Veelbelovende update over 'The Rings of Power' seizoen 2

De schrijvers van de serie spreken zich uit over de vooruitgang die ze hebben geboekt.

Zilko Tarici, 1 november 2022 10:17

Als er een ding is waar sociale media en sites als Reddit goed voor zijn, dan is het wel de onmiddellijke feedback die schrijvers en producenten van tv-series krijgen van de 'fans' zodra deze worden uitgezonden.
Dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, maar in sommige gevallen worden er heel wat creatieve elementen van series aangepast om maar tegemoet te komen aan de kijker.

Het eerste seizoen van Prime Video-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power is een voorbeeld van deze directe feedback en kritiek. Tijdens een recent interview met Vanity Fair, lieten showrunner J.D. Payne en Patrick McKay weten dat de reactie van het publiek niet al te veel impact zal hebben op de koers van het tweede seizoen. De scenario's van seizoen 2 waren namelijk al geschreven voordat seizoen 1 beschikbaar werd gesteld.

Aldus McKay:

"We hebben het grootste deel van seizoen 2 al geschreven voordat seizoen 1 verscheen. Maar we zijn nog een paar dingen aan het verfijnen vooraf aan de opnames. De taart was echter al gebakken voordat de reacties binnenkwamen.

Natuurlijk kijk je wel naar reacties van het publiek en wat wel en niet in de smaak valt. En hoewel we luisteren, gaan we de koers niet drastisch aanpassen."


McKay voegde daaraan toe dat veel van de punten van kritiek ook door de makers zelf werden (h)erkend.
Bron: Dark Horizons

Lees meer over: The Lord of the Rings, The Rings of Power, Prime Video, Morfydd Clark

Populair nieuws