search
Waarom al die incest binnen de familie Targaryen in House of the Dragon?
Series / Nieuws

Waarom al die incest binnen de familie Targaryen in House of the Dragon?

Band met draken reden voor seks binnen de familie Targaryen.

Voor de vaste kijkers van Game of Thrones is het allemaal niet verrassend al die incestieuze scènes in House of the Dragon. Maar waarom deze voorkeur voor de eigen familie? Vooral bij de Targaryens is dat in het eerste seizoen van House of the Dragon schering en inslag.

Waarom trouwen Targaryens zo graag met hun broer, zus, neef, nicht, oom of tante? Waarom is het meest opwindende liefdesverhaal in de serie tussen oom en nicht?

Twee redenen waarom familie Targaryen verliefd lijkt op zichzelf
Targaryens hebben een speciale band met draken. Het is dus van groot belang dit stukje Targaryen-bloed niet kwijt te raken. Trouwen voor de liefde of voor een strategische samenwerking buiten de familie is natuurlijk interessant, maar dat halveert feitelijk de band met de draak. Tactisch dus om nakomelingen uit een dergelijk huwelijk vervolgens weer aan een Targaryen te koppelen.

Verder is er ook de profetie binnen de serie die zinspeelt op de komst van dood en kou uit het noorden en die stelt dat om de mensheid te laten overleven, een koning of koningin van Targaryen-bloed op de ijzeren troon moet zitten en het rijk moet verenigen.

Trouwen versterkt daarom niet alleen de greep van de Targaryens op de ijzeren troon maar helpt hen ook hun missie te vervullen om het rijk in de toekomst te redden van de White Walkers.

George R.R. Martin
George R.R. Martin heeft aangegeven dat gebeurtenissen en personages in de Song of Ice and Fire-boeken zijn gebaseerd op echte Europese koninklijke families waar dit soort familiare bijzonderheden natuurlijk ook speelden.

House of the Dragon zie je nu op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen