Steeds meer duidelijkheid over 'Death Note'-serie van Netflix

Met de makers van Stranger Things aan boord moet dit een veel betere live-action versie van Death Note worden dan de eerdere Netflix-film.

Zilko Tarici, 23-10-2022 09:17

Halia Abdel-Meguid is ingehuurd om het script te schrijven voor de nieuwe live-action serie Death Note van Netflix. Ze zal tevens dienst doen als uitvoerend producent.
De serie werd in juli dit jaar al aangekondigd, maar heeft nul verbinding met de Netflix-film van Adam Wingard uit 2017. In plaats daarvan wordt het een geheel nieuwe verfilming van het bronmateriaal van schrijver Tsugumi Ohba en tekenaar Takeshi Obata.

Nieuwe kansen
In de manga volgen we een tiener die een zwart notitieboek vindt waarmee hij controle heeft over leven en dood. De serie wordt geproduceerd door Stranger Things-bedenkers Matt en Ross Duffer en hun productiemaatschappij Upside Down.

Abdel-Meguid is al heel lang fan van de manga-reeks, spreekt vloeiend Japans en heeft lange tijd in Tokio gewoond. Ze werkte onlangs ook mee met de Duffers aan het schrijven van het script van Stephen King-verfilming The Talisman. De ideale kandidaat dus voor Death Note!

Het is nog onduidelijk wanneer de Death Note-serie naar Netflix komt.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: Stranger Things, Death Note, Halia Abdel Meguid, Duffer Brothers, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in