die helemaal in het teken staat van de relatie tussen Dahmer en de dove Tony Hughes. Murphy bereikt hier emotioneel aangrijpende klasse.

Haast net zo tragisch als de vele jongemannen die door Dahmers toedoen het leven moesten laten – de jongste was nog maar veertien – is de wijze waarop Murphy het latente racisme van de Amerikaanse maatschappij aan de kaak stelt. In de arme achterstandswijk van Milwaukee waar Dahmer huishoudt heeft de politie een terugtrekkende beweging gemaakt.

De vele klachten van buurvrouw Glenda Cleveland (die echt heeft bestaan, maar niet naast Dahmer woonde; in haar zijn een aantal medebewoners van Dahmers appartementencomplex samengebracht) worden niet serieus genomen. De agenten die weigeren op te treden als Dahmer een minderjarige jongen heeft gedrogeerd krijgen zelfs nog een onderscheiding voor hun heldhaftige optreden terwijl ze tegelijkertijd de vader van de jongen met anonieme racistische telefoontjes lastigvallen.

Actrice Niecy Nash verdient veel lof voor de wijze waarop ze de buurvrouw neerzet, ook al is haar situatie flink aangedikt voor dramatische doeleinden. Dit mag ook zeker worden gezegd over Richard Jenkins als Jeffreys vader, die na de arrestatie van zijn zoon waar de serie mee begint de schuld bij zichzelf zoekt. Nu was Jenkins altijd al een fijne acteur, maar de wijze waarop hij een vader neerzet die ondanks de gruweldaden van zijn kroost onvoorwaardelijk achter zijn zoon blijft staan is van ongekende klasse.

Maar de allergrootste ster is Evan Peters als de titelfiguur. Waar hij in de vele seizoenen American Horror Story soms wat uit de bocht vloog met groteske, haast kolderieke vertolkingen, heeft hij dit keer zijn personage feilloos bij de kladden weten te grijpen. Zijn Dahmer is een heleboel: tragisch, arrogant, op momenten volstrekt apathisch en meedogenloos.

Maar hij wordt nooit sympathiek. Waar veel truecrimeseries varen op de al dan niet flinterdunne sympathie van de kijker voor de hoofdpersoon, is daarvan in deze serie nooit sprake. Zo kan Murphy het dan ook maken om in sommige afleveringen Dahmer naar de achtergrond te duwen en ruimte geven aan andere personages en invalshoeken.

De vele episodische flashbacks – Jeffrey gedraagt zich onzedelijk in het openbaar, gaat bij zijn oma wonen, laat zich insluiten in een kledingzaak om een etalagepop te stelen – zijn weliswaar obligaat, maar dragen bij aan een veelzijdig beeld van een man die een eenzijdig gevoel van walging en minachting oproept. Maar wat weet Peters dit ongelooflijk knap vorm te geven. Je kan haast niet anders dan dit mede op het conto van Murphy schrijven, omdat hij hetzelfde wist te bewerkstelligen bij Darren Criss in The Assassination of Gianni Versace.

Het beeld dat we van Jeffrey Dahmer krijgen is dat van de mensheid in haar meest gecorrumpeerde vorm. De beeldtaal en sfeer zijn ontzettend naargeestig, waarvan de eerste aflevering met een breed uitgesponnen zenuwslopende scène tussen Dahmer en een slachtoffer al een voorbode is. Er komen behoorlijk wat grafisch in beeld gebrachte gruwelijkheden voorbij, maar dat dit een serie van ongekend niveau is komt vooral door Murphy's aandacht voor het diepste wezen van zijn personages en dat ze het moeten zien te rooien in een verrotte en oneerlijke maatschappij.

★★★★★

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor de 'Jack Ryan'-fans!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor de 'Jack Ryan'-fans!

Goed nieuws voor Jack Ryan-fans: het derde seizoen is officieel aangekondigd.

Amazon heeft eindelijk aangekondigd wanneer we het derde seizoen van Jack Ryan kunnen verwachten. De Tom Clancy-serie keert in december terug voor het derde seizoen.

Het nieuwe seizoen van de Paramount Television en Skydance Televidion-serie arriveert daarmee zo'n drie jaar nadat het uit acht afleveringen bestaande tweede seizoen zijn debuut maakte.

Jack Ryan seizoen 3
Jack Ryan is een bekende Amazon Prime Video-serie die gaat over het bekendste hoofdpersoon van Tom Clancy. Jack Ryan is een CIA-analist die uit zijn kantoorbaan getrokken wordt en in de actie belandt.

Het derde seizoen van Jack Ryan gaat officieel op 21 december van start, zoals aangekondigd in de onderstaande Tweet.



Hoewel Amazon nog geen trailer heeft gedeeld, kan deze niet lang meer op zich laten wachten. Waarschijnlijk telt het derde seizoen van de serie wederom acht afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste details Berlin-spinoff van 'La Casa de Papel' bekend
Series / Nieuws

Eerste details Berlin-spinoff van 'La Casa de Papel' bekend

Fans kunnen zich alvast gaan verheugen op deze prequel over een bekend personage.

Na het daverende succes van La Casa de Papel is er nu een prequel in aantocht, genaamd Berlin. In een cast-announcement heeft Netflix nu ook bekend gemaakt wie er naast Pedro Alonso's titelpersonage in de serie te zien zullen zijn.

La Casa de Papel was eerst alleen te zien op een Spaanse tv-zender, maar werd nadat Netflix de serie overnam één van de grootste successen voor de streamingdienst. Gezien de populariteit van de serie, was het een logische volgende stap om de serie verder uit te breiden. Eerder dit jaar verscheen de reboot Money Heist: Korea - Joint Economic Area al op Netflix en ook Berlin is dus in aantocht.

Wat kunnen we verwachten van Berlin?
De prequel zal gaan over een personage dat al bekend is uit de originele serie. Berlin, gespeeld door Pedro Alonso, was een van de genieën achter allebei de overvallen die met zijn immorele methodes vaak voor frictie zorgde in de groep. In de serie zal gefocust worden op de overvallen die hij pleegde voor hij bij het team kwam.

Voordat de serie begint met de productie, is de cast aangekondigd. Het nieuwe team van Berlin bestaat uit: Michelle Jenner als technisch genie Keila, Tristán Ulloa als professor en Berlins adviseur Damián, Begoña Vargas als de onvoorspelbare Cameron, Julio Peña Fernández als de loyale Roi en Joel Sánchez als de stoere Bruce.

Veel nieuwe gezichten
De meeste van deze namen zijn nog niet bekend buiten Spanje. Fernández zou je echter al kunnen kennen uit de Netflix-film Through My Window en Ulloa was al eerder te zien in Narcos en Terminator: Dark Fate.

Berlin zal te zien zijn op Netflix, wanneer precies is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-ster pakt hoofdrol in bekende scifi-serie
Series / Nieuws

'Friends'-ster pakt hoofdrol in bekende scifi-serie

Lisa Kudrow gaat een belangrijke rol spelen in de scifi-remake Time Bandits.

Na het succes van Friends dook actrice Lisa Kudrow op in heel wat uiteenlopende films en series. Nu wordt duidelijk dat ze zich voegt bij een van de nieuwe projecten van Thor: Love and Thunder-regisseur Taika Waititi.

Waititi werkt aan een remake van de klassieker Time Bandits uit 1981 van regisseur Terry Gilliam, maar dan wel in serievorm. Hij maakt de serie voor de streamer Apple TV+.

Volgens The Hollywood Reporter voegt Kudrow, recent nog te zien in Space Force, zich bij de cast die al bestaat uit namen als Kal-El Tuck, Charlyne Yi, Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Rune Temte, Kiera Thompson en Rachel House.

Remake van Time Bandits
De serie wordt omschreven als een "komische reis door tijd en ruimte". We zien een groep van ruimte-criminelen die een nieuw lid krijgen met de elfjarige nerd Kevin (Tuck).

Waititi is mede verantwoordelijk voor de scripts en regisseert naar verluidt e eerste twee afleveringen voor producenten Paramount Television Studios, AC Studios van Anonymous Content en MRC Television.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen 'winter' in 'House of the Dragon' maar wel oorlog
Series / Nieuws

Geen 'winter' in 'House of the Dragon' maar wel oorlog

Vooral de zesde aflevering is een belangrijk keerpunt voor de razend populaire serie...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De zesde aflevering is een razend belangrijke voor de serie House of the Dragon. Dit niet alleen omwille van de sprong in de tijd die wordt gemaakt, maar ook omdat ze ons heel wat meer vertelt over wat er nog staat aan te komen.

De sprong in de tijd van 10 jaar die wordt gemaakt in de zesde aflevering heeft ervoor gezorgd dat er verschillende veranderingen merkbaar zijn in de reeks. Niet alleen zijn de personages uiteraard 10 jaar ouder geworden, daarnaast is het eveneens zo dat er een aantal kinderen zijn geïntroduceerd die in de toekomst een zeer belangrijke rol in de verhaallijn zullen vertolken.

Oorlog
Eerder hadden showrunner Miguel Sapochnik en schrijver Ryan J. Condal reeds gehint naar de introductie van een compleet nieuwe generatie kinderen. Voor deze kinderen geldt dat ze zich op moeten maken voor een duistere toekomst waarin ook oorlog een belangrijke rol zal spelen.

"Voor deze kinderen geldt dat ze de deelnemers zullen zijn van de oorlog die uit zal breken. Er bestaat heel wat drama binnen de verschillende families die de kijker nog zal ontdekken."

Dat er nog heel wat actie staat aan te komen in de komende House of the Dragon afleveringen mag alvast duidelijk zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt serie die al compleet is opgenomen
Series / Nieuws

Netflix cancelt serie die al compleet is opgenomen

De serie Grendel gebaseerd op een comic van Dark Horse verschijnt in ieder geval niet op Netflx.

Dit mag opvallend nieuws genoemd worden. Hoewel het hele seizoen als is opgenomen, schrapt Netflix de verfilming van de stripreeks Grendel van Dark Horse. En dat is voor de makers een opmerkelijke wending.

De serie zou moeten bestaan uit acht afleveringen en werd in september 2021 aangekondigd. De productie werd getrokken door Supernatural-uitvoerend producent Andrew Dabb. Dit nieuws komt onder meer via Deadline.

Met de hoofdrol voor Abubakr Ali mogen de producenten de serie nu aanbieden bij andere streamers of tv-zenders, met akkoord van Netflix.

Compleet seizoen opgenomen
"Grendel was een 'ja' toen ik er een hard nodig had; mijn eerste baan na een pandemie, in een echte droomrol die me als acteur naar plaatsen bracht waar ik nog nooit eerder was geweest," zei een van de castleden Andy Mientus in een reactie op het nieuws.

"We hebben niet alleen een pilot opgenomen, niet slechts een paar afleveringen, maar een heel seizoen," gaf de acteur toe.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-ster op eerste foto's 'Orphan Black: Echoes'
Series / Foto's

Marvel-ster op eerste foto's 'Orphan Black: Echoes'

Tatiana Maslany verruilde Orphan Black voor een Marvel-serie, maar een Marvel-serie doet juist het omgekeerde!

De wereld van Orphan Black heeft al een behoorlijke schare fans door de originele serie met Tatiana Maslany, maar de franchise wordt nu uitgebreid met spinoff-serie Orphan Black: Echoes. En daar hebben we nu de eerste foto's van!

Orphan Black-actrice Tatiana Maslany is door haar hoofdrol in She-Hulk niet meer van de partij, maar met Krysten Ritter (Jessica Jones) als nieuwe hoofdrolspeler zit het ook wel snor.

Orphan Black: Echoes speelt zich af in de nabije toekomst en neemt een diepe duik in een wereld waarin het menselijk bestaan door wetenschappers wordt gemanupileerd. We volgen in de serie een groep vrouwen die het mysterie rondom hun identiteit moeten zien te ontrafelen.

Anna Fishko (Pieces of Her, Fear the Walking Dead) is bedenker, scenarist, showrunner en uitvoerend producent van de serie. Andere uitvoerend producenten zijn John Fawcett, David Fortier, Ivan Schneeberg, Katie O'Connell Marsh, Nick Nantell en Kerry Appleyard.

Het is nog onduidelijk wanneer Orphan Black: Echoes te zien zal zijn.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de hele cast van de liveaction-remake van 'Avatar: The Last Airbender'!
Series / Nieuws

Dit is de hele cast van de liveaction-remake van 'Avatar: The Last Airbender'!

De volledige cast van de geanticipeerde remake is bekend, en de lijst is flink!

Met de aankomende Avatar: The Last Airbender-serie dingt Netflix naar de eer om de eerste geslaagde liveaction-adaptatie te maken van de geliefde kinderserie. Na het debacle van de filmadaptatie uit 2010 zet Netflix veel in op de remake. Nu zijn eindelijk alle primaire rollen uit de serie bekendgemaakt!

Er bevinden zich vier rijken in de wereld van de stuurders der elementen, met ernaast nog een vijfde geestenwereld. Hieronder kan je een snel overzicht vinden van wie er allemaal zal gaan spelen in de serie als onderdeel van welk rijk.

Het Aarderijk
Utkarsh Ambudkar is Koning Bumi, de geliefde gek uit Omashu. Danny Pudi is The Mechanist, de goedige uitvinder, en Arden Cho speelt June, een meedogenloze premiejager. Lucian-River Chauhan is Teo, de idealistische zoon van The Mechanist, en James Sie speelt de fanfavoriete Kolenman, een groenteverkoper uit Omashu met bijzonder veel pech.

De Waterstammen
Amber Midthunder speelt Prinses Yue, de dochter van de leider van de Noordelijke Waterstam. A Martinez is Pakku, de ervaren waterstuurder van de Noordelijke Waterstam en de leermeester van Aang. Irene Bedard is verder Yagoda, een empathische genezeres onder de waterstuurders.

Joel Oulette speelt krijger Hahn, en Nathaniel Arcand speelt Arnook, de vader van prinses Yue en de leider van de Noordelijke Waterstam. Meegwun Fairbrother is Avatar Kuruk, een vorige Avatar met een getroebleerd verleden.

De Vuurnatie
Momona Tamada speelt Ty Lee, een van de beste vriendinnen van Prinses Azula. Thalia Tran is verder Mai, een tweede vriendin van Azula. Ruy Iskandar speelt Luitenant Jee, de eerste officier van Prins Zuko's schip. Hiro Kanagawa is Vuurheer Sozin, de ambitieuze vorige heerser van de Vuurnatie en de grootvader van Vuurheer Ozai.

C.S. Lee is Avatar Roku, de voorganger van Aang en afkomstig als Avatar uit de Vuurnatie. François Chau speelt The Great Sage, de vereerde spirituele leider van de Vuurnatie en de bewaker van Avatar Roku's graf. Ryan Mah is Luitenant Dang, Commandant Zhao's tweede man.

De Geestenwereld
George Takei vertolkt Koh, een oude, roofzuchtige geest. Randall Duk Kim is Wan Shi Tong, die verschijnt in de vorm van een gigantische uil.

Met zo'n lijst is het moeilijk om géén zin te hebben om de wereld van de Avatar opnieuw te bezoeken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-monsters zijn een keer géén zombies, maar wat dan wel?
Series / Nieuws

'The Last of Us'-monsters zijn een keer géén zombies, maar wat dan wel?

Het leven in een post-apocalyptische wereld een keer niet zonder de geijkte monsters.

De real-life serie The Last of Us die momenteel in de maak is gaat komend jaar in première. De serie draait om het leven van Joel en Ellie die zich een weg proberen te banen door een verscheurd landschap vol vijanden en monsters. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn deze monster dus geen zombies, maar wat zijn het dan wel?

Spelers van de originele computerspellen The Last of Us en The Last of Us 2 zijn bekend met de monsters uit de games. Ze duiken op de meest onverwachte momenten op en delen het voorkomen van de bekende zombies. Maar dit zijn dus eigenlijk gewone mensen. In de games, maar ook in de aankomende serie, zijn normale mensen ook tegenstanders maar de verwerpelijk lelijke monster zijn dus de 'geïnfecteerden'.

Technisch gezien geen zombies
Ze komen in een verscheidenheid aan soorten zoals de 'Runners', 'Stalkers' en 'Clickers'. Elk met hun eigen eigenschappen. Het waren eerst normale mensen maar zijn tragisch genoeg ten prooi gevallen aan een gevaarlijke schimmelinfectie. Deze infectie zorgt ervoor dat mensen agressief raken en elke niet-geïnfecteerde persoon aanvallen, die op hun beurt ook weer geïnfecteerd raken. Naarmate de schimmelinfectie groeit veranderen de mensen langzaam in vreselijk uitziende, monsterlijke wezens.

Ze zwalken, grommen en vallen in hordes aan. Het lijkt natuurlijk wel een beetje op dat het zombies zijn maar er zit een verschil: zombies behoren tot de ondoden. Het zijn mensen die eerst sterven en daarna tot 'leven' komen als zombies door magie of wetenschap. De 'geïnfecteerden' zijn dus wel degelijk nog levende mensen.

Het duurt nog even voor de serie uitkomt maar kijk hier alvast naar de eerste beelden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.