'Lord of te Rings'-serie was bijna op Netflix verschenen

Het bod van Netflix zou zelfs hoger hebben gelegen dan dat van Amazon...

Geoffrey Ketels, 11 oktober 2022 15:55

Er is al behoorlijk wat inkt gevloeid over de eerste serie van het door J.R.R. Tolkien gecreëerde Middle-earth, namelijk The Rings of Power. Ook nu weer is er toch best een opmerkelijk feit de wereld ingestuurd.
Het waren showrunners Patrick McKay en J.D. Payne die met een opmerkelijk verhaal kwamen. Er zijn de laatste tijd reeds verschillende berichten op het internet verschenen die stellen dat de rechten van The Lord of the Rings voor 250 miljoen dollar naar Amazon zijn gegaan. Deze geruchten werden door laatst genoemde zelfs bevestigd, alleen blijken ze nu toch niet helemaal te kloppen.

Hoger bod
Het bedrag van 250 miljoen dollar dat werd geboden op de rechten van The Lord of the Rings kwam er immers niet van Amazon, maar wel van Netflix! Amazon van haar kant had een bod uitgebracht dat tientallen miljoenen lager was gelegen. Uiteindelijk besloot het Tolkien Estate echter toch om met Amazon in zee te gaan.

De aanpak van Amazon bleek aanzienlijk beter in de smaak te vallen bij het Tolkien Estate omdat ze een zitje kreeg aan de creatieve tafel. Dat was iets wat Netflix niet kon bieden. Bovendien wou laatst genoemde blijkbaar gaan voor een Marvel Studios-achtige aanpak. Het had dan ook ideeën voor series rond personages als Aragorn en Gandalf. Het nalatenschap van Tolkien was hier blijkbaar zo van geschrokken dat ze niet met 's werelds grootste streamingdienst in zee wilden gaan.

Niet alleen Netflix en Amazon streden om de rechten. Ook HBO Max mengde zich in de debatten. Zij gooide echter tevens haar eigen ruiten in door aan te geven dat ze eigenlijk een soort van hervertelling van de boeken wou creëren. Ook hier bleek het Estate helemaal niet in geïnteresseerd te zijn.

Wil je graag The Lord of the Rings: The Rings of Power kijken? Dat is dus mogelijk op de streamingdienst Prime Video!
Lees meer over: The Lord of the Rings, The Rings of Power, serie, series, Netflix, Amazon, Prime Video

Populair nieuws