search
Netflix komt met zijn eigen 'Scrooge'-film: bekijk de trailer
Films / Nieuws

Netflix komt met zijn eigen 'Scrooge'-film: bekijk de trailer

Netflix komt met een nieuwe film gebaseerd op één van de bekendste kerstverhalen.

Netflix brengt ons dit jaar een nieuwe versie van een klassiek kerstverhaal. De streamingdienst komt begin december namelijk met de kerstfilm Scrooge: A Christmas Carol, een geanimeerde hervertelling van het verhaal dat we allemaal kennen.

A Christmas Carol van Charles Dickens is door de jaren heen een inspiratie geweest voor enorm veel kerstfilms, waarvan er begin december nog een zal verschijnen op Netflix. Op 2 december zal deze geanimeerde versie te zien zijn.

Vertrouwd, maar toch verrassend
Hoewel het verhaal dus al ontelbaar veel keer verteld is, belooft regisseur Stephen Donelly dat er in Scrooge: A Christmas Carol genoeg verrassende elementen zullen zitten: "Ik denk dat deze versie degenen die 'A Christmas Carol' kennen alle dingen zal geven die ze verwachten, maar niet zoals ze ze eerder hebben ervaren".

"Er zijn meer dan genoeg psychedelische, tijdreizende en muzikale verrassingen om degenen die bekend zijn met het verhaal op het puntje van hun stoel te houden, terwijl de authentieke essentie van Dickens behouden is gebleven voor degenen voor wie het klassieke verhaal helemaal nieuw is".

Veel bekende stemmen
In de film zullen veel bekende stemmen te horen zijn. Zo horen we Luke Evans als Scrooge, Olivia Colman als de geest van het verleden, Jessie Buckley als Isabel Fezziwig, Johnny Flynn als Bob Cratchit en Jonathan Pryce als Jacob Marley.

Scrooge: A Christmas Carol is vanaf 2 december te zien op Netflix. Hieronder kun je de trailer alvast bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen