search
George R. R. Martin beantwoordt prangende vragen 'House of the Dragon'
Series / Interview

George R. R. Martin beantwoordt prangende vragen 'House of the Dragon'

George R. R. Martin verteld trouwe fans alles wat ze willen weten in een Q&A.

George R. R. Martin beantwoordt maar al te graag kijkersvragen. Na een spectaculaire start van de Game of Thrones prequel House of the Dragon vragen veel fans zich een aantal dingen af.

Als schrijver van de bestseller boekenreeks Game of Thrones is er niemand anders die vragen over de bekende fictieve wereld en personages kan beantwoorden. De vragen hebben betrekking tot de gehele franchise.

Martin stelt ook de mensen die nog niet in de wereld van Game of Thrones gedoken zijn gerust. Er werd namelijk gevraagd of het nodig is om van deze serie op de hoogte te zijn om House of the Dragon te kunnen kijken. Zijn antwoord is dat de verhalen los van elkaar staan dus ook nieuwkomers gewoon kunnen aansluiten.

Martin zijn favorieten
Fans kunnen het niet laten om ook de persoonlijke meningen van Martin te achterhalen. Zo vraagt een fan wie nou eigenlijk zijn favoriete personage is. Na een poging om dit mysterieus te houden geeft hij toch al snel toe dat het Daemon Targaryen is.

In de Q&A durft hij zelfs toe te geven dat Viserys Targaryen in de serie beter geschreven is dan in zijn eigen boekenreeks. Dit blijkt dan ook een favoriet van hem te zijn in de serie.

Beiden series zijn in Nederland te zien op HBO Max. Als je benieuwd bent naar meer vragen kun je de gehele Q&A kijken in de hieronder geplaatste video:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen