search
Netflix geeft tekst en uitleg over bekritiseerde 'Dahmer'
Series / Nieuws

Netflix geeft tekst en uitleg over bekritiseerde 'Dahmer'

Heeft Jeffrey Dahmer meer slachtoffers gemaakt dan hij heeft toegegeven?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De misdaden van seriemoordenaar, necrofiel en kannibaal Jeffrey Dahmer zijn weer groot in het nieuws door de gedramatiseerde Netflix serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Maar wat is feit en wat is fictie?

Niet te harden
In de serie wordt de stank uit Dahmer's appartement genoemd. Die was echt, en zo erg dat het hele appartementencomplex er naar rook. Het zorgde er zelfs voor dat bewoners de huur opgezegden en vertrokken. Als Dahmer erop aangesproken werd, veranderde hij van onderwerp of kocht een schoonmaakmiddel.

De verdachte boterham
Buurvrouw Pamela Bass kreeg van Dahmer in de serie een boterham voorgeschoteld, waarvan ze tot op de dag van vandaag niet zeker is of daar menselijke resten in hebben gezeten. Bass' verhouding tot Dahmer was overigens in het echt minder vijandelijk dan in de serie. Ze kocht zelfs ooit een bank van hem.

Onbekende slachtoffers?
Dahmer heeft, in gesprekken met de politie, bekend tot het doden van zeventien jongens en mannen. Maar klopt dit wel? Het is immers bekend dat veel seriemoordenaars ook wel slachtoffers verzwijgen. Zo zijn er nog steeds verdwijningen die met Dahmer in verband gebracht zouden kunnen worden.

Zoals bovenbuurman Dean Vaughn, wiens verkrachting en verwurging door de politie nooit in connectie met Dahmer is bekeken. En dan is er nog Adam Walsh, de vermoorde zoon van America's Most Wanted host Josh Walsh. Later hebben ooggetuigen Dahmer in de speelgoedzaak gezien waar Walsh uit verdwenen is.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story kun je nog steeds zien zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen