search
3 geweldige acteurs die levensecht Bekende Nederlanders hebben nagespeeld
Series / Featured

3 geweldige acteurs die levensecht Bekende Nederlanders hebben nagespeeld

Deze drie acteurs hebben een topprestatie geleverd in het vertolken van een BN'er.

Vaker komen er biopics langs op televisie, maar zelden komt er een écht sterke vertolking langs. Vind hieronder drie van de beste vertolkingen van het leven van Bekende Nederlanders, wiens leven het herinneren en naspelen waard is!

Ramses | Ramses Shaffy, door Maarten Heijmans
In 2014 werd het leven van zanger Ramses Shaffy vastgelegd in de televisieserie Ramses. Hierin mocht Maarten Heijmans de jonge Ramses vertolken, vanaf het begin van de jaren zestig tot het einde van de jaren zeventig.

De vierdelige miniserie werd geschoten door Michiel van Erp. Heijmans mocht een Gouden Kalf ontvangen voor zijn acteerwerk in 2014, en heeft zelfs een Emmy in de wacht gesleept in 2015.



Het Jaar van Fortuyn | Pim Fortuyn, door Jeroen Spitzenberger
In de recente serie Het Jaar van Fortuyn speelde Jeroen Spitzenberger de vermoorde politicus in de jaren voor zijn liquidatie. De strijd tussen PvdA-lijsttrekker Ad Melkert en nieuwkomer Pim Fortuyn wordt daarin sterk in beeld gebracht.

Voor zijn vertolking is Spitzenberger beloond met een Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol Dramaserie. De serie kreeg ook een nominatie voor Beste Dramaserie dit jaar, maar viste naast het net door rivaal Rampvlucht.



Judas II: Dagboek van een Getuige | Peter R. de Vries, door Ronald Top
Dit is nog een beetje een gok, maar een behoorlijke uitdaging is het zeker voor de acteur in kwestie. Op donderdag 10 november 2022 is namelijk Judas II: Dagboek van een Getuige uitgekomen bij Videoland over de Holleederzaak. In deze serie komt ook de recent vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries voor, die wordt gespeeld door Ronald Top.

Het legt een zware last op de schouders van de acteur, en het is nu nog even bezien hoe goed hij het klusje zal klaren. Bekijk de serie nu bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen