search
Grote stap voor de duistere opvolger van 'The Batman'
Series / Nieuws

Grote stap voor de duistere opvolger van 'The Batman'

De hoog geanticipeerde 'The Batman' spin-off heeft een nieuwe showrunner gevonden.

De geplande spin-off van The Batman dat zich afspeelt in het welbekende Arkham Asylum heeft een nieuwe showrunner gevonden. Variety stelt dat filmmaker Antonio Campos in het project betrokken is.

Variety meldt dat Campos showrunner en executive producer van de spin-off zal zijn wanneer deze gemaakt zal worden. Wanneer de spin-off gemaakt zal worden kan nog een puntje zijn, aangezien Campos al de derde schrijver is sinds de aankondiging van de serie in juli 2020.

Sinds deze aankondiging heeft de serie al enkele transformaties ondergaan. Eerst zou het een dramaserie zijn over de Gotham City Police Department. Later werd bekend dat het toch over Arkham Asylum zou gaan.

Eerdere onenigheden
Eerder waren Terence Winter en Joe Barton aangewezen om de serie te schrijven. Beiden hebben echter afstand genomen van deze taak, voornamelijk door creatieve onenigheden.

De kans dat Campos wel een blijvende schrijver is is groter aangezien hij al een geschiedenis heeft met het schrijven voor HBO. The Staircase is een serie op HBO Max die door hem geschreven en geregisseerd is.

De Arkham spin-off heeft Matt Reeves als executive producer door middel van zijn 6th & Idaho team, dit is onderdeel van zijn gehele deal met Warner Bros onder wie hij meerdere Warner series zal helpen maken. Deze zijn verdeeld over verschillende platforms. Hier valt ook de streamingdienst HBO Max onder.

Deze Batman spin-off is niet het enige The Batman project waar Reeves aan werkt. Hij is ook bezig met het ontwikkelen van een The Penguin serie met Colin Pharell in de hoofdrol.

Aanbevolen artikelen