search
Vijfde seizoen 'The Crown' krijgt geen disclaimer
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'The Crown' krijgt geen disclaimer

Waarom Netflix de disclaimer verwijderd heeft, is nog niet bekend.

De nieuwe afleveringen van het vijfde seizoen van The Crown hebben zowel in het Verenigd-Koninkrijk als Nederland geen disclaimer gekregen.

Normaal stond er bij de afleveringen dat het gaat om een 'fictieve dramatisering' van het verhaal van de Britse koninklijke familie. Dat is nu niet het geval.

Het vijfde seizoen The Crown staat sinds woensdagochtend 9 november op de streamingdienst.

Disclaimer
De Britse kranten The Independent en The Guardian viel het op dat de disclaimers niet traditiegetrouw bij de afleveringen stonden. Waarom de disclaimer ontbreekt, is niet bekend.

Eerder was er al een hoop te doen over de disclaimer van Netflix. Dame Judi Dench uitte kritiek op de serie, waardoor Netflix koos voor het toevoegen van de extra waarschuwing. Dench noemde verhaallijnen in het nieuwe seizoen 'gruwelijk onjuist' en wilde dat de streamingdienst 'uit respect' voor wijlen koningin Elizabeth laat zien dat de serie fictief is.

Vijfde seizoen
In de tien nieuwe afleveringen van The Crown komen de jaren negentig aan bod, wanneer prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan. Die rollen worden gespeeld door Dominic West en Elizabeth Debicki.

Imelda Staunton is voor het eerst te zien als koningin Elizabeth en Jonathan Pryce vertolkt de rol van prins Philip.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen