search
Wow, speelt The Night King van 'Game of Thrones' ook al mee in 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Wow, speelt The Night King van 'Game of Thrones' ook al mee in 'House of the Dragon'?

We zoomen nader in op de fantheorie dat Aemond of Daemon Targaryen The Night King zouden zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hitserie House of the Dragon heeft een golf van fan theorieën aangewakkerd die suggereren dat de Night King uit Game of Thrones één van de Targaryens uit de prequel House of the Dragon zou zijn.

Gelijkenis met The Night King
Volgens de fan theorieën zouden zowel Daemon Targaryen als Aemond Targaryen in aanmerking komen om The Night King te zijn. Qua uiterlijk zou wat ons betreft Aemond het meest in aanmerking komen met zijn blauwe saffierenoog dat inderdaad lijkt op de blauwe ogen van The Night King en zijn White Walkers.

Kennis over The Night King uit boeken
Kenners stellen echter dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat hier sprake van is. De Night King is namelijk al ver voor het tijdperk waarin House of the Dragon zich afspeelt geboren. Hij was bij geboorte sterfelijk maar werd onsterfelijk en bestond al sinds het tijdperk van de Eerste Mensen, dat is duizenden jaren vóór de gebeurtenissen van House of the Dragon.

Tot op heden heeft de prequel de boeken grotendeels te hebben gevolgd, dus er zijn geen aanwijzingen dat de showrunners één van de Targaryens inderdaad tot The Night King zouden willen maken.

Kijk House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen