Disney geeft wereldberoemde scifi-serie een groter budget

Disney geeft beroemde scifi-serie een flink budget

Doctor Who zal zichzelf volgend seizoen overtreffen door een spectaculaire bijdrage van Disney+.

Fleur van Laar, 30 oktober 2022 16:40

Nu de bekende serie Doctor Who tot Disney+ behoort blijkt het budget van de serie flink gestegen te zijn. Met dit budget zullen de toekomstige afleveringen een creatieve makeover krijgen. Trouwe fans hebben dus zeker iets om naar uit te kijken

Ondanks dat de serie nu onder de hoede is van Disney+ in plaats van BBC zal Russel T Davies de showrunner blijven. Zo hoeven fans zich geen zorgen te maken over te veel veranderingen.

De precieze cijfers die de serie toebehoren zijn niet bekend, aangezien dit commercieel gevoelige informatie is. De serie heeft ondanks haar eerder gelimiteerde budget toch een enorme fanbase opgeleverd. Disney is van plan Doctor Who nog meer op de kaart te zetten met een verhoogde kwaliteit door meer financieel support.

Zoals eerder gezegd zal de show gelukkig niet drastisch veranderen. Disney heeft wel een zegje in de creatieve beslissingen maar zal zich moeten houden aan de co-productie afspraken die het heeft gemaakt met de BBC.

Daarnaast zal de bekende Britse omroep intellectuele eigendomsrechten behouden over de serie. Op deze manier is het niet mogelijk voor Disney om eventuele spin-offs of andere Doctor Who content te publiceren.

Het nieuwe partnerschap zal vanaf 2023 te ervaren zijn bij het starten van het nieuwe seizoen. In het Verenigd Koninkrijk zal de serie te zien zijn via BBC iplayer, de rest van de wereld zal de afleveringen kunnen streamen op Disney+.
Bron: Dark Horizons

Lees meer over: Doctor Who, Disney, BBC, Jodie Whittaker

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws