search
Deze 3 ijzersterke films wil je deze week niet missen
Films / Featured

Deze 3 ijzersterke films wil je deze week niet missen

Een horrorfilm met een twist, een geslaagd rechtbankdrama en de biografie van een jazzlegende.

Meerdere streamingdiensten vechten deze week om de aandacht met zojuist uitgebracht films. De redactie van FilmTotaal recenseerden er meerdere van - hieronder een kort overzicht van het beste wat het VOD-landschap deze week te bieden heeft!

Ostatnia Wieczerza | Netflix
Het verraste recensent Terrence Shea hoe goed deze voorspelbare horrorfilm erin slaagde om in de laatste akte een originele twist te geven aan het verhaal. Hij gaf de film over een undercover monk in een abdij hiervoor 3 sterren.

Hij verklapt vast: "Dan komt het moment waarop de zaken anders lopen dan gedacht en word je uit je automatische kijkershouding geschud. De voorspelbaarheid is van tafel. Dat is leuk, zo leuk zelfs dat de makers het moment aangrijpen om even wat humor te injecteren."

Lees de rest van de recensie.

Argentina, 1985 | Prime Video
Dit goed uitgevoerde rechtbankdrama vertelt het verhaal van de strafzaak van één van de militaire leiders van het vorige Argentijnse regime. Het is een goede geschiedenisles en een pakkend verhaal in één, wat recensent Jacoline Maes beloont met 3.5 sterren.

Ze vindt: "'Bij 'Argentina, 1985' zit je dus goed voor een belangrijke geschiedenisles die op een overtuigende wijze gebracht wordt. Door de goede vormgeving, het sterke script en een acteerprestatie waar je u tegen zegt is de film meer dan een Wikipediapagina die naar het visuele medium is vertaald. Daarnaast weet de film door humor en de optimistische afloop de kijker ook nog met een goed gevoel achter te laten."

Lees de rest van de recensie.

Louis Armstrong's Black & Blues | Apple TV+
Deze documentaire duikt in het persoonlijke archief van de muzieklegende om zijn leven zorgvuldig en onbeschaamd te reconstrueren. Kaj van Zoelen beoordeelde de biografie met 3.5 sterren.

Hij stelde:"'Louis Armstrong's Black & Blues' maakt de belofte van de marketing niet helemaal waar dat dit zijn verhaal in zijn eigen woorden is. Dat zijn brieven daarbij voorgelezen worden door de héél anders klinkende rapper Nas vormt daarbij een extra groot contrast met zijn eigen stem. Daarnaast vallen de filmmakers in een paar valkuilen van de biografische documentaire."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen