search
Acteur Jonathan Pryce diep teleurgesteld in backlash 'The Crown'
Series / Nieuws

Acteur Jonathan Pryce diep teleurgesteld in backlash 'The Crown'

Prins Charles' acteur Jonathan Price is diep teleurgesteld in kritiek 'The Crown'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu de releasedatum van het vijfde seizoen van The Crown voor de deur staat is de media aandacht op zijn hoogtepunt. Dit resulteerde eerder in kritiek over scènes rond de dood van prinses Diana.

Veel kritiek ging de afgelopen tijd ook over feitelijke onjuistheden. Actrice Dame Judy Dench noemde de serie "wreed en onrechtvaardig voor de betrokkenen en schadelijk voor het instituut dat ze vertegenwoordigen".

Cast slaat terug
Toch ziet het er naar uit dat sommige castleden van The Crown zich tegen die kritiek verzetten. In een gesprek met Deadline zegt Jonathan Price, die in het vijfde seizoen de rol van prins Charles op zich neemt:

"Ik ben diep teleurgesteld in mijn mede-artiesten die de serie bekritiseerden en een disclaimer geëist hebben."

Ook Imelda Staunton, die koningin Elizabeth II zal spelen, zegt teleurgesteld te zijn, maar de kritiek op de serie ook wel te begrijpen: "Het is begrijpelijk dat, na de dood van de Queen, mensen nog steeds het gevoel hebben dat hun zenuwuiteinden een beetje rauw zijn."

Toch zegt ze, ter verdediging: "Wij spelen erin, we denken dat de serie eerlijk en respectvol is", en dat schrijver Peter Morgan "weet wat hij doet".

Het vijfde seizoen van The Crown zal op 9 november op Netflix te zien zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen