search
Deze peperdure serie op Netflix werd na 1 seizoen gecanceld
Series / Nieuws

Deze peperdure serie op Netflix werd na 1 seizoen gecanceld

Netflix cancelde door de jaren heen heel wat grote en kleine series na één seizoen.

In de beginjaren van Netflix en zijn Original Series op de streamingdienst werden er heel wat series opgestart. Zo kreeg de serie The Get Down maar liefst een budget mee van 120 miljoen dollar. Toch trok Netflix de stekker eruit na het eerste seizoen.

Netflix had dus grote ambitie met de serie die mede werd ontwikkeld door Baz Luhrmann, bekend van Moulin Rouge! en het recente Elvis. De serie werd echter slecht bekeken en de streamer zag de serie als een verliesgevende productie.

The Get Down kreeg geen tweede seizoen
De serie kreeg elf afleveringen, verdeeld over twee delen, en is nog steeds de duurste productie van Netflix. The Get Down was de eerste Original van Netflix die na één seizoen werd gecanceld.

Aan de ontvangst lag het niet. De Tomatometer staat op een prima 81 procent en de publieksscore kwam tot 88 procent.The Get Down
In The Get Down gaan we naar het New York van 1977. Zes getalenteerde en bezielde jongeren uit de South Bronx jagen hun dromen na. Ze willen met hun supersnelle beats de muziekgeschiedenis veranderen.

Het muzikale drama had rollen voor onder meer Justice Smith, Shameik Moore, Herizen F. Guardiola, Skylan Brooks, Tremaine Brown Jr., Yahya Abdul-Mateen II en Jimmy Smits. Nas had de voice-over.

Lijkt het je leuk om de serie alsnog te kijken? Dan vind je The Get Down uiteraard op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen