search
Groots plannen voor een 'The Walking Dead Universe'
Series / Nieuws

Groots plannen voor een 'The Walking Dead Universe'

Na het einde van The Walking Dead opent een volledig The Walking Dead-universum.

Het einde van The Walking Dead is na twaalf jaar in zicht. Althans, voor de hoofdserie die in 2010 begon. De wereld groeit, en blijft voorlopig nog groeien. Een heus The Walking Dead-universum lijkt op komst.

The Walking Dead heeft al meerdere spinoffs gehad, en spinoffs die nog steeds lopen. Maar er zitten er nog meer aan te komen. Afgelopen zondag ging het laatste seizoen van originele serie van start, en werd er tevens gehint naar het The Walking Dead-universum.

The Walking Dead-universum
AMC bracht een trailer uit om aan te tonen wat ze allemaal in petto hebben voor de The Walking Dead-franchise nadat de serie ten einde komt. En dat is best wel wat. In de clip zien we de titel van drie aankomende spinoffs voorbijkomen.

Het gaat om Dead City, Daryl Dixon en Rick & Michonne. De naam Dead City is nieuw, want deze serie met Maggie en Negan in de hoofdrol heette tot voor kort Isle of the Dead. Hierin reizen de twee geliefde personages af naar het door mensen verlaten New York, dat overlopen is door de lopende doden.

Daryl Dixon gaat, niet geheel verrassend, over Daryl Dixon. Geen enkel personage verscheen in meer afleveringen van The Walking Dead dan Daryl, dus dat hij zijn eigen spinoff krijgt is meer dan terecht.

Ten slotte keren Andrew Lincoln en Danai Gurira terug voor de serie Rick & Michonne, die gaat over het liefdesverhaal van de twee iconische personages die nu al een tijdje uit elkaar hebben geleefd. Ook zij verkennen een wereld die we nog niet eerder in The Walking Dead hebben gezien.

Alle drie de series moeten in 2023 verschijnen, net als het derde seizoen van Fear the Walking Dead, weer een andere langlopende The Walking Dead-spinoff.

Van een heus The Walking Dead-universum is wel te spreken dus. Houd het allemaal maar eens bij!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen