Topserie van Netflix is enorme bak onzin volgens Britse oud-premier

Oud-premier Engeland vindt Netflix-serie onzin

De Britse oud-premier John Major is absoluut geen fan van 'The Crown'.

Nina Beerendonk, 17 oktober 2022 16:42

Hoewel seizoen 5 van de succesvolle Netflix-serie The Crown in aantocht is, blijkt niet iedereen fan te zijn. De Engelse oud-premier John Major heeft namelijk veel kritiek op de serie.
De kritiek van Major kwam nadat er geruchten rondgingen dat er in het nieuwe seizoen van de serie een verhaallijn zou zitten waarin Prince Charles zijn moeder van de troon probeert te verbannen. In een scène zou Charles een gesprek voeren met Major om het plan te bespreken.

Privégesprekken met The Queen
Als reactie op deze geruchten omschreef Major de serie als 'een grote bak onzin'. Hij ontkent dat hij ooit gesprekken met Prince Charles heeft gehad over dit onderwerp. Ook veroordeelt hij dat er in de serie gesprekken worden nagespeeld tussen hem en The Queen, omdat dit volgens hem altijd privé moeten blijven.

Netflix heeft inmiddels op de kritiek gereageerd met het volgende statement: 'Seizoen 5 is een fictieve dramatisering, die zich voorstelt wat er achter gesloten deuren had kunnen gebeuren gedurende een belangrijk decennium voor de koninklijke familie – een decennium dat al nauwkeurig onderzocht en gedocumenteerd is door journalisten, biografen en historici.'

Moeilijke jaren
Seizoen 5 van The Crown zal gaan over één van de moeilijkste periodes uit de Britse monarchie, waaronder het rampjaar 1992 waarin drie koppels in de koninklijke familie uit elkaar gingen en er een brand uitbrak in Windsor Castle. De scheiding van Princess Diana en Prince Charles zal een grote rol spelen.

Seizoen 5 van 'The Crown' is vanaf 9 november te bekijken op Netflix.
Bron: The Guardian

Lees meer over: The Crown, Netflix

Populair nieuws