search

Ons nieuws van zondag 6 november 2022

Recensie Netflix-serie 'The Dragon Prince' seizoen 4
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Dragon Prince' seizoen 4

Wijze woorden en veel liefde in dit warme vierde seizoen.

Regie: George Samilski | Cast (stemmen): Paula Burrows (Rayla), Jack De Sena (Callum), Sasha Rojen (Ezran), Jason Simpson (Viren), Racquel Belmonte (Claudia), e.a. | Aantal afleveringen: 9 | Speelduur: 24-25 minuten | Jaar: 2022

De finale van seizoen drie van de animatieserie The Dragon Prince was een mooie afsluiter, en na bijna twee jaar radiostilte begonnen fans te geloven dat het hierbij zou blijven. Gelukkig komt Netflix nu met een vierde seizoen, en ook een vijfde, zesde en zevende seizoen zijn aangekondigd. Zullen de fans nu toch nog de antwoorden krijgen op prangende vragen zoals wie Rayla heeft wijsgemaakt dat haar ouders als lafaards gevlucht zijn terwijl ze als helden stierven? En wie is die mafkees Aaravos nou eigenlijk?

De subtitel van seizoen vier van serie The Dragon Prince is Mystery of Aaravos, dus het ziet ernaar uit dat er weldra een einde komt aan het irritant langzaam ontwikkelende plot van Viren en zijn geheimzinnige adviseur. Dat is dan ook wel meteen het enige minpunt aan de serie, die verder absoluut briljant in elkaar zit en ook met het nieuwe seizoen niet teleurstelt.

De eerste drie seizoenen van The Dragon Prince waren al heel bijzonder. Hoewel het concept sterk leek op dat van Avatar: De Legende van Aang, die andere successerie van dezelfde makers, was de diversiteit "“ zelfs in deze tijden "“ opvallend origineel. Meestal is fantasy een bolwerk van blanke heteromannen met hier daar een ondersteunende vrouwenrol, maar The Dragon Prince breekt met die traditie op buitensporige wijze.

Gemengde huwelijken en queerkoppels voeren de boventoon, en de kinderen die hieruit voort komen zullen voor veel jonge kijkers de langverwachte representatie van henzelf zijn. Pronkstuk is Amaya, een dove vrouw die gebarentaal spreekt "“ en dan niet een zelfverzonnen taaltje dat vooral gebaseerd is op veelbetekenende blikken, maar echte Amerikaanse Gebarentaal. Wat ongelooflijk moeilijk geweest moet zijn om te animeren, omdat doventaal onderhevig is aan talloze nuances.

In seizoen vier gaat de diversiteit door in een feest der liefde. Wie de afgelopen drie seizoenen heeft meegeleefd met de hoofdpersonen zal menig traantje wegpinken wanneer liefdesgeluk hen toekomt. Ook de hartverwarmende toespraken van de verschillende leiders zijn ontroerend. Geen clichés zoals in de meeste tekenfilms, maar wijsheid waar wij zelf best naar zouden kunnen luisteren, zeker in deze tijden. Seizoen vier is het warmste seizoen tot nu toe.

Zelfs de slechteriken in het verhaal zou je zo de wereld gunnen. We hebben broer en zus Soren en Claudia drie seizoenen lang zien worstelen met hun keuzes, om jammerlijk uit elkaar te vallen. En net als Soren geloven we dat Claudia nog te redden is. De vraag is in hoeverre Viren haar dat toestaat na zijn naar verwachting levensveranderende bijna-doodervaring. De personages in deze serie zijn allemaal menselijk en sterk uitgewerkt, dus het is geen verrassing dat ze ook in seizoen vier een goed onderbouwde groei laten zien.

In seizoen vier leren we meer over Aaravos en lijkt Rayla op het spoor te komen van de waarheid over haar ouders. Maar met nog drie seizoenen op komst kunnen we rekenen op een langzame weg naar het uiteindelijke slot. Aan de ene kant is het fijn dat er nog zoveel te genieten zal zijn van The Dragon Prince, aan de andere kant zullen kijkers ongeduldig staan te trappelen hun favoriete personages te volgen.

De serie blijft vrijwel elke aflevering met een spannende plottwist afsluiten, waardoor de kijker zeer snel door de negen afleveringen heen zal gaan. En dan is het wachten op het vervolg, waarbij we ons alleen kunnen troosten door de wijze woorden van koning Ezran en Koningin Janai uit ons hoofd te leren en waar nodig te citeren, al dan niet vergezeld met een mooie gif van een van de vele hoogtepunten uit deze schitterende serie.

★★★★☆

The Dragon Prince is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie gruwelijke series op Netflix die je niet wil missen
Series / Featured

Drie gruwelijke series op Netflix die je niet wil missen

Netflix staat natuurlijk boordevol heel bijzondere en toffe, maar ook gruwelijke series.

Een paar maanden geleden veroverde Squid Game Netflix. We duiken vandaag in drie toffe series die je niet wil missen en ook draaien om dit soort spellen waarin er een gegarandeerd dodelijke afloop is.

We beginnen met de serie Alice in Borderland, die in december dan eindelijk een tweede seizoen krijgt. In die Japanse serie moeten een paar jonge mannen en vrouwen gruwelijke puzzels oplossen. 3% is een Braziliaanse serie waarin de bevolking kans krijgt om de oversteek te maken naar een prachtig eiland. Hekkensluiter: Onisciente, waarin een techneute een moord wil onderzoeken.

Drie tips
Hieronder onze drie tips:

Alice in Borderland: Een doelloze gamer en zijn twee vrienden zitten in een parallelle versie van Tokio, waar ze moeten strijden in een reeks sadistische games om te overleven.

3%: In een toekomst waarin de elite op een paradijselijk eiland woont ver van de overbevolkte krottenwijken krijg je één kans om je bij deze 3% van de bevolking te voegen.

Onisciente: In een stad waar burgers dag en nacht worden geobserveerd, moet een techneute haar bewakingsdrone te slim af zijn om een moord te onderzoeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde deze 5 series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Prime Video voegde deze 5 series nieuw toe

Dit zijn de nieuwe titels die je nu kan zien op Prime Video.

Vijf nieuwe series verschenen er deze week op Prime Video. We zetten ze hieronder allemaal voor je op een rij!

Get Shorty (seizoen 1-3): Miles Daly werkt voor een moorddadige misdaadorganisatie in Nevada, maar probeert een carrièreswitch te maken en een filmproducent te worden, geld wit te wassen door middel van een Hollywood-film met de hulp van filmmaker Rick Moreweather.

Fargo (seizoen 1-4): 'Fargo' is een anthologieserie geïnspireerd door de gelijknamige film van de Coen Brothers uit 1996. In ieder seizoen uit de serie wordt weer een ander verhaal behandeld over misdaad in de omgeving van het ijzige Minnesota.

Orelsan: Don't ever show this to anyone (seizoen 2): In het begin van de jaren 2000 is Aurelien Cotentin een jonge middenklasser uit Caen met een onzekere toekomst.

El Presidente: Corruption Game (seizoen 1): Jean-Marie Faustin Godefroid de Havelange, ook bekend als João Havelange, was vermoedelijk een van de corruptste figuren uit de geschiedenis van het voetbal en van FIFA.

El fin del Amor (seizoen 1): Volg Tamara, een brutale popcultuurfilosoof. Nadat ze grip heeft gekregen op haar eigen orthodox-joodse opvoeding in Buenos Aires, verlaat Tamara haar vriend om te rebelleren tegen het traditionele concept van romantiek, zoals ze eerder heeft gedaan met haar religieuze leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Aniston verloor haar rol als Rachel in 'Friends' bijna aan dit populaire jaren '90 icoon!
Series / Nieuws

Jennifer Aniston verloor haar rol als Rachel in 'Friends' bijna aan dit populaire jaren '90 icoon!

De rol van Jennifer Aniston was bijna naar dit jaren '90 icoon gegaan.

De serie Friends was DE serie van de jaren '90. Jennifer Aniston, die Rachel Green speelde, werd een wereldster. De gedachte dat iemand anders deze rol had gespeeld, lijkt ondenkbaar, maar toch was dat bijna gebeurd.

We moeten hiervoor naar een andere iconische serie die voor het eerst werd uitgezonden in 1989: 'Saved by the Bell'.

In deze serie zat het karakter Kelly Kapowski, zij werd gespeeld door Tiffani-Amber Thiessen. Kelly was een soort jonge variant van Rachel. Mooi, populair, sexy en schattig.

Thiessen deed auditie
Niet geheel onlogisch dus dat Thiessen in aanmerking kwam voor de rol in Friends. Thiessen onthulde dat ze destijds ook auditie heeft gedaan voor de rol en bijna succesvol was. De reden dat zij de rol niet kreeg was haar leeftijd. Ze werd nog als te jong gezien. Thiessen hierover:"Ik was gewoon een beetje te jong. Ik was een beetje te jong om te matchen met de rest van de cast."

Met een leeftijdsverschil van 5 jaar tussen Thiessen en Aniston lijkt dit inderdaad verklaarbaar. Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Rogue Heroes'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Rogue Heroes'

De maker van Peaky Blinders vertelt een waargebeurd oorlogsavontuur in de woestijn.

Regie: Tom Shankland | Cast: Conner Swindells (David Stirling), Jack O'Connell (Paddy Mayne), Sofia Boutella (Eve Mansour), Dominik West (Dudley Wrangel Clarke), Theo Barklem-Biggs (Reg Seekings), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 55-58 minuten | Jaar: 2022

In 1940 barstte er een strijd los die groot genoeg was om een wereldoorlog te worden genoemd en hij duurde maar liefst vijf jaar lang. Uit die onmenselijke ellende kwam op z'n minst een rijkdom aan anekdotes voort waar we inmiddels al zeventig jaar van mogen genieten. En leren. Rogue Heroes bevat weliswaar de nodige fictieve elementen, maar is desalniettemin gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat bijdraagt aan het begrijpen waarom de arm van Hitler niet tot diep in Afrika reikte.

De serie vertelt het verhaal van een klein groepje Britse en Franse soldaten dat de geheime opdracht kreeg om de nazi's niet aan te vallen vanaf de Noord-Afrikaanse kust, waar er geen vooruitgang werd geboekt, maar vanuit de woestijn aan de andere kant "“ waar de Duitsers en Italianen ze niet zagen aankomen. Het bronmateriaal is aangevuld met wat kleurrijke fictie en voorzien van een stevige rocksoundtrack.

Rogue Heroes toont het ontstaan van het Britse Special Air Service-regiment dat tot stand kwam door iemands idee om een paar mannen in de woestijn te droppen om de vijand aan te vallen van een kant die ze niet verwachtten. Historicus Ben Macintyre schreef hierover een boek dat door Steven Knight, de maker van Peaky Blinders, als basis werd gebruikt voor deze miniserie.

Het resultaat is iets dat lijkt op een Guy Ritchie-film: een hip en stoer kroegverhaal met grofgebekte kerels, onder begeleiding van scheurende AC/DC-muziek. In plaats van een kluiskraak gaat het om een geheime en gewaagde militaire missie die via een niet al te zuivere procedure tot stand komt. Om te voorkomen dat de cast uitsluitend uit mannen bestaat, is er een enkel vrouwelijk personage "“ waarschijnlijk verzonnen voor de serie.

De missie begint pas in de derde aflevering, wanneer je al bijna twee uur opzet achter de rug hebt. Die tijd wordt goed benut door je mee te nemen naar het Caïro van tachtig jaar geleden, waar Marokko zich als filmlocatie prima voor leent. In plaats van computergegeneerde figuranten lopen er gewoon echte mensen rond, natuurlijk in de juiste kledij en tussen accurate vervoersmiddelen door. Er is duidelijk niet bespaard op de kosten om een overtuigend tijdsbeeld neer te zetten.

Maar belangrijker nog: je leert de mannen kennen. Want het blijven soldaten, en hun lot dat aan een draadje hangt is spannender als je het gevoel hebt dat dit bekende maatjes van je zijn. Hun namen vergeet je mogelijk al direct na hun introductie, maar al gauw herken je de heren aan hun gedrag.

Het hoofdpersonage is David Stirling. De man heeft echt bestaan en wordt erkend als de oprichter van de SAS. Hij houdt niet van de vermoeiende bureaucratie binnen het leger en is zich bewust van wat soldaat zijn daadwerkelijk betekent: jij en je leven worden ingezet voor een strijd, en als je de missie overleeft mag je even terugkomen voordat je in de volgende wordt gegooid. Stirling probeert zich af te stompen voor deze realiteit, maar dat lukt hem niet.

Van de vele andere personages mag de net-niet-hoofdpersoon Paddy Mayne niet onvermeld blijven. Op het eerste gezicht een typische Ierse vechtersbaas wiens hete hoofd hem keer op keer in de nesten werkt, maar op den duur wordt duidelijk dat zijn agressie voortkomt uit frustratie. Paddy's persoonlijke conflict is zodanig subtiel dat niet iedere kijker het zal opmerken, maar het is evengoed mooi dat zo'n personage onderdeel is van een serie als deze.

Wanneer de missie van start gaat, wordt het echt spannend. Want ook al is het geschiedenis, het draait toch om het tegenhouden van de nazi's voordat ze heel Afrika bezetten. De Duitse en Italiaanse luchtmacht hebben een flinke vloot, die de SAS tijdens nachtelijke operaties probeert uit te schakelen. Net zoals de overtuigende setting zijn ook deze sequenties gelijkwaardig aan die van bioscoopfilms in het genre.

Als je het boek niet hebt gelezen, is het onduidelijk wat er nou precies feit en fictie is, maar dat is geen enkele hinder. In de kern is het waargebeurd en deze serie is de manier waarop dat verhaal verteld wordt. Het vond ook allemaal echt plaats in de dodelijke schoonheid van de Sahara, wat een oogstrelende locatie blijft.

Het valt wel te bezien of het bij een miniserie blijft, want de afgeronde missie eindigt met een cliffhanger. David Stirlings leven is een bron voor meer dan alleen dit woestijnavontuur; de man maakte het de nazi's keer op keer moeilijk. Dat blijft een vijand die je graag het onderspit ziet delven, dus wie weet zien we het verleden van de SAS in de toekomst weer verschijnen.

★★★★☆

Rogue Heroes is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt Baby Yoda uit 'The Mandalorian' volgende week al zijn eigen film?
Series / Nieuws

Krijgt Baby Yoda uit 'The Mandalorian' volgende week al zijn eigen film?

Het lijkt erop dat het geliefde personage Grogu een eigen korte film krijgt, waar we niet lang meer op hoeven te wachten.

Disney wilde het eigenlijk nog niet naar buiten brengen, maar het lijkt erop dat er zeer binnenkort een korte film aan zit te komen over de geliefde Grogu uit The Mandalorian, ook wel bekend als Baby Yoda.

De Italiaanse versie van Disney+ heeft per ongeluk onthuld dat er snel een een korte film op de streamingdienst zal verschijnen die geheel draait om Grogu. Als we de geruchten mogen geloven, zal de film zelfs volgend weekend al te zien zijn.

Ter ere van een jubileum
Een Star Wars-subreddit ontdekte een afbeelding op de streamingdienst waarop staat wat er allemaal in de week van 7 november op Disney+ zal verschijnen. Eén van de grote titels op deze lijst is Star Wars Zen: Grogu and Dust Bunnies, die voor 12 november gepland staat.

12 november is, waarschijnlijk niet geheel toevallig, het 3-jarige jubileum van The Mandalorian. De titel van de korte film suggereert dat dit potentieel een nieuwe aflevering is van Disney's Zenimation anthologieserie. Of dit ook echt zo is, zullen we snel uitvinden.

Het derde seizoen van The Mandalorian is ook in aantocht en zal in februari verschijnen op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijf series die door massale invloed van fans gered zijn
Series / Featured

Vijf series die door massale invloed van fans gered zijn

Dit gebeurt er wanneer fans massaal hun favoriete shows behoeden van de ondergang

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met het recente cancelen van Westworld, en de fans die zich vrijwel meteen inzetten voor een vijfde seizoen, is het interessant om eens te kijken naar shows die het door invloed van hun fans gered hebben.

1. Community
Er is al veel gezegd en geschreven over Community. Deze serie werd gecanceld door NBC en kreeg een nieuw thuis door een vierde muur doorbrekende opmerking van personage Abed: "Six seasons and a movie". Deze opmerking werd een hashtag en nu is er dan eindelijk een film in productie bij Yahoo.

2. Chuck
Toen de spionnen-serie Chuck na twee seizoenen maar geen hogere kijkcijfers wist te krijgen, was er sprake van het cancelen van de show. Dankzij fans, de cast -en de broodjesketen Subway- kon de serie uiteindelijk nog drie seizoenen er aan plakken.

3. Brooklyn Nine-Nine

Deze comedy serie over een politiebureau, van de makers van Parks & Recreation ging een spannende vierentwintig uur tegemoet toen ze in 2019 gecanceld waren door Fox. Dankzij inzet van fans en van van bekende personen als Lin-Manuel Miranda en Sean Astin werd de serie nog geen dag later opgepakt door NBC. Helaas werden ze twee jaar later weer gecanceld, nu definitief.

4. Sense8
Dat fans een enorme invloed hebben bewijst ook de serie Sense8. De show, van de makers Lana en Lily Wachowski (o.a. bekend van The Matrix), werd na twee seizoenen en een kerstspecial door Netflix gecanceld. Na een maand van protesten en petities van fans kondigde Netflix aan dat de show terug zou komen voor een speciale finale.

5. Timeless
Last, but not least: Timeless! Deze sci-fi show werd door NBC in 2017, maar werd niet lang erna weer opgepakt voor een derde en (voorlopig?) laatste seizoen. Maker Eric Kripke dankte Twitter voor het terugbrengen van de show.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel aandacht voor het redden van hitserie 'Westworld'
Series / Nieuws

Veel aandacht voor het redden van hitserie 'Westworld'

Zou 'Westworld' met behulp van fans nog te redden zijn?

Sinds het nieuws van het gecancelde Westworld zich bij de fans als een donderslag bij heldere hemel aankondigde is er nog maar één vraag: is de serie nog te redden?

Laten we het afronden
Uiteraard zijn veel fans ontevreden over het vroege eind van de serie. Niet lang na het nieuws hebben ze dan ook het heft in handen genomen: er is een petitie gekomen.

De makers van de petitie stellen een paar doelen, waaronder het halen van het lokale nieuws. En, nog veel belangrijker, de ondertekende petitie bij HBO terecht te laten komen.

"Het plan was vijf seizoenen, laten we het afronden," zegt de maker van de petitie, doelend op opmerkingen van Lisa Joy en Jonathan Nolan dat ze een einddoel voor ogen hadden.

Reddingspogingen
Het einddoel van de petitie is om vijfduizend handtekeningen op te halen. Ook is er een social media campagne bezig.

Het redden van Westworld is de zoveelste poging van trouwe fans om hun favoriete TV-serie te redden. In het verleden zijn er zowel geslaagde als minder geslaagde pogingen gedaan voor andere series.

Of deze poging gaat lukken zal de toekomst uitwijzen. Wil jij je steentje bijdragen? Teken dan deze petitie!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden uit 'The Walking Dead: Dead City'
Series / Nieuws

Eerste beelden uit 'The Walking Dead: Dead City'

Aankomende veelbelovende 'The Walking Dead' spin-off laat de eerste beelden zien.

The Walking Dead heeft trouwe kijkers een aantal spin-offs beloofd. Nu lijken deze eindelijk een beetje vorm te krijgen. AMC deelt een kijkje achter de schermen.

AMC heeft de eerste beelden van The Walking Dead: Dead City onthuld in een nieuwe "in-productie" teaser die werd uitgezonden tijdens de laatste afleveringen van The Walking Dead, die wordt afgesloten met de seriefinale van 20 november. Bekijk de teaser hieronder:AMC kondigde de spin-off van Maggie en Negan in maart aan als Isle of the Dead, sindsdien omgedoopt tot Dead City. Cohan en Morgan zijn de uitvoerende producenten, samen met seriemaker Jorné en Scott M. Gimple, chief content officer van AMC's Walking Dead Universe.

Waar gaat de spin-off over?
De serie zal het verhaal vertellen van de welbekende personages Maggie en Negan die naar een post-apocalyptisch Manhattan reizen, lang geleden afgesneden van het vasteland. De afgebrokkelde stad New York is gevuld met gevaar, dood en terreur.

Dead City gaat over "de meest onwaarschijnlijke combinatie van twee mensen die je samen zou willen zien," zei Cohan over Maggie en Negan op New York Comic Con. Maar dat zou juist voor een heel interessant verhaal kunnen zorgen.

The Walking Dead: Dead City gaat in april 2023 in première, gevolgd door de spin-off van Daryl Dixon met Norman Reedus in de hoofdrol en de serie Rick & Michonne met Andrew Lincoln en Danai Gurira in de hoofdrollen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste poster voor alle drie de 'The Walking Dead' spin-offs
Series / Nieuws

Eerste poster voor alle drie de 'The Walking Dead' spin-offs

De posters voor de nieuwe 'The Walking Dead' spin-offs zijn eindelijk bekend en je ziet ze hier!

Nog drie afleveringen en dan valt het doek voor The Walking Dead. Maar daarmee stopt het verhaal niet. Er komen maar liefst drie (!) spin-offs.

Producent AMC+ heeft nu eindelijk de eerste posters onthuld voor de drie nieuwe shows, die volgend jaar te zien zijn.

Wat opvalt aan de teaserposters - die je hieronder kan zien - is dat de poster van Daryl Dixon en Rick & Michonne hergebruikte beelden zijn uit The Walking Dead.

Dat komt doordat de serie Daryl net pas aan zijn opnames is begonnen in Frankrijk en dat de opnames van de ander - Rick & Michonne - nog moeten beginnen.

Daryl Dixon
In deze serie wordt Daryl Dixon wakker in Parijs en heeft geen idee wat er met hem is gebeurd. Aan hem de taak om dat uit te vinden.

The Walking Dead: Dead City
Frenemies Maggie en Negan reizen naar een post-apocalyptisch Manhattan dat is veranderd in een paradijs voor zombies.

Rick & Michonne
Na jaren uit elkaar te zijn geweest, vinden Rick en Michonne elkaar terug in een nieuwe wereld.


De Dead City-spin off komt in Amerika uit in april 2023 op AMC+. Van de andere twee series zijn nog geen data bekend. Wanneer de shows in Nederland verschijnen, is ook nog niet bekend.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur is absoluut niet blij met zijn verhaal in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Deze acteur is absoluut niet blij met zijn verhaal in 'The Walking Dead'

Acteur Khary Payton had liever een ander pad voor zijn karakter Ezekiel gezien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het verhaal van Ezekiel uit The Walking Dead is niet het meest vrolijke. En daar is acteur Khary Payton niet over te spreken.

Ezekiel
Tegenslag na tegenslag kreeg het karakter Ezekiel de afgelopen seizoenen te verwerken. Zijn tijger overleed, net als zijn geadopteerde zoon. Zelf kreeg hij kanker - al wist hij dat wel te overleven.

Hij overleeft het dankzij de Commonwealth, maar daarna wordt hij door een aantal gebeurtenissen verbannen naar een werkkamp, waar hij moest samenwerken met zijn grootste vijand.

Khary Payton
Op de vraag of hij tevreden is over het pad dat zijn karakter in de show heeft afgelegd, is hij heel duidelijk: Nee. "Ik ben er absoluut niet tevreden mee. Ik had zo veel andere dingen willen uitproberen", vertelde Khary Payton daarover tegen Insider.

Met nog drie afleveringen van het aller laatste seizoen van The Walking Dead is het de vraag of Ezekiel de serie overleeft. De acteur zelf hoopt in ieder geval van wel. "Ik ook, want ik wil Ezekiel ooit nog eens spelen in een spin-off. En niet alleen in flashbacks."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze scifi-serie 'Hot Skull' van Netflix krijgt een trailer
Series / Nieuws

Mysterieuze scifi-serie 'Hot Skull' van Netflix krijgt een trailer

De eerste beelden zijn nu te zien van de dystopische wereld van 'Hot Skull'.

Binnenkort komt er bij Netflix weer een mysterieuze sci-fi serie bij, vol met spanning en een epidemie die zich op een interessante manier verspreid. Hot Skull is de nieuwe serie gebaseerd op de gelijknamige roman van AfÅŸin Kum. Netflix toont in een nieuwe teaser wat er van de serie verwacht kan worden.

In de teaser is te zien hoe de voormalig taalkundige en gereserveerde Murat Siyavus, gespeeld door Osman Sonant, terugdenkt aan het moment dat hij voor het eerst een vrouw ontmoette in tijd waarin hij de wereld van toen nu nauwelijks nog zou herkennen.

Mysterie in Istanbul
Hot Skull gaat over een dystopische wereld waarin een ziekte de wereld in zijn greep krijgt. Deze ziekte wordt verspreid door louter communicatie van taal en spraak. In de serie is Murat een van de weinige die de epidemie overleefd. Om te wachten tot de storm van de epidemie overwaait besluit hij bij zijn moeder te gaan wonen. Later komt hij erachter dat hij de enige op de wereld is die immuun voor de ziekte is.

De overlevenden proberen een normaal leven te leiden in de wereld en voornamelijk de straten van Istanbul. Gewapend met koptelefoons proberen ze zich te beschermen tegen de 'kletskoppen'. Oftewel de geïnfecteerden die door onsamenhangend te praten anderen proberen te besmetten. In een avontuur neemt Murat het op tegen een roekeloze anti-epidemie organisatie en moet hij de wereld in trekken om achter het geheim van zijn immuniteit te komen.

Vanaf 2 december is Hot Skull te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'House of the Dragon' de fout van seizoen 1 vermijdt voor seizoen 2
Series / Nieuws

Hoe 'House of the Dragon' de fout van seizoen 1 vermijdt voor seizoen 2

Het eerste seizoen had natuurlijk een hoop uitleg nodig voor de hoofdlijnen in het seizoen.

Het eerste seizoen zit er op en men kan er nu al veilig van uit gaan dat in het tweede seizoen het voornaamste gedoe uit seizoen één niet wordt herhaald. Er werd namelijk behoorlijk met de tijd gesprongen. Dit tot verwarring bij sommige kijkers. Het tweede seizoen zal om meerdere redenen chronologisch wat dichter bij elkaar zitten.

Het was echter voor seizoen wel af en toe nodig. Alle verhaallijnen moesten opgezet worden en de kijkers moesten kennis maken met alle personages. Van de boezemvriendschap tussen Rhaenyra en Alicent in hun tienertijd tot de aartsrivalen dat ze zijn aan het eind van het seizoen. Voor sommige kijkers was het even zoeken naar waar ze precies waren en wie in een keer 'volwassen' moest zijn.

Van decennia naar een aantal jaar
Wat al klaar staat voor seizoen twee is dat House of the Dragon nu de periode van de 'Dance of the Dragons' ingaat. In seizoen één zijn decennia aan tijdsprongen gemaakt om onder andere de dynastie van de Targaryens op te zetten. De hevige strijd die de 'Dance of the Dragons' beloofd te worden is over de spanne van een aantal jaar.

Momenteel staat gepland dat er vier seizoenen van House of the Dragon gemaakt zullen worden. Het is afwachten wat er zal gebeuren na de gebeurtenissen van de 'Dance of the Dragons'. Wat we in ieder geval wel weten is dat we wat langer van de acteurs kunnen genieten dan in seizoen 1.

Het hele seizoen van House of the Dragon is nu te kijken op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duidelijkheid over "terugkeer van Snoke" in nieuwste 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Duidelijkheid over "terugkeer van Snoke" in nieuwste 'Star Wars'-serie

Serkis reageert eindelijk op de speculaties over een eventuele terugkeer van Snoke.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de beroemde scifi franchise Star Wars speculeren over de terugkeer van een bekend personage. Acteur Andy Serkis geeft hier eindelijk een reactie op in een podcast.

Andy Serkis dook voor het eerst op in het Star Wars universum als Supreme Leader Snoke, een personage dat klaarblijkelijk werd opgezet als de volgende "Keizer" van de vervolgtrilogie die begon met Star Wars: The Force Awakens.

Dat ging echter niet door toen in Star Wars: The Last Jedi zijn personage onverwachts gedood werd. Niet lang hierna dook de acteur op in menselijke vorm als een nieuw personage genaamd Kino Loy in de Andor serie.

Aangezien die show zich tientallen jaren eerder afspeelt, riep dat deze vraag op: is er een verband tussen de twee personages? Serkis heeft die theorie in de Andor-podcast van The Playlist de wereld uitgeholpen door rechtuit te zeggen:"Ja, [Kino] is absoluut niet gerelateerd aan Snoke. Laat dat duidelijk zijn".

Serkis zegt zelfs getwijfeld te hebben over de rol omdat hij al bang was voor eventuele speculaties. Gelukkig heeft hij zich hier niets van aangetrokken en is hij gewoon weer op het scherm te zien.

In de serie is Kino Loy een floormanager in de keizerlijke fabriek op Narkina 5, en het is onduidelijk of Kino en Andor bondgenoten zijn. Die onduidelijkheid is wat Serkis echt aantrok, die gewend was aan een Star Wars die veel meer zwart-wit was.

De laatste afleveringen van Andor zullen de komende drie weken op Disney+ te zien zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de drie allerduurste series ooit gemaakt!
Series / Nieuws

Dit zijn de drie allerduurste series ooit gemaakt!

De drie allerduurste series ooit zijn verdeeld over Disney+, Netflix en Prime Video.

Regelmatig zie je berichten langskomen over steeds duurder wordende series. Maar wat is nu precies de duurste serie tot nu toe? Hier de top 3!

Nummer 3
WandaVision - $ 25 miljoen per aflevering
Na de lancering van Disney+ in 2019 besteedde Marvel $ 25 miljoen per aflevering aan elk van hun nieuwe televisietitels: WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki en Hawkeye.

Nummer 2
Stranger Things - $ 30 miljoen per aflevering
Stranger Things is inmiddels een van de langer lopende series Netflix. Het verhaal wordt door de jaren steeds groter, waar het eerste seizoen zich in het stadje Hawkins afspeelde, wordt het verhaal steeds groter met geheime overheidsfaciliteiten, Russische samenzweringen en militaire betrokkenheid. De budgetten voor de afleveringen lopen hiermee dus flink op!

Nummer 1
The Lord of the Rings: Rings of Power' - $ 58 miljoen per aflevering
Met $ 58 miljoen per aflevering - een totaal budget van $ 465 miljoen - is The Lord of the Rings: Rings of Power' van Prime Video de duurste televisieserie ooit gemaakt en overtreft het ook het budget van de films van $ 281 miljoen.

De top 3 is mooi verdeeld over Disney+, Netflix en Prime Video. HBO Max is opvallend genoeg niet in deze top 3 aanwezig.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geruchten rond Henry Cavill gaan door. 'The Witcher' in seizoen 2 van 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Geruchten rond Henry Cavill gaan door. 'The Witcher' in seizoen 2 van 'House of the Dragon'?

Acteur Henry Cavill die vertrekt bij 'The Witcher' nu in verband gebracht met rol 'House of the Dragon'

Op het Spaanse Mediaplatform Marca gaat een opvallend gerucht rond over Henry Cavill. Henry Cavill is al flink in het nieuws door zijn vertrek uit The Witcher. Maar sinds kort gaat ook dit opmerkelijke gerucht rond.

Henry Cavill wordt namelijk verrassend genoeg gelinkt aan House of the Dragon. Hij is hier vervolgens ook naar gevraagd tijdens de promotie van zijn nieuwste film Enola Holmes 2.

Cavill over Westeros
Cavill zegt hierover: "Ik denk dat het cool zou zijn om in Westeros te zijn, echt waar. Ik denk echter niet dat daar een plaats voor mij is."

Nog een superheld naar Westeros?
Een andere 'superheld' die volgens Marca wordt gelinkt aan House of the Dragon is Elisabeth Olsen. De 'Wandavision'-ster die bekend is van haar rol als Wanda Maximoff, wordt als mogelijk nieuw te introduceren lid van de Targaryen-familie getipt.

Het lijken ons op dit moment slechts geruchten, maar pas als het tweede seizoen van House of the Dragon begint, weten we dat zeker.

Kijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster schrikt van de Lannisters in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster schrikt van de Lannisters in 'House of the Dragon'

Nikolaj Coster-Waldau laat zich voor het eerst uit over 'House of the Dragon'.

House of the Dragon heeft de nodige reacties opgeroepen, zowel goede als slechte. Nu heeft ook Game of Thrones-ster Nikolaj Coster-Waldau (die Jamie Lannister speelt) zich voor het eerst uitgelaten over de serie.

Coster-Waldau heeft toegegeven hoe verbaasd hij was toen hij zag hoe de Lannisters zich gedragen in House of the Dragon.

Geen Lannisters verwacht
"Ik dacht helemaal niet dat er Lannisters zouden zijn, maar plotseling zag ik een clip met een Lannister, die erg zelfvoldaan leek" aldus Coster-Waldau die ook aangaf het personage vervelend te vinden. "En toen had hij ook een tweeling en ik had zoiets van, oh mijn god, ze hebben ook een Lannister-tweeling! Ze hebben het hele pakket."

Zelfde, maar toch anders
"Het is dezelfde wereld. Het is King's Landing, maar ze hebben het natuurlijk verdraaid. Dus ik kan zien dat het een voortzetting is, of ik denk dat het eerder is ... maar het is hetzelfde gevoel, dezelfde wereld. En ze hebben een enorm budget aan blonde pruiken."

Kijk House of the Dragon net als Coster-Waldau ook op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo zien de personages uit 'House of the Dragon' eruit volgens een AI
Series / Nieuws

Zo zien de personages uit 'House of the Dragon' eruit volgens een AI

Lijken de 'House of the Dragon' personages een beetje op hun beschrijving?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon is in de afgelopen tijd een tophit gebleken. We maakten kennis met een hoop nieuwe personages die allemaal een diepe indruk achterlieten. Maar hoe zouden ze er nou eigenlijk in het boek uitgezien hebben?

Buzzfeed
Een AI (kunstmatige intelligentie) maakte tekeningen van een aantal House of the Dragon-personages, op basis van hun beschrijvingen in George R.R. Martin's boek.

Dit artikel op Buzzfeed laat (redelijk getrouw) zien hoe de schrijver de personages voor zich heeft gezien.

Personages
Bijvoorbeeld Rhaenyra zou er in het boek niet zo slank uit hebben gezien als Emma D'Arcy, na al die zwangerschappen. "Struis en dik van taille" noemde Martin haar in zijn boek. Dat klinkt dan eerder als Molly Wemel uit Harry Potter dan als Rhaenyra gespeeld door D'Arcy.

Het portret van prins Daemon (Matt Smith) lijkt daarentegen best wel op de acteur. Gewoon goede casting, of zou zelfs een AI beïnvloed kunnen raken door de werkelijkheid?

Viserys Targaryen (Paddy Considine) ziet er dan weer uit als een gezellige opa uit een reclame voor een Belgisch biermerk.

Wil je zelf zien hoe de House of the Dragon-personages eruit zien? Kijk dan hier op Buzzfeed.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.