Wat gaat er in seizoen 6 van 'The Crown' gebeuren met Diana en Dodi Al-Fayed?

Wat gebeurt er met Diana en Dodi in 'The Crown'?

Aan het einde van seizoen 5 ontmoeten Diana en Dodi elkaar, maar wat gebeurt er verder?

Glenn Walsh, 13 november 2022 09:55

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het vijfde seizoen van The Crown is nog maar net uit en nu al zijn mensen bezig met het vervolg. Voor de mensen die het gezien hebben eindigt het vijfde seizoen van de Britse serie met de ontmoeting tussen Diana en Dodi Al-Fayed. Maar de vraag is hoe de makers van de serie het vervolg gaan aanpakken wetende wat er gebeurd is.
Aan het einde van het huidige seizoen bereidt Diana zich voor op een reis naar St. Tropez samen met haar zoons op uitnodiging van de familie Al-Fayed. Het is voornamelijk dit moment geweest waarop Diana en Dodi gevoelens voor elkaar kregen en een romantische relatie met elkaar aangingen.

Tragisch lot onvermijdelijk
In seizoen zes van The Crown zal dieper ingedoken worden op de relatie van de twee voor hun noodlottig ongeluk in augustus van 1997 in Parijs. Het ongeluk is door de maker van The Crown Peter Morgan al eens eerder behandeld in zijn film The Queen dus er zal niet heel gedetailleerd ingegaan worden op het tragische lot van de twee. Temeer vanwege dat in seizoen zes de ziekte van Princess Margaret gedetailleerd zal worden behandeld.

De vader van Diana's nieuwe liefde Mohammed Al-Fayed heeft toentertijd vertelt dat het koppel bewust om het leven is gebracht door het Britse Koningshuis vanwege een anti-moslim samenzwering. Daarnaast zei hij ook dat de twee plannen hadden om zich te verloven. Hij wist zelf ook een onderzoek in te stellen naar het onderzoek maar legde zich in 2008 neer bij de resultaten van een onafhankelijk onderzoek dat het ongeluk daadwerkelijk een tragisch ongeluk was.

Seizoen zes zal ongetwijfeld hierop in gaan. Tot die tijd kijk je alle afleveringen van The Crown op Netflix.
Bron: ScreenRant

Lees meer over: The Crown, Diana, Dodi, Netflix

Populair nieuws