search
'Dahmer' doet iets dat niet vertoond werd sinds 'Stranger Things' seizoen 4
Series / Nieuws

'Dahmer' doet iets dat niet vertoond werd sinds 'Stranger Things' seizoen 4

De populaire serie 'Dahmer' behaalt een mijlpaal die ook 'Stranger Things' eerder al behaalde.

De Netflix-serie Dahmer heeft iets bereikt wat na het vierde seizoen van Stranger Things nog geen enkele andere serie gelukt was. De serie staat nu namelijk op nummer 1 in de Nielsen charts.

De Nielsen charts is een hitlijst die de prestaties van series op streamingdiensten meet. Deze week staat de première van Dahmer op de eerste plek van de lijst, met maar liefst 3,7 miljard bekeken minuten. Dit is het op 9 na hoogste aantal dat ze ooit hebben waargenomen.

Waarom is Dahmer zo'n succes?
De serie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer kwam op het perfecte tijdstip voor Netflix. De streamingdienst heeft het hele jaar namelijk al succes gehad met waargebeurde misdaadverhalen, zoals Inventing Anna en Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.

Daarnaast waren horror fans waarschijnlijk op zoek naar series met duistere onderwerpen om zich voor te bereiden op Halloween. Dat, gecombineerd met Ryan Murphy's talent om waargebeurde verhalen op het scherm te brengen op lugubere wijze, lijkt de reden te zijn geweest dat de serie zo'n succes is geworden.

De 10 afleveringen van Dahmer zijn te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen