search
Ongelukje zorgde voor mooie scène in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Ongelukje zorgde voor mooie scène in 'House of the Dragon'

Koning Viserys en zijn broer prins Daemon beleven opvallend onderonsje.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van House of the Dragon gaat nu echt naar zijn einde. Afgelopen maandag verscheen op HBO Max aflevering acht en daarin was een mooi moment te zien tussen Koning Viserys en zijn broer prins Daemon.

Regisseur Geeta Patel sprak erover met Entertainment Weekly en gaf toe dat niet alles gepland was wat te zien was.

"Er was een moment in de troonzaal waar Daemon Viserys de trap naar de troon op hielp, want Viserys is zo zwak dat hij het zelf niet kan. Eerst komt er een soldaat naar Viserys toe, en Viserys schudt hem weg en zegt , 'Nee, nee, nee. Ik kan dit zelf doen.' Hij heeft zijn trots," legde Patel uit.

Kroon valt van hoofd
"En dan komt er een andere persoon naar hem toe en hij denkt dat het een soldaat is, maar dan is het zijn broer. Toen we dat aan het filmen waren, viel de kroon van Paddy's hoofd en Matt plukte het op en we gingen gewoon door," vervolgde de regisseur.

"We stopten niet met filmen. Het gebeurde tijdens dat moment. Daarna kwamen we gedrieën bij elkaar en ze zeiden: "Dit voelde goed. Dit voelde als het keerpunt in onze relatie.' Het was heel even stil."

Dankbaar voor mooi moment
"Ik was zo dankbaar dat het ongelukje gebeurde, dat de kroon van zijn hoofd viel omdat het, althans voor mij, een behoorlijk zwaar moment bleek te zijn en een behoorlijk keerpunt voor een verhaallijn die in de pilot was begonnen: Hé, ik wil je kroon en tegen het einde hier zet ik de kroon weer op je hoofd en help ik je naar je troon," sloot Patel af.

We hebben nog twee afleveringen te gaan en dat is seizoen 2 van House of the Dragon afgerond.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen