Dit zijn de drie allerduurste series ooit gemaakt!

Dit zijn de drie allerduurste series ooit

De drie allerduurste series ooit zijn verdeeld over Disney+, Netflix en Prime Video.

Bas de Kramer, 6 november 2022 09:51

Regelmatig zie je berichten langskomen over steeds duurder wordende series. Maar wat is nu precies de duurste serie tot nu toe? Hier de top 3!
Nummer 3
WandaVision - $ 25 miljoen per aflevering
Na de lancering van Disney+ in 2019 besteedde Marvel $ 25 miljoen per aflevering aan elk van hun nieuwe televisietitels: WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki en Hawkeye.

Nummer 2
Stranger Things - $ 30 miljoen per aflevering
Stranger Things is inmiddels een van de langer lopende series Netflix. Het verhaal wordt door de jaren steeds groter, waar het eerste seizoen zich in het stadje Hawkins afspeelde, wordt het verhaal steeds groter met geheime overheidsfaciliteiten, Russische samenzweringen en militaire betrokkenheid. De budgetten voor de afleveringen lopen hiermee dus flink op!

Nummer 1
The Lord of the Rings: Rings of Power' - $ 58 miljoen per aflevering
Met $ 58 miljoen per aflevering - een totaal budget van $ 465 miljoen - is The Lord of the Rings: Rings of Power' van Prime Video de duurste televisieserie ooit gemaakt en overtreft het ook het budget van de films van $ 281 miljoen.

De top 3 is mooi verdeeld over Disney+, Netflix en Prime Video. HBO Max is opvallend genoeg niet in deze top 3 aanwezig.

Bron: Collider

Lees meer over: duurste series, wandavision, stranger things, Rings of Power

Populair nieuws