Het Britse koningshuis heeft over 'The Crown' een behoorlijk waardeoordeel

'The Crown' niet geliefd bij koningshuis

Nieuwe beelden vallen niet in goede aarde bij sommige leden van het koningshuis.

Glenn Walsh, 28-09-2022 06:00

De serie over Britse koningshuis The Crown is na het uitkomen van seizoen vier niet bij iedereen goed ontvangen. Sommige leden van het Britse koningshuis waren al lichtelijk gepikeerd en dit is er niet beter op geworden na het uitkomen van de teaser van seizoen vijf.
Seizoen vijf volgt het huwelijk tussen Prince Charles en Princess Diana, respectievelijk gespeeld door Dominic West en Elizabeth Debicki. Imelda Staunton speelt de rol van Queen Elizabeth II. Sinds het overlijden van laatstgenoemde heeft Koning Charles op de troon plaatsgenomen. Een wissel van de wacht die niet per sé fan van de serie hoeft te zijn

Waarschuwing vóór het kijken
Volgens een bron uit koninklijke kringen wilt Buckingham Palace voortaan een waarschuwing aan het begin van afleveringen van The Crown dat de serie een drama is, en geen documentaire. Daarnaast wordt het aankomende seizoen een uitbuiting genoemd en dat Netflix geen gêne heeft in het verminken van de reputatie van mensen.

Ook de regering van het Verenigd Koninkrijk heeft in 2020 geopperd om een disclaimer toe te voegen aan het begin van de serie. Volgens hen is The Crown een prachtig werk van fictie en dat Netflix dat bij het begin van de serie moet benadrukken. Daarnaast wordt gesuggereerd dat schrijver Peter Morgan de serie gebruikt om een republikeinse agenda door te drukken en de kijkers zich niet realiseren dat ze worden gemanipuleerd. Het is volgens hem een subtiele vorm van propaganda.

Seizoen vijf van The Crown is vanaf 9 november te streamen op Netflix.


Bron: IndieWire

Lees meer over: The Crown, Netflix, Dominic West, Elizabeth Debicki, Imelda Staunton

Populair nieuws