search

Ons nieuws van zaterdag 29 oktober 2022

'The Witcher' Henry Cavill in Netflix topserie stopt ermee!
Series / Nieuws

'The Witcher' Henry Cavill in Netflix topserie stopt ermee!

'The Witcher' stopt ermee en moet worden vervangen door een andere hoofdrolspeler

Behoorlijk onverwacht nieuws ten aanzien van Netflix hitserie 'The Witcher'. Henry Cavill stopt in zijn hoofdrol als Geralt of Rivia na het derde seizoen. Er is immers ook al een vervanger bekend en wat voor één!

Niemand minder dan filmster Liam Hemsworth (bekend van The Hunger Games) zal Henry Cavill vervangen in het vierde seizoen van de serie.

Derde seizoen nog geen wijziging
In het derde seizoen, dat pas in de zomer van volgend jaar wordt uitgezonden, zal Cavill de rol nog spelen. Eerder deze week onthulde Cavill al dat hij zal terugkeren in de rol van Superman. Nu maakt hij dus ook bekend te stoppen als Geralt of Rivia:"Mijn reis als Geralt of Rivia was gevuld met monsters en avonturen, maar helaas, ik zal mijn medaillon en mijn zwaarden voor seizoen 4 moeten neerleggen."

Verklaring Hemsworth
Hemsworth zelf zegt in een verklaring: "Als Witcher-fan ben ik dolgelukkig met de mogelijkheid om Geralt of Rivia te spelen. Henry Cavill is een ongelooflijke Geralt geweest en ik ben vereerd dat hij mij nu de kans geeft de teugels van hem over te nemen en hij mij toestaat de zwaarden van de Witte Wolf op te pakken voor het volgende hoofdstuk van zijn avontuur."

Kijk de serie op NetflixInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onbegrijpelijk dat deze scènes uit 'House of the Dragon' zijn geknipt!
Series / Nieuws

Onbegrijpelijk dat deze scènes uit 'House of the Dragon' zijn geknipt!

Een bloemlezing van de scènes die \'House of the Dragon\' niet haalden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is natuurlijk bekend dat niet alle scènes die geschoten worden ook daadwerkelijk in een serie belanden. Een aantal scènes die House of the Dragon niet haalden, zouden echter een grote invloed op het verhaal hebben gehad.

Hier een overzicht van een aantal belangrijke gefilmde scènes die uit de definitieve versie zijn verwijderd.

Daemon troost dochters
Allereerst een scène waarin Daemon Targaryen zijn dochters troost na de dood van hun moeder, Laena Velaryon. Door deze scène te verwijderen wordt Daemon nog meer afgeschilderd als schurk die nergens om geeft. Het feit dat een andere scène waarin hij op zee zat terwijl zijn dochter doodgeboren was, ook werd weggesneden, voedt dit gegeven nog meer.

Rhaenyra en Alicent
Er zijn ook een aantal scènes tussen de jonge Rhaenyra en Alicent geknipt. Zo hebben we nooit gezien hoe Rhaenyra haar vriendin Alicent hielp zich voor te bereiden op de bruiloft, hoewel foto's van de scène wel degelijk online verschenen zijn.

We hebben ook nooit gezien hoe Rhaenyra Alicent confronteerde met het feit dat ze wist dat Alicent op het punt stond met haar vader, King Viserys, te trouwen. Een scène die nog meer drama had toegevoegd aan de relatie van het duo.

Viserys gebroken na dood Aemma en Baelon
Een andere scène die nooit uitgezonden is, toonde koning Viserys die kapot was na de dood van zijn vrouw Aemma en zijn zoon Baelon die de bevalling beiden niet overleefden.

Biseksuele Daemon
Onder de scènes die de finale niet haalden, zijn ook het moment waarop Daemon en Rhaenyra hun kinderen naar de Red Keep brengen en Viserys die zijn broer de profetie probeert te vertellen waar hij zo veel om gaf. Ook de scène die bevestigde dat Daemon "een biseksuele koning" was, is nooit in beeld gekomen.

Blu-Ray
Het lijkt er nu op dat deze en andere verwijderde scènes ook niet op Blu-Ray worden uitgebracht. Zo gebeurde dit eerder wel bij Game of Thrones. Dit heeft al tot enige verontwaardiging geleid bij de die-hardfans die de scènes nog steeds willen zien, zij het niet als onderdeel van de show.

Zie het nodige beeldmateriaal hier: TwitterlinkInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'CSI: Vegas' geeft "dode TikTokker" een rol in de serie
Series / Nieuws

'CSI: Vegas' geeft "dode TikTokker" een rol in de serie

Deze TikTokker zal binnenkort te zien zijn als lijk in de serie 'CSI: Vegas'.

CSI: Vegas heeft voor seizoen 2 van de serie TikTokker Josh Nalley gevraagd om een lijk te spelen, nadat hij hun aandacht trok door op zijn TikTok-account als lijk te poseren.

CSI: Vegas is de meest recente spin-off van de originele CSI-serie. Het is de enige spin-off van CSI die op het moment nog loopt. De serie zit nu in zijn tweede seizoen en focust op de rechercheurs Maxine Roby en Catherine Willows in Las Vegas.

Overtuigende acteerprestatie
Daarnaast zal er nu dus ook een TikTokker te zien zijn in de serie. Nalley, die op TikTok de gebruikersnaam @living_dead_josh heeft, trok de aandacht van de serie door in zijn macabere en humoristische filmpjes te poseren als een lijk.

Hoewel hij geen acteerervaring heeft, deed hij het zo overtuigend dat CBS hem een mail stuurde om hem te vragen in de serie te verschijnen: 'Ik kreeg een e-mail van CBS dat ze me op TikTok hadden gezien en ze me een rol wilden aanbieden. Eerst geloofde ik het niet, maar toen gaven ze me een vliegticket naar Californië'.

CSI: Vegas is te zien op Videoland.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer eens goed nieuws voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Eindelijk weer eens goed nieuws voor 'The Walking Dead'

Danai Gurira heeft bekend gemaakt wanneer de spin-off over Michonne en Rick Grimes begint met filmen.

Eindelijk is er een keer goed nieuws voor fans van The Walking Dead. Actrice Danai Gurira heeft namelijk onthuld wanneer de spin-off van haar personage Michonne begint met filmen.

De spin-off zal focussen op het liefdesverhaal tussen Michonne en Rick Grimes. In Michonne's laatste aflevering in The Walking Dead vindt ze bewijs dat Rick nog leeft, dus gaat ze naar hem op zoek. Deze zoektocht zal dan ook zijn waar de spin-off over gaat.

Een episch liefdesverhaal
In een interview heeft Gurira nu onthuld dat het filmen van de spin-off begint in januari 2023. Ook vertelt ze dat zij zelf co-creator is van de serie, samen met The Walking Dead-schrijver en producer Scott Gimple.

Gurira wil graag een meeslepend verhaal creëren voor fans van Michonne en Rick Grimes en beschrijft de spin-off als 'een episch liefdesverhaal' en een 'prestigieuze miniserie'.

Het is nog niet duidelijk wanneer de spin-off te zien zal zijn, maar waarschijnlijk wordt dit ergens in het najaar van 2023. Ook is de titel van de serie nog niet bekend gemaakt.

The Walking Dead is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor 'Black Mirror'-achtige sci-fi serie 'Circuit Breakers'
Series / Trailer

Trailer voor 'Black Mirror'-achtige sci-fi serie 'Circuit Breakers'

'Circuit Breakers' mikt met nieuwe sci-fi serie op jongere kijker

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De anthologie serie is vaak een geweldige manier om korte verhalen te vertellen. Denk aan Black Mirror, The Twilight Zone en Love, Death & Robots. Met Circuit Breakers mag Apple TV+ zich ook in dit rijtje voegen.

De jongere kijker
Circuit Breakers speelt enkele jaren in de toekomst, waar de wetenschap verder ontwikkeld is. In zeven afleveringen van een half uur spelen middelbare scholieren de hoofdrol.

Waar series als Black Mirror gericht zijn op volwassenen, is deze nieuwe serie geheel gericht op de jongere kijker. Problemen waar de jeugd tegenaan loopt, bijvoorbeeld de ouderlijke toezicht op elektronica, worden onderdeel van deze zeven korte films.

Kindertelevisie
Met Circuit Breakers is Apple TV+ bezig aan een lange rij baanbrekende producties als het gaat om jeugdprogramma's, zoals prijswinnaar El Deafo en een nieuwe Fraggle Rock film, Fraggle Rock: Return to Fraggle Rock en ook Harriet the Spy, in samenwerking met de Jim Henson Studios.

De nieuwe trailer voor Circuit Breakers zie je hier!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenker 'Hannibal' reageert op beschuldiging 'queerbaiting'
Series / Nieuws

Bedenker 'Hannibal' reageert op beschuldiging 'queerbaiting'

Is de relatie tussen Will Graham en Hannibal Lecter 'queerbaiting'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hannibal, de serie gebaseerd op de boeken van Thomas Harris, hield de kijker van 2013 tot 2015 in zijn greep. Nog steeds wachten de fans op het kleinste beetje nieuws van een vierde seizoen.

In de serie spelen de seriemoordenaar en kannibaal Hannibal Lecter gespeeld door Mads Mikkelsen en FBI profiler Will Graham (Hugh Dancy) drie seizoenen lang een gevaarlijk en intens kat-en-muisspel. Vaak zo intens dat het de vraag is of er misschien geen homoseksuele ondertoon in zit. Dit leidde tot beschuldigingen van queerbaiting aan het adres van bedenker Brian Fuller.

Cynisch en een beetje kloterig
Fuller, die eerder de LGBTQ+ docuserie Queer For Fear voor de horror streaming site Shudder maakte, houdt wel van queer subtext in zijn werk. In een recentelijk interview met IndieWire gaat Fuller in op deze beschuldigingen:

"Ik ben trots op de expliciete queerness van die relatie. De groeiende relatie tussen Will en Hannibal voelde nooit als uitbuiting. Het voelde authentiek aan: iemand die zich ooit als heteroseksueel identificeerde in een complexe, intieme relatie met iemand van het zelfde geslacht," vindt Fuller. "Om het weg te zetten als queerbaiting is, eerlijk gezegd, cynisch en een beetje kloterig.".

Modewoord
Fuller gelooft niet in queerbaiting: "Ik denk dat het een modewoord is voor mensen om iets te vinden of te klagen omdat ze vinden dat ze zijn gedupeerd of misleid."

Op dit moment is de serie in Nederland nergens te streamen, behalve op de site van NBC.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote veranderingen voor Rhaenyra in seizoen 2 van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Grote veranderingen voor Rhaenyra in seizoen 2 van 'House of the Dragon'

Rhaenyra wordt in seizoen 1 geteisterd door heel veel verschillende keuzes, maar hoe zal ze hier mee omgaan in het tweede seizoen van 'House of Dragon'?

De House of the Dragon-ster Emma D'Arcy vertelde over wat er komen gaat voor Rhaenyra in het tweede seizoen.

In seizoen 1 wilde Rhaenyra graag de vrede bewaren. Dit terwijl er een burgeroorlog aan zit te komen in de Zeven Koninkrijken.

In aflevering 10 van seizoen 1 probeert Rhaenyra een bondgenootschap te creëren die haar aanspraak op de IJzeren Troon zal erkennen.

Dit zorgt echter voor de dood van haar zoon, Luke. Dit is een hele grote verandering in het leven van Rhaenyra waar ze in seizoen 2 mee geconfronteerd zal worden.

Emma D'Arcy over Rhaenyra
Volgens Emma D'Arcy zal Rhaenyra helemaal anders zijn in seizoen 2. Volgens haar zal ze meer ongebonden zijn. Ook vertelde D'Arcy dat haar personage meer op haar instincten gaat vertrouwen.

In een interview met Entertainment Weekly vertelde Emma D'Arcy meer over haar personage.

"Op het moment dat ze het nieuws van het overlijden van Luke ontvangt, brokkelt die bemiddelingspoging af. Ik denk niet dat er meer bandbreedtes zijn om haar aard te onderdrukken en te onderdrukken…".

"Ik ben enthousiast om te ontdekken wat er gebeurt als Rhaenyra minder navigeert en meer handelt op haar instincten en verlangens. Om zoveel legitieme redenen heeft ze haar handen praktisch vastgebonden gedurende seizoen 1".

Kijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit heeft Ben Barnes te zeggen over de Darkling in 'Shadow and Bone'
Series / Nieuws

Dit heeft Ben Barnes te zeggen over de Darkling in 'Shadow and Bone'

De Darkling is de grote slechterik van 'Shadow and Bone', maar toch ziet Ben Barnes iets menselijks in hem.

Shadow and Bone was een groot succes. Het was zelfs even de meeste gekeken serie op Netflix!

De grote slechterik van het verhaal is de Darkling (Ben Barnes). Hij is het perfecte personage dat je met liefde moet haten.

De Darkling is echter niet door en door slecht. Hij is eerder een grijs personage en dat maakt hem tot zo'n goede slechterik.

Mensen kunnen met hem sympathiseren en ergens heeft hij nog wel wat menselijkheid in zich.

Ben Barnes over de Darkling
Ben Barnes sprak over de menselijkheid van de Darkling. Hij vertelde dat hij de Darkling zag als een persoon die heel veel te lijden heeft gehad.

Dit is wat hij zei: "Hij is nogal emblematisch voor iets duisters en kwaads in de boeken, na de eerste, dus mijn missie was om ervoor te zorgen dat hij een echt persoon is, die lijdt aan de dingen waaronder hij lijdt".

"Er zijn gevolgen van die dingen in de echte wereld, en de relaties, hoe ze tot stand komen en hoe ze verbroken worden, of ze nog te redden zijn, welke nieuwe verbindingen hij kan smeden om hem op zijn reis te helpen, terwijl hij dit representeert en niet terugdeinst van het feit dat dit de slechterik is."

"Welke onderdelen van wat hij doet zijn begrijpelijk? Welke onderdelen kun je niet door de vingers zien? Al die dingen dwaalden rond in mijn hoofd terwijl we aan het filmen waren"
.

Kijk hier Shadow and BoneInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler Evan Peters is helemaal klaar met 'Dahmer'
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler Evan Peters is helemaal klaar met 'Dahmer'

Evan Peters was fenomenaal in 'Dahmer', maar voorlopig is hij helemaal klaar met thrillers en horror.

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer was een gruwelijk succes op Netflix. De serie vertelde het verhaal van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer.

Jeffrey Dahmer werd gespeeld door de getalenteerde Evan Peters. Hij was hiervoor vooral bekend om zijn rol als Quicksilver in de X-men films.

Hiervoor speelde hij verschillende personages in American Horror Story. Hij speelde onder andere seriemoordenaars en verwrongen personages.

Klaar met Dahmer
Evan Peters heeft dus vooral in heel veel horror en thrillers gespeeld. Nu is hij voorlopig even klaar met deze genres en wil iets totaal anders gaan doen.

Peters wil voor zijn komende film een romantische komedie gaan doen. Dat is iets waar we hem nog niet in gezien hebben.

Hij wil even een pauze nemen van alle intense personages die hij tot dusver gespeeld heeft. Peters wil nu wat luchtigs en wat grappigs tussendoor doen.

Er zijn nog geen aankondigingen over wat voor romantisch komedies hij echt gaat doen.

Bekijk hier DahmerInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Game of Thrones' spin-offs in aantocht!
Series / Nieuws

Nieuwe 'Game of Thrones' spin-offs in aantocht!

HBO is gelukkig nog altijd spin-offs van 'Game of Thrones' aan het ontwikkelen.

House of the Dragon is de eerste spin-off die ons weer heeft teruggebracht naar het Westeros van Game of Thrones. House of the Dragon concentreert zich op een tijd waarin de Targaryens op het hoogtepunt van hun macht waren, maar er zijn natuurlijk nog veel meer potentiële verhalen te vertellen over Westeros.

Tijdens een gesprek met Vulture onthulde HBO-baas Casey Bloys dat HBO nog steeds bezig is met het ontwikkelen van spin-offs.

Eerst gewoon seizoen twee
"Ik denk dat de eerstkomende serie waarschijnlijk gewoon het tweede seizoen van 'House of the Dragon is", onthulde Bloys. "Ik probeer niet te veel commentaar te geven op de ontwikkelingen, dus er valt ook niet veel te zeggen, behalve dan dat wanneer we een verhaal vinden waar George R.R. Martin (de schrijver van Game of Thrones) blij mee is en waar wij blij mee zijn, dat we dan verder gaan."

Tales of Dunk and Egg
HBO ontwikkelt een aantal series ontwikkeld die zich afspelen in het Game of Thrones-universum. Eén van de projecten die naar verluidt in ontwikkeling is, is een serie gebaseerd op het boek Tales of Dunk and Egg.

Verhaal van Jon Snow
Game of Thrones-maker George R.R. Martin vertelde onlangs over een in ontwikkeling zijnde spin-off van Jon Snow. In een blogpost onthulde hij dat hij samenwerkt met Kit Harington (de acteur die Jon Snow speelt) aan de serie.

De fans moeten dus nog even wachten, maar er zit nog genoeg Westeros in het vat! Kijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter'-acteur worstelt zich een weg door een post-apocalyptisch landschap
Series / Nieuws

'Harry Potter'-acteur worstelt zich een weg door een post-apocalyptisch landschap

In nieuwe beelden laat Daniel Radcliffe zien dat hij zijn tovenaarsjaren gepasseerd is.

Na 10 jaar lang Harry Potter gespeeld te hebben timmert Daniel Radcliffe al een behoorlijk aantal jaar aan de weg als gerenommeerd acteur. Sinds 2019 speelt hij in de serie Miracle Workers en zojuist zijn nieuwe beelden uitgebracht van het aankomende vierde seizoen.

De serie waar onder andere Steve Buscemi, Jon Bass en Lolly Adefope in spelen weet het vierde seizoen aan te kondigen onder de naam End Times. Daniel Radcliffe zit echter niet stil. Binnenkort komt Weird: The Al Yankovic Story uit waarin hij de rol van de extravagante zanger/entertainer Weird Al Yankovic zal spelen.

Meeste lol die ik ooit op een set heb gehad
Radcliffe vertelde in een eerder interview over de aankomende serie van Weird Al Yankovic dat hij nog nooit zoveel lol op de set heeft gehad. Hij voegde daar ook aan toe dat als je geen lol kan hebben op de set over een film van deze gozer, wat ben je dan aan het doen met je leven?

Ook werd hem gevraagd of hij ooit de rol van Wolverine zou spelen. Er speelden namelijk wat geruchten dat hij de bekende rol van Logan oftewel Wolverine uit de X-Men verhalen zou spelen. Hij weet dit tot op heden te ontkrachten. Hij is wel vereerd dat men aan hem denkt maar hij gokt dat hij louter beschouwd wordt voor de rol vanwege zijn korte lengte. Hij denkt niet dat ze bij Marvel van Hugh Jackman naar Daniel Radcliffe gaan. Maar wie weet.

Kijk hieronder naar de nieuwe trailer van Miracle Workers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' en 'The Sandman'-schrijvers hebben bloedhekel aan series die afwijken van origineel
Series / Nieuws

'Game of Thrones' en 'The Sandman'-schrijvers hebben bloedhekel aan series die afwijken van origineel

De schrijvers weten vooral het eigen pad opgaan van producers af te keuren.

Veel fans zullen zich het laatste seizoen van Game of Thrones nog wel herinneren. De immer populaire en vooral geliefde serie heeft tijdens het laatste seizoen veel kwaad bloed gezet bij fans. De serie was al voorbij het bronmateriaal van George R.R. Martin en nu vertelt hij wat hij hier precies van vindt.

Het was al een tijd bekend dat de tijdlijn van het verhaal uit de serie Game of Thrones de boeken voorbij zou gaan. Schrijver van de boeken waar de serie op gebaseerd is George R.R. Martin was nog volop aan het schrijven toen de producenten van de serie hun eigen pad opgingen. Volgens velen werd de serie hier niet bepaald beter op. In een recent interview vertelt hij dat de mensen die dit doen "volslagen idioten" zijn.

Nee, ik doe het zelf wel
Tijdens de promotie van zijn boek The Rise of the Dragon: An Illustrated History of the Targaryen Dynasty kwam hij naast schrijver van de Netflix's hitserie The Sandman Neil Gaiman te zitten en werden hen vragen gesteld over hoe dicht Hollywood producers bij het oorspronkelijk verhaal moeten blijven.

Martin vertelde dat het altijd een goede vraag is. Hij zegt ook dat in Hollywood er zo'n gezegde is als producers een geadapteerd verhaal willen brengen dat ze zeggen "Nee ik ga mijn eigen weg in. Hij heeft daar een bloedhekel aan. Ook Gaiman onderschrijft dit. Mensen hebben al 30 jaar lang The Sandman proberen te maken op hun eigen manier, zonder überhaupt het verhaal te hebben gelezen.

Gelukkig zijn de meeste mensen over het algemeen blij met de series. Kijk Game of Thrones en het recente House of the Dragon op HBO Max en The Sandman op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Producent 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' bijt van zich af
Series / Nieuws

Producent 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' bijt van zich af

Producent van de Dahmer documentaire heeft naar eigen zeggen wel degelijk families slachtoffers benaderd.

De producent van de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story heeft afgelopen donderdagavond dan eindelijk gereageerd op alle beweringen dat hij niemand van de families van de slachtoffers benaderd zou hebben.

De producent, Ryan Murphy woonde donderdag een persevenement ter ere van de serie bij in het DGA Theatre in Los Angeles.

Drie en half jaar onderzoek
Hij heeft aangegeven dat hij een groep onderzoekers gebruikte om meer dan drie en een half jaar onderzoek te doen naar de waargebeurde verhalen van de moorden op de Dahmer. Hij voegt eraan toe dat de productie twintig families en vrienden van de slachtoffers heeft benaderd tijdens het schrijfproces van de serie om verdere input te krijgen, maar niemand reageerde.

Niet waarheidsgetrouw
De serie heeft inmiddels ook geleid tot enige controverse over in hoeverre de serie waarheidsgetrouw is met journalist Anne Schwartz, die het verhaal van de moorden op Dahmer eerder opschreef en stelt dat de serie niet veel gelijkenis vertoont met de feiten van de zaak.

De storm rond de serie is dus nog altijd niet gaan liggen.

Zin om dit gruwelijke verhaal te bekijken? Hier de link naar NETFLIXInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde 19 series toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde 19 series toe afgelopen week

Disney+ liet zijn aanbod behoorlijk groeien de afgelopen paar dagen, als we dit zo zien.

10 nieuwe afleveringen en in totaal negen nieuwe series. Met 19 toevoegingen was het werkelijk topdruk op Disney+!

The Mysterious Benedict Society (seizoen 2): 'De Mysterious Benedict Society' volgt vier begaafde weeskinderen die door een excentrieke weldoener worden gerekruteerd voor een geheime missie.

The Good Doctor (seizoen 1-4): Een jonge chirurg met Savant syndroom is aangenomen op de pedriatrishe eenheid van een prestigieus ziekenhuis.

The Boss (seizoen 1): Eliseo is de conciërge van een luxueus appartementencomplex. Op het eerste gezicht is Eliseo vriendelijk en gehoorzaam.

Sumo Do, Sumo Don't (seizoen 1): Ryota Moriyama, laatstejaars op de Kyoritsu-universiteit, krijgt een baan aangeboden bij een topbedrijf, maar wordt gedumpt door Saki Nishino.

Star Wars: Tales of the Jedi (seizoen 1): Een zesdelige serie met verhalen over de Jedi uit het prequel-tijdperk. Een kijkje in het leven van twee heel verschillende Jedi: Count Dooku en Ahsoka Tano.

Shadow Detective (seizoen 1): Taekrok, een oudere rechercheur die op 't punt staat met pensioen te gaan, krijgt een bedreigend telefoontje van een onbekende man en wordt vals beschuldigd van moord.

Boris (seizoen 1-4): Meer dan tien jaar zijn verstreken, en het team van Boris is niet langer werkzaam voor de omroep, maar voor een supermachtig platform.

American Superstar (seizoen 1): Docuserie met zeldzame beelden en persoonlijke details over de trendsetters die de Amerikaanse cultuur hebben gevormd.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Pink Lie (S01E05)
May It Please The Court (S01E11 en S01E12)
The Kardashians (S02E06)
Black Rock Shooter: Dawn Fall (S01E02)
Andor (S01E08)
The Mighty Ducks: Game Changers (S02E05)
The Walking Dead (S11E20)
Women in Taipei (S01E07)
Welcome to Wrexham (S01E06)
The Old Man (S01E06)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max voegde deze 16 series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

HBO Max voegde deze 16 series nieuw toe

Check hier het hele overzicht met alles wat nieuw is toegevoegd aan HBO Max.

Deze week was het druk op HBO Max, met maar liefst 16 nieuwe toevoegingen. Het gaat om zes series met nieuwe seizoenen en 10 nieuwe afleveringen.

Joe Pera Talks With You (seizoen 1): Een onderwijzer in het noorden van Michigan verdiept zich in onderwerpen als pannenkoeken, blauwe bessen, eieren, toast, worst, Engelse muffins, koffie, sinaasappelsap, esdoornsiroop, wafels, maïsbrood en aardbeien.

Housing Complex C: Kimi woont in een klein wooncomplex in het slaperige kustplaatsje Kurosaki. Maar overal waar Kimi gaat, lijken problemen haar te achtervolgen en al snel komen er gruwelijke incidenten.

Selena + Chef (seizoen 4): Sinds social distancing thuis, heeft Selena Gomez meer tijd in de keuken doorgebracht dan ze ooit had gedacht.

Legendary (seizoen 3): De vogueteams (ook wel houses genoemd) komen rechtstreeks uit de ondergrondse ballroomcultuur. Ze moeten het tegen elkaar opnemen op ongelooflijke bals en misselijkmakende mode presenteren om als 'legendarisch' bestempeld te worden.

Garcia (seizoen 1): In een hedendaags Spanje, verdeeld en op de rand van politieke chaos, stuit de onderzoekende millennial Antonia op een decennia oude samenzwering:

NIEUWE AFLEVERINGEN
Pennyworth (S03E06)
Kung Fu (S03E04)
All American: Homecoming (S02E03)
All American (S05E03)
Stargirl (S03E08)
House of the Dragon (S01E10)
Oh Hell (S01E05 en S01E06)
The Vow (S02E02)
Avenue 5 (S02E03)
The Cleaning Lady (S02E06)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De succesreeks 'Young Royals' gaat verder
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De succesreeks 'Young Royals' gaat verder

Het is voor de fans al even uitkijken naar de komst van het tweede seizoen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De maand november zal voor veel Netflix-abonnees goed worden ingezet. Vanaf 1 november is namelijk op 's werelds grootste streamingdienst het vervolg te zien van de veelbekeken en veelgeprezen serie Young Royals.

In het tweede seizoen slaat Wilhelm de angst om het hart. Hij begint namelijk steeds meer te denken dat zijn functie als kroonprins hem alles gaat kosten wat hem lief is. Of het ook daadwerkelijk zover zal komen zal het tweede seizoen duidelijk moeten maken.

De crew van de reeks bestaat uit namen als Lisa Ambjörn die verantwoordelijk was voor het maken van de serie terwijl de verantwoordelijke schrijvers luisteren naar de namen Sofie en Tove Forsman. De cast van Young Royals bestaat dan weer uit namen als Edvin Ryuding (die de rol van prins Wilhelm op zich neemt) en Pernilla August (koningin Kristina) evenals Malte Gårdinger, Frida Argento en Omar Rudberg.

Razend populair
Het eerste seizoen viel meteen uitstekend in de smaak bij de kijkers. Dat is ook terug te zien in de cijfers die ze krijgt op gespecialiseerde websites. Op de website IMDB is er bijvoorbeeld op dit ogenblik sprake van een geweldige score van 8,3/10.

Het tweede seizoen van Young Royals is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 1 november 2022. De onderstaande trailer geeft je alvast een voorsmaakje van hetgeen er je als kijker te wachten zal staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegt deze series toe in november
Series / Featured

Prime Video voegt deze series toe in november

November wordt een druk maandje op Prime Video, met veel nieuwe series.

Netflix en Disney+ deden het al en nu hebben we van Prime Video het overzicht van de aankomende nieuwe series voor de maand november.

VANAF 9 NOVEMBER
SAVAGE X FENTY
Prime Video presenteert de langverwachte Savage X Fenty Show Vol.4, met Rihanna's Savage X Fenty-collectie. Het vervolg op de Emmy-winnende Vol.3 bevat de nieuwste Savage X Fenty-stijlen van het muziek- en mode-icoon Rihanna. Het spectaculaire evenement legt de lat dit jaar hoger met een nieuwe all-star line-up van modellen, acteurs en enkele van de grootste namen in de muziek, die de nieuwste Savage X Fenty stijlen laten zien. Muzikale artiesten die optreden zijn: Anitta, íngela Aguilar, Avani Gregg, Bella Poarch, Bretman Rock, Burna Boy, Cara Delevingne, Damson Idris, Joan Smalls, Kornbread, Lara Stone, Lilly Singh, Marsai Martin, Maxwell, Precious Lee, Sheryl Lee Ralph, Simu Liu, Taraji P. Henson, Taylour Paige, Winston Duke, Zach Miko, en nog vele anderen.

VANAF 11 NOVEMBER
RUUD GULLIT EN DE MYSTERIES VAN HET OUDE EGYPTE
Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte is een 6-delige reisserie waarin de legendarische voetballer Ruud Gullit op zoek gaat naar de schatten en mysteries van het oude Egypte.

Iedereen kent Ruud Gullit, maar niemand weet dat hij al heel lang droomt van een reis naar het oude Egypte. Voor het eerst in zijn leven bezoekt hij het land waar hij al zo lang een obsessie voor heeft, maar waar hij nooit is geweest. Ruud Gullit doorkruist het land met zijn rijke geschiedenis, waar hij vrijdenkers en vooraanstaande wetenschappers ontmoet.

Hij komt in Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte op plaatsen waar normaal niemand wordt toegelaten en zoekt antwoorden op de vragen die hij zich al heel lang stelt zoals: bestaat de vloek van Toetanchamon; waren het wel mensen die de piramides bouwden; wordt er een geheim verborgen onder de poten van de sfinx; waarom worden zwarte farao's in de geschiedenis, kunst, TV en film vaak genegeerd?

VANAF 11 NOVEMBER
MAMMALS
In dit 6-delige donker komische drama komen onthullingen en geheimen aan het licht als de complexiteit van het moderne huwelijk en trouw wordt blootgelegd. Wat gebeurt er in een wereld met acht miljard mensen nadat we 'de ware' hebben gevonden? Kunnen we trouw blijven aan de beloften die we nastreven als we tenslotte niet allemaal gewoon zoogdieren zijn?

Mammals volgt het verhaal van Jamie (James Corden), een chef-kok wiens wereld in elkaar stort wanneer hij schokkende geheimen ontdekt over zijn zwangere vrouw, Amandine (Melia Kreiling). Jamie gaat op jacht naar antwoorden met de hulp van zijn zwager Jeff (Colin Morgan). Door deze jacht worden ook de scheuren in Jeffs huwelijk met Jamie's zus Lue (Sally Hawkins) groter.

VANAF 14 NOVEMBER
GELDWOLVEN
Frank De Jong (Tom Van Dyck) is een timide en loyale fraude expert bij LDV verzekeringen. Wanneer hij op een dag in de steek gelaten wordt door zijn vrouw, beslist hij zijn leven drastisch om te gooien. Hij merkt dat eerlijk zijn misschien gewoon te lang duurt en gaat in zee mee zijn absolute tegenpool Chris De Wolf (Joren Seldeslachts). Deze charmante jongen leeft van dag tot dag en van de kleine oplichtingen die hij pleegt met zijn partner in crime Micky (Yannick Jozefzoon). De combinatie van Frank zijn kennis over de verzekeringswereld en de lef en overtuigingskracht van Chris en Miguel zorgen ervoor dat ze snel veel geld verdienen. Voor het eerste in zijn leven overtreedt Frank de regels en ontpopt zich tot een "mastermind" die iedereen te slim af is. Maar al snel worden ze eraan herinnerd dat men zich niet tegen alles in het leven kan verzekeren… Naast Tom Van Dyck, Joren Seldeslachts en Yannick Jozefzoon zien we ook Monic Hendrickx, Jade Olieberg, Koen De Sutter, Marjan De Schutter en Kim Hertogsschitteren in deze gloednieuwe fictiereeks in een regie van Gijs Polspoel ('Down The Road', 'Spitsbroers', 'Professor T.')

VANAF 16 NOVEMBER
BINNEN BIJ ORANJE, HELDENVERHALEN
In Binnen bij Oranje, heldenverhalen, kijken Louis van Gaal, Dick Advocaat, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuijt en Khalid Boulahrouz terug op eindtoernooien die ze meemaakten als onderdeel van het Nederlands Elftal. Oranjeavonturen die van dichtbij werden meegemaakt door toenmalig perschef van Oranje, maar bovenal voetbalicoon: Kees Jansma.
Kees was erbij. Hij is de man die jarenlang de brandjes moet blussen. Die verhalen uit de pers moet houden en spelers in bescherming neemt. De zes spelers en coaches van Oranje nemen samen met Kees één voor één plaats in een bioscoop setting waar zij in een openhartig gesprek een inside-blik geven op hun bijna gouden jaren in Oranje. Letterlijk even Binnen bij Oranje. Dit alles aan de hand van fragmenten van de meest memorabele momenten uit de EK's en WK's tussen 2004 en 2014.

Wat ging er mis op het EK 2008 toen Oranje de sterren van de hemel speelde en vervolgens tegen Rusland kansloos eruit gingen? Wisten de spelers voorafgaand aan het EK van 2012 eigenlijk al dat het een fiasco zou worden? Maar ook de prachtige en inspirerende verhalen komen aan bod. Wat was de magie waardoor de WK zomer van 2010 onvergetelijk werd? En wat deed Louis allemaal om in 2014 iets te presteren wat niemand voor mogelijk hield? Het zijn deze verhalen die in detail worden verteld door de sterren van toen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet te missen nieuwe animatieserie binnenkort te streamen op Netflix
Series / Nieuws

Niet te missen nieuwe animatieserie binnenkort te streamen op Netflix

Voor fans van de bekende blauwe egel wordt dit alvast een serie om niet te missen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De bekende blauwe egel Sonic kan wereldwijd op heel wat fans rekenen. Deze fans kunnen in december aan de slag gaan met de gloednieuwe animatieserie die luistert naar de naam Sonic Prime.

Netflix heeft vandaag een teaser de wereld ingestuurd die je niet alleen voorziet van een eerste glimp van de aankomende animatieserie Sonic Prime, daarnaast werd hiermee ook meteen de releasedatum bekend gemaakt.

Netflix omschrijft haar aankomende animatieserie als een avontuur dat geschikt is voor kinderen en families evenals fans die reeds lange tijd fan zijn van de bekende, blauwe egel.

Sonic Prime vertelt het verhaal van een dappere Sonic die het universum van een ramp moet zien te redden. Of hij al dan niet zal slagen in deze lastige opdracht zal nog moeten blijken!

24 afleveringen
Dat Netflix veel vertrouwen heeft in de aankomende animatieserie Sonic Prime hoeft helemaal niet te verbazen, in tegendeel. Als ze een fractie van het succes kan evenaren van eerdere projecten zoals Sonic en Sonic the Hedgehog 2 is de streamingdienst ongetwijfeld verzekerd van een nieuwe hit.

Sonic Prime is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 15 december 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 ijzersterke films wil je deze week niet missen
Films / Featured

Deze 3 ijzersterke films wil je deze week niet missen

Een horrorfilm met een twist, een geslaagd rechtbankdrama en de biografie van een jazzlegende.

Meerdere streamingdiensten vechten deze week om de aandacht met zojuist uitgebracht films. De redactie van FilmTotaal recenseerden er meerdere van - hieronder een kort overzicht van het beste wat het VOD-landschap deze week te bieden heeft!

Ostatnia Wieczerza | Netflix
Het verraste recensent Terrence Shea hoe goed deze voorspelbare horrorfilm erin slaagde om in de laatste akte een originele twist te geven aan het verhaal. Hij gaf de film over een undercover monk in een abdij hiervoor 3 sterren.

Hij verklapt vast: "Dan komt het moment waarop de zaken anders lopen dan gedacht en word je uit je automatische kijkershouding geschud. De voorspelbaarheid is van tafel. Dat is leuk, zo leuk zelfs dat de makers het moment aangrijpen om even wat humor te injecteren."

Lees de rest van de recensie.

Argentina, 1985 | Prime Video
Dit goed uitgevoerde rechtbankdrama vertelt het verhaal van de strafzaak van één van de militaire leiders van het vorige Argentijnse regime. Het is een goede geschiedenisles en een pakkend verhaal in één, wat recensent Jacoline Maes beloont met 3.5 sterren.

Ze vindt: "'Bij 'Argentina, 1985' zit je dus goed voor een belangrijke geschiedenisles die op een overtuigende wijze gebracht wordt. Door de goede vormgeving, het sterke script en een acteerprestatie waar je u tegen zegt is de film meer dan een Wikipediapagina die naar het visuele medium is vertaald. Daarnaast weet de film door humor en de optimistische afloop de kijker ook nog met een goed gevoel achter te laten."

Lees de rest van de recensie.

Louis Armstrong's Black & Blues | Apple TV+
Deze documentaire duikt in het persoonlijke archief van de muzieklegende om zijn leven zorgvuldig en onbeschaamd te reconstrueren. Kaj van Zoelen beoordeelde de biografie met 3.5 sterren.

Hij stelde:"'Louis Armstrong's Black & Blues' maakt de belofte van de marketing niet helemaal waar dat dit zijn verhaal in zijn eigen woorden is. Dat zijn brieven daarbij voorgelezen worden door de héél anders klinkende rapper Nas vormt daarbij een extra groot contrast met zijn eigen stem. Daarnaast vallen de filmmakers in een paar valkuilen van de biografische documentaire."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.