search
Deel jij je Netflix-account? In 2023 ga je daar extra voor betalen
Series / Nieuws

Deel jij je Netflix-account? In 2023 ga je daar extra voor betalen

Netflix account delen in toekomst niet meer mogelijk voor zelfde prijs

Vanaf 2023 gaat Netflix gebruikers laten betalen voor het zogeheten 'account sharing'. Goedkoop een account delen met mensen buiten je gezin, zoals je ouders, broer of zus is er vanaf 2023 dus helaas niet meer bij.

Netflix heeft een systeem getest waarmee ze account sharing zullen tegengaan. In dit kader gaat Netflix vanaf 2023 aan gebruikers vragen om hun thuislocatie op te geven. IP-adressen en serienummers van apparaten zullen worden gekoppeld aan een account. Zo zal Netflix kunnen achterhalen wanneer een account buiten het eigen huis op een ander apparaat wordt gebruikt.

In een aantal landen in Zuid Amerika dient er door Netflix-abonnees al 3 dollar extra betaald te worden voor account sharing.

Na twee weken extra betalen
In Nederland zal een toeslag, waarvan de hoogte nog onbekend is, onder andere in rekening worden gebracht indien een account langer dan twee weken buiten de thuislocatie wordt gebruikt. In die situatie is het volgens Netflix aannemelijk dat iemand anders meelift op het account. Dit geldt gelukkig niet voor mobiele apparaten.

Uitzondering mobiel
Mobiele apparatuur wordt natuurlijk ook buiten de thuislocatie gebruikt en zorgt voor verbinding met andere netwerken en andere IP-nummers. Vakantiegangers hoeven niet te vrezen. Indien je vier weken rondreist in Spanje, worden je geen extra kosten in rekening gebracht. Op mobiele apparatuur kan je Netflix-account dus wel langer dan twee weken buitenshuis worden gebruikt.

We zijn uiteraard benieuwd hoe de regels er nu uiteindelijk precies uit gaan zien en houden je op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen