search
Oorsprong van deze horrorklassieker krijgt een serie
Series / Nieuws

Oorsprong van deze horrorklassieker krijgt een serie

Na jarenlang gesteggel over auteursrechten is de kogel eindelijk door de kerk.

In 1980 kwam voor het eerst de horrorklassieker Friday the 13th in de bioscoop. Veel vervolgen en spin-offs volgden maar streamingdienst Peacock weet nu te bevestigen dat er een prequel-serie komt gebaseerd op de film.

Net op de valreep van Halloween weet de streamingdienst eindelijk te kunnen melden dat de serie er aan komt. Er was namelijk sprake van een jarenlang conflict om auteursrechtelijke zaken. Zo was er gedoe rondom de rechten van de film toen het van Paramount naar New Line verhuisde. Daarnaast was er een geschil tussen regisseur Sean S. Cunningham en schrijver Victor Miller van de originele film uit 1980.

Wegens omstandigheden terug in de tijd
Victor Miller wist uiteindelijk een zaak te winnen en heeft gezag over het script en de originele personages weten te krijgen, alleen niet over de titel, een volwassen Jason Voorhees noch het hockeymasker. Mede om deze reden is gekozen voor een serie over de ontwikkeling van Voorhees en de gebeurtenissen vóór Friday the 13th genaamd Crystal Lake.

De titel van de serie komt van de locatie waar de seriemoordenaar Jason Voorhees voornamelijk zijn moorden pleegde. Hij wist veel bezoeker van Camp Crystal Lake een tragisch lot toe te brengen. De serie zal worden geleid door showrunner Bryan Fuller, die ook in het verleden ook titels als American Gods, Star Trek: Discovery en Hannibal heeft gemaakt.

In 2009 is er een remake van Friday the 13th gemaakt. Die kan je kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen