search
Eerste foto 'Litvinenko' toont vergiftigde David Tennant
Series / Nieuws

Eerste foto 'Litvinenko' toont vergiftigde David Tennant

Beelden achter de schermen laten een indrukwekkend beeld zien van David Tennant als Alexander Litvinenko.

Rusland en Vladimir Poetin domineren het nieuws. Ook in 2006 kwam de Russische staat minder goed naar voren na de vermeende vergiftiging op Alexander Litvinenko. Binnenkort komt de mini-serie Litvinenko uit en de eerste foto is bekend.

De uitgebrachte foto bootst de bekende foto na van de op dat moment doodzieke Rus. Alexander Litvinenko was een voormalig FSB- en KGB-agent. Hij overleed aan een vergiftiging van polonium-210. Vlak voor zijn overlijden werd de nu iconische foto gemaakt van een sterk vermagerde Litvinenko.

Zoektocht naar de waarheid
In de serie zal worden gefocust op de New Scotland Yard en hun werk aan deze zaak in samenwerking met Litvinenko's weduwe Marina. Tezamen hebben zij toentertijd de Britse overheid onder druk gezet om publiekelijk de Russische inmenging toe te geven.
Schrijver van de serie Lupin staat aan het hoofd van de serie. Deze is ontstaan met zeer veel steun en goedkeuring van alle belangrijke personen die bij de echte zaak betrokken waren. Jim Smith zal de serie regisseren en rollen zijn er voor David Tennant, Mark Bonnar en Neil Maskell.

Kijk hieronder naar de eerste foto van de set. Litvinenko is vanaf december te streamen op Viaplay.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen