'The Big Bang Theory' werd hier verboden uit angst voor 'loser'-cultuur!

'The Big Bang Theory' zou te positief zijn over 'losers'.

Bas de Kramer, 11-11-2022 12:45

The Big Bang Theory was internationaal een verschrikkelijk groot succes. In 2014 werd de serie echter in één land plots verboden.
De Chinese markt is één aantrekkelijke markt voor westerse tv-series, maar soms ontstaan "‹"‹er vragen of een serie lokaal geschikt is. In 2014 kwam The Big Bang Theory plots niet door de test.

Verboden!
In de jaren daarvoor werd The Bing Bang Theory werd de serie in China meer dan 1,3 miljard keer bekeken, maar in 2014 verbood de Chinese staatsadministratie voor pers, publicatie, radio, film en televisie (SARFT) The Big Bang Theory.

Geen losers
Volgens SARFT veroorzaakte The Bing Bang Theory problemen in de samenleving. Naar verluidt wilde de Chinese regering voorkomen dat 'losers' een trendy imago zouden krijgen. Een andere theorie impliceerde dat het een poging was om Westerse invloeden in China te bepereken

Het verbod bleek echter van korte duur. Chinezen klaagden bij de steamingsdienst en mede vanwege een toename van alternatieve manieren om verboden inhoud te downloaden, besloot de regering het verbod in juli 2015 op te heffen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Onverwacht vertrek schokte iedereen bij 'The Big Bang Theory'

'The Big Bang Theory'-actrice gaat dit nooit meer doen

Bron: Startefacts

Lees meer over: big bang theory, hbo max, leonard, penny

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in