search
De beste Stephen King-films die op HBO Max staan
Films / Nieuws

De beste Stephen King-films die op HBO Max staan

HBO Max heeft het perfecte aanbod voor de echte horror fans.

Met het einde van de horror maand in het verschiet willen velen toch nog even lekker kunnen griezelen. Hoe kan dit beter dan met films van de enige echte horror koning, Stephen King? HBO Max heeft gelukkig een mooie collectie

Wie nog niet erg bekend is met King zijn verhalen kunnen het best beginnen met een van zijn klassiekers. The Shining is hierbij zeker een must-see. Waan je een nacht in een van de engste hotels.

Urenlang kippenvel
Als je een avondje bingewatchen op de planning hebt staan zijn de IT films wellicht wat voor jou. De klassieker uit 1990 is hierbij een prima begin. Een sprong in de tijd neemt je mee naar de gelijknamige en net zo enge remake uit 2017. Nog steeds niet genoeg van de clown Pennywise? Dan is er gelukkig ook nog IT: Chapter Two.

Zelfs voor de serieliefhebbers is er een perfecte match. De streamingdienst heeft namelijk een original gebaseerd op Stephen Kings gelijknamige boek The Outsider. Wat lijkt op een gewone moordzaak blijkt al snel een bovennatuurlijke wending te krijgen.

Wanneer Stephen King nét iets te eng is voor een leuke avond met de kids, is Tim Burton een goed alternatief. Met Corpse Bride kun je een griezelig sfeertje meepikken zonder daarna nachtmerries te krijgen.

HBO Max geeft alvast een paar voorproefjes voor degenen die echt niet kunnen kiezen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen